Travel

Slapen in Rotterdam – nhow hotel

Slapen in Rotterdam
Slapen in Rotterdam
Met inmiddels meer dan 60.000 views op mijn artikel Uit eten in Rotterdam krijg ik regelmatig de vraag ‘En waar kan ik in Rotterdam fijn slapen?’ Tot afgelopen weekend kon ik daar geen antwoord op geven. Maar inmiddels kan ik tips geven waar je het beste kunt ontbijten, lunchen, dineren en slapen in Rotterdam.

Steeds vaker maak ik voor vrienden een travel initiary met daarop de tips voor een weekendje is mijn lievelingsstad. Amsterdammers, Utrechters zien in wat wij Rotterdammers allang weten; wat een fijne stad.

nhow hotel
Op mijn blog genoeg tips voor foodies en sportievelingen en nu dus ook voor mensen die een nachtje in Rotterdam willen blijven slapen (en dat wil je!). Afgelopen weekend sliep ik in het nhow hotel, iets wat ik heel graag eens wilde doen. Volgend jaar verhuis ik namelijk naar de kop van Zuid en hoe kun je een betere feel voor je nieuwe buurt krijgen dan er een nachtje te slapen. Op een paar honderd meter van mijn toekomstige huis kon ik dus een keertje proefslapen.

En dat was heel fijn. Niet alleen omdat de buurt tof is, maar vooral om het nhow hotel een fantastisch plek is. Je hoeft eigenlijk het hotel niet uit om je vermaken. Allereerst dat uitzicht he? Vanuit een sunset room kamer heb je waanzinnig uitzicht op de Erasmusbrug. Vanuit je bed zie je alle watertaxi’s er zon onderdoor varen. Een uitzicht waar ik wel aan kan wennen.

En hoewel Rotterdam op culinair gebied heel veel te bieden heeft, hoef je ook hier het hotel nier voor uit. De gerechten in de Bar & Kitchen zijn heerlijk; vooral de linguine met soft shell crab is een aanrader. Tip: ga lekker laat eten dan rol je daarna direct door naar het bargedeelte voor goede cocktails en wederom dat prachtige uitzicht. In de zomer is er weinig mooier dan plaatsnemen op de rooftop bar (eventueel met een dekentje op koude dagen) en de skyline langzaam te zien oplichten.

slapen in rotterdam

Heb je een ontbijt bij geboekt? Dan kun je ervoor kiezen om een romantic of hangover breakfast op je kamer te laten bezorgen. En met dat prachtige uitzicht wil je natuurlijk zolang mogelijk in bed blijven liggen; glaasje bubbels, vers fruit en croissantjes, met liefde sloeg ik een keer het ontbijtbuffet over, man wat kan ik je eigen stad slapen aanvoelen als een mini vakantie.

Het nhow hotel is naar ontwerp van Rem Koolhaas en niet alleen het gebouw de Rotterdam is schitterend, ook binnen vind je de mix van industrieel, kunst en architectuur terug. Hier verblijven is een feestje voor iedere design lover.  

Nog een paar maanden (lang) wachten tot ik iedere dag wakker kan worden op de Kop van Zuid, nu mijn huis ook maar die fijne hotel look geven.

Zie ik je binnenkort in Rotterdam?

Liefs!

I was invited by nhow to stay over.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annette
  June 14, 2016 at 08:04

  Klinkt goed op vakantie in eigen stad en wat ziet dat ontbijt op bed er super uit!

 • Reply
  Nicole
  June 14, 2016 at 10:14

  Wow, gaat per direct op mijn wishlist.

 • Reply
  Josie
  June 14, 2016 at 10:16

  Wow, #goals!

 • Reply
  Marieke
  June 15, 2016 at 12:54

  Jaaa ik heb hele goeie herinneringen aan het nhow hotel, want daar hebben wij onze huwelijksnacht doorgebracht. In een belachelijk luxe suite met inderdaad zo’n romantisch ontbijtje de volgende ochtend. Geweldig! Die bar en restaurant moet ik echt eens proberen ook.

Leave a Reply

%d bloggers like this: