Food

Salade zalm en rucola – gezond recept

Ah een recept dat wel goed past bij mijn marathon ready & bikini proof plan. Een salade met zalm en rucola en geroosterde kikkererwten. Ik at het na een klein rondje hardlopen als lunch en het vulde prima. Kikkererwten zitten bovendien boordevol eiwitten en zijn dus extra goed om te eten wanneer je veel sport.

Salade zalm en rucola
twee handjes rucola
een klein blikje kikkererwten
citroensap
peper en zout
olijfolie
een kleine rode ui
2 tomaatjes
50 gram zalm

salade zalm en rucola

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het blikje met kikkererwten uitlekken. Verdeel de kikkererwten over een vel bakpapier en besprenkel met wat zeezout, peper en paprikapoeder. Om de kikkererwten knapperig te krijgen gaan ze ongeveer 10 minuten de oven in.

Snijd de zalm in plakjes en besprenkel deze naar smaak met citroensap en zwarte peper. Hussel in een kom de rucola, fijn gesneden rode ui en in plakjes gesneden tomaten. Maak aan met een klein beetje olijfolie. Voeg de zalm en kikkererwten toe.

Bonnnn appetit!

Meer salade inspiratie vind je hier.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  cheyenne
  February 18, 2014 at 08:03

  klinkt heerlijk!
  xo, cheyenne

 • Reply
  Willemijn
  February 18, 2014 at 08:20

  Ik ben dol op zalm. Ik ga dit eens proberen.

 • Reply
  Nancy
  February 18, 2014 at 10:42

  Hmmmm dat ziet er lekker uit! Dit ga ik binnenkort eens proberen. Ik ben dol op salades, zalm en kikkererwten. Win-win dus!

 • Reply
  Ines
  February 18, 2014 at 10:53

  Klinkt lekker! Alleen denk ik dat ik de erwten eruit laat, daar ben ik niet zo aan!

 • Reply
  Mylene
  February 18, 2014 at 15:56

  Oh lekker!! Ik ga straks gelijk boodschappen doen, haha.

 • Reply
  Marieke
  February 23, 2014 at 20:26

  Klinkt heerlijk! Ik ben gek op rucola en zalm ben ik aan het leren eten :) Alleen die erwten zou ik ook weglaten, omdat ik daar persoonlijk niet zo van houd.

Leave a Reply

%d bloggers like this: