Where to Stay: Leopold 5 Oostende

By May 14, 2014 Travel 10 Comments

IMG_0406In mijn Where to stay posts neem ik jullie mee naar mijn favoriete accommodaties. Ik laat de mooiste hotels en appartementen zien of deel inspiratie over te bezoeken bijzondere locaties. Afgelopen weekend verbleef ik in het Leopold 5 in Oostende.

Leopold 5 Oostende

Leopold 5 Oostende

IMG_0412

IMG_0415

Leopold 5 Oostende

DSC_0239
Wit, witter witst in combinatie met hoge ramen en veel licht, mijn idee van een droom appartement. Vorig weekend sliep ik het Leopold 5, een complex met vier ruime appartement boven elkaar.

Op loopafstand van het strand van Oostende vind je deze appartementen, ideaal wanneer je (zoals wij) met vrienden een weekendje in deze Belgische kustplaats verblijven. G en ik sliepen op de eerste verdieping in een appartement met ruime woonkamer, keuken met een barretje, balkon met mooie witte zitjes en een ruime badkamer. Lianne en Will sliepen op de bovenste verdieping in een al even mooie appartement met een kleine vide met een bank die eventueel naar een slaapbank omgetoverd kon worden.

Bij binnenkomst stonden er al champagneglazen op tafel, de eigenaresse van het appartement kwam later op de dag een flesje champagne langsbrengen en vroeg of ze nog tips over de omgeving kon geven. Een persoonlijke touch, daar houd ik van, super attent.

Het gebouw komt uit 1905 maar de inrichting is juist heel strak en modern, de lift brengt je naar de voordeur van je appartement en vanaf een ruim balkon heb je uitzicht op het Leopold park.

Enige minpunt? De codes van de deur werkten vaak pas na 4 tot 5 keer intoetsen. Wat daar precies mis ging, ik heb geen idee. Verder heb ik heel erg genoten van mijn verblijf in Leopold 5. Na een heerlijk dinner en avondje stappen kletsen we nog even na met een cocktail voor de open haard, iets dat in een hotel toch minder makkelijk gaat.

Voor meer informatie kijk je op de website van Leopold 5. Een uitgebreide Oostende post volgt later deze week.

Ik verbleef in Oostende op uitnodiging van Visit Oostende. 

10 Comments

 • Loes says:

  Wat een leuk appartement. Maar even een vraag, zit ik nou een soort advertentie/reclame te lezen? Je noemt wel een minpuntje. Maar verder heel veel foto’s van het appartement. En je noemt zo nadrukkelijk de site van het appartement en Visit Oostende?

  • Lin says:

   Ik bezocht Oostende op uitnodiging van Oostende (staat ook onderaan de post), ik krijg hier niets voor betaald dus het is geen advertorial. De post gaat over het appartement, dus vandaar de vele foto’s (zoals ook bij andere Where to stay posts).

   • Loes says:

    Sorry Lin, maar zo vaak kijk in niet op jouw site. Ik kon het niet geheel plaatsen en ik ben nu eenmaal gewend om te duiden wat mensen mij willen laten zien. Ik begrijp nu iets beter waar het hier om draait. Dank voor jouw reactie.

 • Marieke says:

  Wat een prachtig appartement! Thanx voor de tip, ga ik zeker onthouden als ik ooit naar Oostende ga. Hopelijk in de zomer een keertje!

 • Lauriëtte says:

  Ziet er heel erg mooi uit! Ben nog nooit in Oostende geweest, zou er nog wel eens naar toe willen!

 • Johanna says:

  I could live there… Ziet er echt mooi uit!

 • Mieke says:

  Wat ziet dit er prachtig uit! Zou ik ook wel aan kunnen wennen. ;)

 • Ines says:

  Ziet er geweldig uit!

 • Annemieke says:

  Lijkt me een heerlijk verblijf, perfecte uitvalbasis voor een fijn weekend. ‘s Ochtends vroeg hardlopen op een groot uitgestrekt leeg strand, ‘s middags genieten op terrasjes en ‘s avonds vanuit de duinen de zon onder zien gaan. <3 Ik droom nog even verder.

 • Marcella says:

  Wauw, wat een schitterend appartement! Ik ben ook benieuwd naar de stad zelf, dus kijk uit naar die post.

Leave a Reply