Running

Running: Halve marathon van Westvoorne

Schermafbeelding 2015-01-05 om 16.55.09
Het is de eerste keer dat ik een hele wedstrijd loop zonder muziek. De eerste keer dat ik een wedstrijd loop zonder constant op mijn pace te letten. De eerste wedstrijd dat ik geen idee heb hoeveel kilometers er nog voor me liggen.

Afgelopen zondag liep ik de halve marathon van Westvoorne, nooit eerder liep ik deze afstand zo rustig, nooit eerder genoot ik zo van 21.1 kilometer. Samen met Jeroen, Joanne en Annemieke besloten we naar aanloop van deze wedstrijd dat we deze halve marathon als duurloop zouden gebruiken. Jeroen traint voor een ultra en moet zijn tempo omlaag brengen, Joanne, Annemieke en ik trainen voor een marathon en moeten kilometers maken, ook op een rustig tempo. Dat kun je natuurlijk net zo goed tijdens een wedstrijd doen.

Bij de start heb ik het heel even moeilijk. Rustig blijven lopen terwijl iedereen voorbijsprint? Maar al gauw kom ik in een fijne flow, die ik tot de finish vasthoudt. Na een kilometer sluit vriendinnetje Lisa aan en dan kan ik mijn geluk helemaal niet meer op. Wat is het fantastisch om hier te lopen, met vriendinnen en mensen die net zo gek zijn op hardlopen als ik.

Tussendoor maken we de nodige foto’s en selfies en ik geniet van de route die loopt door de omgeving waar ik vandaan kom. Na 12 kilometer komen we aan bij het strand. De volgende acht kilometer rennen we over het strand. Waar het zaterdagochtend nog staalgrijs en koud was, schijnt zondag de zon uitbundig. Het strand is bijna leeg en de duinen en zee maken van het geheel een schitterend plaatje.

Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.27.40 Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.27.31 Schermafbeelding 2015-01-07 om 09.27.18

Constant kijken we elkaar lachend aan, dit is hardlopen in haar puurste vorm. Het zand maakt het parcours wel zwaar en ik begin mijn benen te voelen. Klaar voor de marathon ben ik nog niet, maar ik ben goed op weg. Bij de finish weten we er nog een sprintje uit te gooien al kijkt niemand naar de tijd. Als de rest van mijn duurlopen naar de marathon ook zo goed verlopen, ben ik een gelukkige hardloper.

A.s. zondag staat er een 20 op het programma en eind januari wil ik de 25 kilometer aantikken. Op naar 12 april!

Ph credit: Jeroen

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lizet
  January 7, 2015 at 11:05

  Het lijkt me ook wel verfrissend om een keertje niet heel erg op je tijd en snelheid te letten. Deed je er uiteindelijk ook veel langer over of viel dat wel mee?

 • Reply
  Chezzelia
  January 7, 2015 at 11:14

  Dat is iets wat ik nog moet leren, niet continue op mijn horloge kijken maar merk wel dat het steeds beter lukt. Nu hoop ik dat tijdens een wedstrijd een keer te kunnen doen! Ik heb a.s weekend een 21 km op de planning! Moeten echt een keer afspreken om samen te lopen!

 • Reply
  Annemieke
  January 7, 2015 at 11:22

  Die foto van ons drieën die Jeroen vanaf een duin heeft gemaakt, zo mooi <3 Echt genoten. Op naar meerdere easy duurlopen zoals deze!

 • Reply
  Josianne
  January 7, 2015 at 11:39

  Wauw, ik word er al rustig van als ik dit lees haha. Hoe heerlijk als je een wedstrijd kunt lopen zonder op je tijd te letten, dat moet toch wel ultiem genieten zijn!

 • Reply
  Rosanne
  January 7, 2015 at 13:46

  Wauw, echt een prachtige plek! Ik woonde een jaar lang in Scheveningen op kamers, dat was zooo fijn om daar te rennen <3

 • Reply
  Kirsten
  January 7, 2015 at 14:38

  Wauw het lijkt me ontzettend mooi om daar te lopen!

 • Reply
  Debbie
  January 7, 2015 at 16:53

  Ik ben opgegroeid in Westvoorne. Prachtige omgeving en heerlijk om hard te lopen!
  Leuk stuk!

 • Reply
  Anne
  January 7, 2015 at 20:54

  Super! Fijn dat je ons laat meegenieten door je verhaal en de foto’s.

 • Reply
  Otto
  January 8, 2015 at 00:36

  Leuk verhaal en inderdaad een prachtige dag. Succes met je training

 • Reply
  Lauriëtte
  January 8, 2015 at 08:59

  Wat klinkt dat heerlijk! Knap hoor, ik moet er echt niet aan denken om zonder muziek te hardlopen. Maar fijn gezelschap is een goede vervanger denk ik! :)

 • Reply
  Tessa
  January 8, 2015 at 20:08

  Wat gaaf! Misschien volgend jaar ook op het to-run-lijstje!

 • Reply
  Anne
  January 10, 2015 at 12:51

  Oh wat klinkt dit heerlijk, fijn als je zo kunt lopen! De foto’s laten ook zien dat je in een prachtige omgeving hebt gelopen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: