Diary

Set your 2017 goals

schermafbeelding-2016-11-21-om-21-16-49

Herfst, kaarsje, dekentje, pumkin spice latte. Love it, right? Laat je niet voor de gek houden door alle bloggers, vloggers en tijdschriften die dwepen met dit soort lijstjes. Er zitten misschien een aantal fijne dagen bij, maar over het algemeen is die hele herfst gewoon een gure voorbode van de winter met veel NS-ellende, mensen die het gaspedaal niet meer kunnen vinden, met je fiets uitglijden over de natte tramrails en jezelf misselijk eten aan kruidnoten.

Maar er zitten ook wat voordelen aan de maand november. November betekent dat het jaar bijna ten einde is en dat betekent dat het tijd is voor een van de leukste dingen aan het einde van het jaar: terugblikken en nieuwe doelen stellen.

En ik heb een hele fijne tool gevonden die je daar dit jaar bij kan helpen: Design your 2017 van GetBullish.

De afgelopen jaren werd ik steeds serieuzer in het stellen van doelen: maximaal drie doelen per jaar (dit dwong me de meest belangrijke te kiezen) en de doelen meetbaar te maken. Dankzij deze vrije simpele methode heb ik de afgelopen jaren een aantal hele mooie doelen mogen halen, doelen waar ik trots op ben.

Afgelopen jaar verwaarloosde ik mijn methode een beetje en werd mijn enige doel: alles uit mijn carrière halen. En boy, dat deed ik ook. Ik heb zo bizar veel mooie kansen gekregen, gave talentprogramma’s mogen ontwikkelen en een heel duidelijk pad voor de aankomende twee jaar uitgestippeld. Maar daarmee zette ik ook de rest van mijn leven op de tweede plek.

Dat mag aankomend jaar wel iets anders en dit jaar gebruikte ik Design your 2017 voor het stellen van mijn doelen.

Zonder alles weg te geven; Design your 2017 is een 16 bladzijde tellend workbook afgeleid van de workshop Design your 20XX door Jennifer Dziura’s van de website Get Bulish. Wat is Bullish? “Bullish is career (and life) advice for people (mostly women) who want to do their own thing.”

In het werkboek staan net de juiste vragen die je terug laten blikken op 2016; wat waren je doelen voor 2016? Heb je ze gehaald? Wat voor excuses heb je daarvoor? Wat zijn jouw kernwaarden? Hoe koppel je die aan je doelen voor 2017? Welke stappen moet je zetten om je doelen voor 2017 te halen?

Het gaat verder dan alleen je doelen opschrijven, het werkboek stelt ook de juiste vragen of ze concreet te maken. Welke stappen moet je zetten? Wie gaat jouw accountable houden voor welke daden?

Ik raakte echt onwijs gemotiveerd door dit werkboek; kon door het boek beter terugkijken naar vorig jaar, en de values vragen hielpen me bij het beter formuleren van doelen voor 2017.

Nu is het tijd om alles even te laten bezinken (part of the deal) om vervolgens een action plan uit te werken.

Komen die druilige dagen waarop je verplicht binnen moet blijven toch nog van pas!

Je koopt het werkboek hier voor $3,95,-.

Ik vertrek morgen naar Curaçao om de sportieve kant van het eiland te ontdekken, een beetje te resetten na een vrij druk jaar en vast een begin te maken met mijn goals voor 2017.

Liefs!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jessica - Eat.Run.Love
    November 23, 2016 at 16:11

    Benieuwd naar je doelen voor 2017. Ik ben er ook al rustig over aan het nadenken. Gaan we het deze week vast nog over hebben !

Leave a Reply

%d bloggers like this: