Food Foodlou

Spicy Falafel Schotel

IMG_1711Happy New Year! Hopelijk heb je een geweldige jaarwisseling gehad en kijk je terug op een fijn jaar, maar misschien ben je ook blij dat 2017 achter de rug is en er een heel nieuw jaar in het verschiet ligt. Hoe dan ook, een nieuw jaar is voor veel mensen vaak een moment om even stil te staan. Wil ik dingen veranderen of wil ik lekker doorgaan waar ik mee bezig ben?

Zelf kijk ik terug op een mooi 2017. Het jaar waarin in verhuisde naar een geweldig eigen appartement in Lombok, mijn favoriete wijk in Utrecht. Waarin ik heel veel mooie momenten met vrienden en familie heb beleefd. Waarin ik keihard tegen mijn eigen lamp aanliep en meer rust moest leren nemen. Waarin ik een onwijs leuke liefde heb leren kennen. Waarin ik heb getekend voor een vast contract. Waarin ik veel leuke dingen heb mogen doen – en proeven – voor Dailylin. En het jaar waarin ik een een fijne wine/workout balance heb gevonden.

Daarnaast heb ik geleerd iets meer te leven in het hier en nu, in plaats van teveel vooruit te kijken. Je kunt namelijk zoveel plannen als je wil, maar eigenlijk weet je toch nooit hoe iets echt loopt. Van het moment genieten blijft dan ook zeker mijn motto in 2018. Maar heb ik verder nog plannen?

In de afgelopen maanden heb ik heel veel fijne en gezellige borrels en feestjes gehad, maar merkte ik wel dat ik even helemaal klaar was met weer een fles opentrekken zonder echte reden. Natuurlijk hoeft er niet altijd iets te zijn om te kunnen proosten, maar bewuster drinken wordt denk ik niemand slechter van. Daarom – en sorry aan iedereen waar ik tegen heb gezworen dit nooit te doen – ga ik in januari niet drinken. Althans, tot 28 januari dan, want niet drinken op mijn verjaardag? Dat gaan we niet doen.

Naast dat ik benieuwd ben of ik mij over een paar weekjes anders/beter/fitter/saaier voel, geeft dit hopelijk ook een kickstart aan mijn nieuwe manier van trainen. Ja, ik ga net zoals Lin, vanaf vandaag beginnen met het 5×5 strong lift programma. Daarnaast pak ik mijn oude liefde (not) hardlopen weer langzaam op en staan er wat meer interval trainingen op het programma. Waarom? Omdat ik heb toegezegd eind april mee te doen aan Mudmasters, 18 kilometer. Ik weet zelf nog niet of het wel zo’n goed idee is, maar nu heb ik in ieder geval weer eens een doel om naar toe te trainen.

En wat helpt naast trainen? Goed en lekker eten! Met een gebalanceerd voedingspatroon –  veel vezels, groenten en eiwitten afgewisseld met druivensap en Tony’s – voel je je lekkerder in alles wat je doet. Daarom een kleurrijk gerecht om dit jaar goed te beginnen: een spicy falafel groente-ovenschotel. Lekker pittig, vezelrijk en makkelijk om te maken. Ook lekker met een glas rode wijn erbij, maar zelf laat ik die fles nog even 24 dagen dicht.

Ingrediënten (voor 2 personen):IMG_1712

 • 1 verpakking spicy falafel (200-250 gram)
 • 400 gram Marokkaanse roerbakgroenten (van appie)
 • 2 tomaten
 • 50 gram tomatenpuree
 • 130 gram linzen
 • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
 • 1-2 tl olijfolie
 • kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano, kerrie

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie
 3. Snijd de tomaten in blokjes en meng in een schaaltje met de tomatenpuree
 4. Doe daarna de Marokkaanse roerbakgroenten, de linzen en het tomatenmengsel in de ovenschaal
 5. Voeg ook de kruiden toe en meng alles door elkaar
 6. Snijd de falafel doormidden en verdeel over de ovenschaal
 7. Verdeel als laatste de Parmezaanse kaas over de groenten en falafel en zet voor 25 minuten in de oven

Tip: Houd je niet van spicy? Je kunt ook andere soorten falafel gebruiken!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  January 4, 2018 at 17:37

  Oeh dit lijkt me heel erg lekker! Ik vind falafel sowieso echt mega lekker, het is gezond en heeft een heerlijke smaak! Tof dat je even geen alcohol gaat drinken, volgens mij is dat echt heel goed voor je lichaam! Malou x

  • Reply
   Malou - Foodlou
   January 7, 2018 at 12:50

   Hi Malou! Als je falafel lekker vindt kan ik dit recept inderdaad zeker aanraden :) En ja ik ben zelf ook heel benieuwd naar de effecten. Over een maandje zeker een verslagje!

Leave a Reply

%d bloggers like this: