Travel

Where to stay: Hotel V Amsterdam

IMG_0467Mini break, staycation of citytrip in eigen land. Drie verschillende benamingen voor hetzelfde fenomeen. Feit is: ik ga er graag even tussenuit in het weekend. Citytrips naar steden in Europa zijn leuk, maar ik wissel ze graag af met een verblijf in eigen land. Het liefst ga ik naar Maastricht, daar heb ik echt het gevoel in het buitenland te zijn. Op nummer twee staat Amsterdam; omdat daar altijd zoveel nieuwe hotspots te ontdekken zijn en de stad bruist. Nog leuker wordt het wanneer het hotel zelf, ook een hotspot is. Dat is zeker het geval bij Hotel V in Amsterdam.

Hotel V – Frederiksplein
Ik houd van hotels waar je je direct thuis voelt; Hotel V aan het Frederiksplein (een tweede vestiging van Hotel V vind je aan het Nesplein, ook in Amsterdam) is zo’n hotel. In de lobby werkte ik nog wat achterstallige mails weg, terwijl het haardvuur zachtjes knisperde en ik me het gemakkelijk maakte op een van de chesterfields rond de open haard. Een tweede reden waarom ik me thuis voelde bij Hotel V, was het vriendelijke personeel. De liefde voor de stad Amsterdam is voelbaar wanneer je vraagt welke restaurants in de buurt de moeite waard zijn en waar je in het weekend het leukst kan borrelen.

Schermafbeelding 2014-08-08 om 09.27.33

IMG_0470

IMG_0471

IMG_0480

Er wordt geen standaard riedeltje afgewerkt wanneer ik vraag naar de hotspots in de buurt. Er wordt mij gevraagd waar ik van houd en daarna geeft de jongen van de receptie me advies op maat. De leukste aanraders die hij me gaf verzamelde ik al eerder in deze Amsterdam Cityguide. En ze waren allemaal spot on.

Ik sliep in een cosy kamer van dit charmante boutique hotel en het voldeed aan alle eisen voor wanneer je eigenlijk alleen de nacht wil doorbrengen in je hotel. Een heerlijk groot bed, een regendouche en een föhn, niets zo vervelend als een hotelkamer zonder fohn ;) Het ontbijt was simpel maar gezond: ik koos voor wat boerenyoghurt met vers fruit en muesli, fijn na een dag (te) veel eten in Amsterdam.

Binnenkort een weekendje naar Amsterdam? Hotel V is wat mij betreft een aanrader en je bevindt je op loopafstand van veel fijne hotspots. Interieurliefhebbers moeten ook zeker even gaan kijken bij Hutspot, een concept store waar bijna het gehele interieur te koop is.

++
Het ontzettend vriendelijke personeel
De chesterfield banken in de lobby
Super snelle WIFI
Amsterdam by V


Hoewel ik wel gezond kon ontbijten vond ik het ontbijt verder wat magertjes, ik houd van wat luxere  en uitgebreide ontbijtjes bij mijn hotelovernachting.

Merci, Snaptraveller voor het aanbevelen van dit hotel. Dit artikel bevat een dienst dat ik heb gekregen. Ik heb geen andere vorm van betaling voor dit artikel ontvangen.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Nicole
  August 8, 2014 at 09:39

  Bedankt, zocht nog een hotel voor eind augustus. Ziet er goed uit!

 • Reply
  Dionne
  August 8, 2014 at 10:04

  Ziet er heel mooi uit!

 • Reply
  Benthe
  August 8, 2014 at 10:05

  Jammer van het ontbijt – dat is toch iets waar ik me vaak op verheug bij een hotelverblijf! Gelukkig ziet het hotel er verder prachtig uit :)

 • Reply
  Johanna
  August 8, 2014 at 10:42

  Dat ziet er heel goed uit, opgeslagen!

 • Reply
  Ailin
  August 8, 2014 at 11:24

  Wat een mooie lobby!

 • Reply
  Loes
  August 9, 2014 at 00:09

  Goed dat je dat laatste erbij vermeldt, echt waar. Maar krijg je dan betaald voor die andere reizen?

 • Reply
  Nuria
  August 9, 2014 at 11:24

  Ziet er uit als een fijn hotel! Het staat nog op mijn lijstje om eens een weekend weg te gaan in eigen land!

 • Reply
  Marcella
  August 10, 2014 at 15:52

  Ziet er tof uit, goeie tip!

 • Reply
  Hotel V
  September 3, 2014 at 17:13

  Thank you for the lovely review of your stay! As for the breakfast, I will pass on your comments to the management.
  See you again soon!
  – the V Crew

Leave a Reply

%d bloggers like this: