Running

Road to marathon no.5 – I

Schermafbeelding 2017-04-05 om 16.24.43Volgend weekend is de mooiste marathon van Nederland, de marathon van Rotterdam. De afgelopen 4 jaar liep ik deze route 3x en vorig jaar liep ik de marathon van Parijs.

Des te confronterender was mijn run afgelopen maandag, de avond dat ik er moeizaam een 12 kilometer uitperste. Ik had geen stap verder willen zetten. Toch zal ik de aankomende maanden weer langzaam mijn aantal kilometers uitbouwen; iedere maandagavond een stapje verder uitlopen. Want in 2017 loop ik wel een heel bijzondere marathon.

Deze marathon is ieder jaar binnen no time uitverkocht; niet omdat het een grote naam heeft zoals Londen of New York, maar schijnbaar vanwege de unieke sfeer, en de wel heel bijzondere verzorginsposten.

Dit jaar loop ik namelijk de Marathon du Medoc, een race waarbij 90% van de, veelal Franse, deelnemers verkleed rent. Naast de gebruikelijke water en banaanposten vind je langs dit parcours oesters, Franse lekkernijen zoals steak en natuurlijk de beste wijnen uit de beste wijnregio van Frankrijk.

Tell me, waar anders dan in Frankrijk, het land van foodies, vind je zo’n race? Needless to say dat ik dit jaar zeker niet voor een PR ga. Wat ik wel ga doen? Serieus trainen voor deze afstand. De aankomende maanden zal ik vrij vlot uitbouwen naar een halve marathon en gaan meedoen aan een aantal halve marathon wedstrijden. In de zomer ga ik deze afstand uitbouwen tot een kilometer of 30 / 32.

Dit wordt mijn eerste vroege najaarsmarathon en dat betekent dat ik niet meer door wind, regen en hagel hoef te lopen. Ik ben van plan mijn lange duurlopen op maandagavond te doen zodat ik ook niet per se mijn loopjes in het weekend moet voltooien. Ik heb waanzinnig veel zin om weer voor een langere afstand te gaan trainen. Ik begin voorlopig met 1 a 2 keer per week lopen; omdat ik mijn crossfit, boks- en circuittrainingen voorlopig niet wil opgeven. Hoe dichter we bij september komen hoe meer ik zal gaan rennen.

Schermafbeelding 2017-04-05 om 16.24.32Kan niet wachten om in september aan de start te verschijnen, Medoc, I’m coming for you! Samen met Joanne zal ik dit keer de 42.2 kilometer aangaan, als de wijn geen afleiding biedt, dan mijn favoriete hardloop partner in crime wel.

Ren je aankomend weekend Rotterdam? Of heb je een andere marathon op je bucket list staan? Good luck ;)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Joanne
  April 5, 2017 at 17:45

  <3

 • Reply
  Ise
  April 7, 2017 at 17:36

  Mooie plannen! Ik vind het echt super knap, mij nog niet gezien ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: