Running

Sporten op Curaçao

sporten op CuracaoCuraçao is al jarenlang een populaire reisbestemming voor zonliefhebbers en de mensen die graag duiken. Maar ook als je juist graag een sportieve vakantie hebt, kun je op dit eiland goed terecht. Waar je precies moet zijn voor de leukste lessen en activiteiten?

Read on.

Yoga
Als je online zoekt naar Curaçao + yoga vind je een eindeloze rij aan retreat opties. Maar waar kun je terecht als je gewoon een low key lesje op het eiland wil volgen? Bij Hofi Cas Cora. Bij dit landhuis vind je niet alleen een deels outdoor yogaruimte maar ook een restaurant volgens het ‘farm-to-table’ concept. Na de yogales kun je hier dus terecht voor een vega of vegan maaltijd.

Check Hofi Cas Cora’s Facebook page voor het maandrooster.

sporten op Curacao

sporten op Curacao

Sup Yoga
Tijdens de yogales bij Hofi Cas Cora kregen we les van Liberty, een yogadocente die op het eiland woont en net met haar eigen Sup Yoga lessen is gestart. Net voor vertrek konden we nog een lesje bij haar inboeken en dat was meer dan fantastisch.

Sup yoga is yoga op een grote surfplank, op het water. Je balans houden is een stuk lastiger dan op een matje en dat maakt de les zelfs voor heel goede yogi’s weer anders en uitdagend. Daarnaast is het echt heerlijk om het meditatieve gedeelte van yoga te doen op een plank in de zee, met weinig anders om je heen dan zout water, lucht en de zon. Een van de meest bijzondere yogalessen die ik volgde. Check de website van Liberty om een lesje te boeken.

sporten op CuracaoCrossfit
Net als in Nederlands is crossfit op Curaçao het afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen. Je vindt op het eiland +4 boxen, zelf probeerde ik een lesje bij 5 triple 9. Er zijn lessen vanaf 5.45 in de ochtend, je kunt dus makkelijk het warmste gedeelte van de dag vermijden. Je bent welkom voor een drop-in class, ik zou dit alleen doen als je al wel wat ervaring hebt met crossfit. Crossfit is geen sport om zomaar mee te beginnen, wanneer je bij een box start begin je namelijk met een aantal technieklessen.

Ik vond het heerlijk om een middagje in de grote en mooie box van 5 triple 9 te trainen.

sporten op Curacaosporten op CuracaoSnorkelen / Duiken
De sporten waar Curacao waarschijnlijk het best om bekend staat, snorkelen en duiken. Het eiland kent veel duikscholen, ik heb zelf goede ervaring met scholen die padi instructeurs hebben. Vraag als je gaat duiken of je kunt duiken bij Thugboat beach, hier ligt een gezonken sleepbootje waar je veel gekleurde vissen kunt spotten.

Liever alleen snorkelen? Een boottocht naar Klein Curaçao is echt de moeite waard. Wanneer je met cameraman Jona Lisa naar Klein Curaçao vaart, zijn er snorkelspullen aan boord en kun je de hele middag snorkelen en vanaf de boot naar het eiland zwemmen. Tijdens het snorkelen zagen we heel veel schildpadden, zo gaaf. 

sporten op CuracaoHiken
Hiken, op Curaçao nou eens niet hetzelfde als een low key wandeling. Zeker niet wanneer je de christoffelberg gaat beklimmen. Op de website staat dat deze klim voor iedereen geschikt is, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Binnen 10 minuten zat mijn hartslag heel hoog en om op de top van de berg te komen moet je de laatste meters flink klimmen en klauteren. Zorg dat je je handen brij hebt.

Maar het uitzicht boven op de berg? Fenomenaal mooi. Je ziet veel groen, kronkelende weggetjes en de helderblauwe baai van Grote knip liggen. Check even op de website wanneer het park open is en ga vooral vroeg in de ochtend wanneer het nog niet te warm is.

sporten op Curacao

(Half) marathon
Tot slot liep ik op Curaçao de halve marathon; dat verslag heb je hier kunnen lezen. De volgende editie is 26 november 2017. Naast de halve en hele marathon zijn er ook een 5 en 10 kilometer wedstrijd en is er een 10 kilometer trailrun. Voor ieder wat wils dus. Ik kan je vertellen dat na + 2 uur zweterig rennen niets fijner is dan te finishen op het strand en 2 minuten later af te koelen in de zee.

Het was echt te gek om een week lang iedere dag verschillende sporten uit te proberen, gelukkig kan ik dat in Nederland goed vasthouden met het afwisselen van rennen, crossfit en yoga. Alleen dat supyoga zit er hier helaas niet in. 

Geniet van je zondag!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ise
    December 4, 2016 at 12:47

    Ik heb al veel foto’s van de sup yoga voorbij zien komen, dit zou ik ook zéker eens willen proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: