Travel

Reiskriebels: Vietnam & more

Chinatown

Een weekend weg, een luiervakantie van twee weken of een reis van maand. Een trip duurt zolang als ie duurt. Maar zodra de tickets geboekt zijn, begint de voorpret. Zelfs zonder ticket, kan die voorpret al beginnen. Ik slaap momenteel met de Lonely Plantet van Vietnam naast mijn kussen. Ik word heel erg blij van het idee dat ik deze zomer weer naar Azië mag. De echte plannen deel ik zodra we ons ticket geboekt hebben. Dan hoop ik ook weer om fijne tips (bedankt voor alle Berlijn tips & mailtjes so far!) te vragen.

In de tussentijd kijk ik foto’s van mijn laatste keer in Azië, alweer een tijd geleden. Dankzij de vele foto’s herinner ik me nog de chaos, maar ook de vriendelijkheid van de mensen. De heftige smaken van het eten (maar heerlijk), de kleurrijke plaatjes, niks geen grauwe gebouwen en de geuren op de markt. Op een fietsje door Chinatown in Bangkok rijden, langs bananenplantages varen en aapjes kijken.

Ontzettend waardevolle herinneringen; zoals mijn vriend vorige week zei ‘reizen gaan weer voorbij, maar niemand kan ze meer van je afnemen.’ En wat kijk ik er naar uit om deze zomer weer een hoop nieuwe herinneringen te maken.

In de tussentijd droom ik nog even verder bij de foto’s die ik vorige keer maakte:

Reizen door Thailand

Reizen in Thailand

Reizen in Thailand

Reizen in Thailand

 

Tempel in Bangkok

Tempel

Hua Hin

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Marjolein
  February 23, 2013 at 09:52

  Wat gaaf dat je naar Vietnam gaat! Staat hoog op mijn lijstje. Ben nu al nieuwsgierig naar de posts die komen gaan :-)

 • Reply
  Anni
  February 23, 2013 at 10:00

  Lekker vooruitzicht en heerlijke foto’s!
  Wat is dat op de foto in de grot met al die kleuren?

 • Reply
  Benthe
  February 23, 2013 at 10:20

  Mijn neef en zijn vriendin zijn op dit moment een rondreis aan het maken door Zuid-Oost-Azië en ik krijg er helemaal reis-kriebels van! Ze schrijven regelmatig een uitgebreid reisverslag op Facebook en het is zo lekker aan het lezen. Ze zijn nu net weg uit Vietnam en op weg naar Cambodja. Ik wil ook!

 • Reply
  Bianca
  February 23, 2013 at 10:31

  Ik ben fan plan volgend jaar naar Azie te gaan. Voor mij dam de eerste keer dus moet nog even kijken welke land precies. Ik houd in elk geval je vietnam en andere posts over Azie in de gaten! De foto’s zien er veel belovend uit!

 • Reply
  Jesdiny
  February 23, 2013 at 10:55

  Mooie foto’s. Ik ben gek op Azie!

 • Reply
  Anke
  February 23, 2013 at 11:31

  Ik wil zelf zeker ook weer een keer naar Azië, heerlijk divers continent om rond te reizen :) Over Vietnam hoor ik veel goede verhalen, dus van dat vooruitzicht zou ik ook heel blij worden!

 • Reply
  Nanda
  February 23, 2013 at 11:37

  Wat een mooie foto’s en herinneringen!

 • Reply
  kim
  February 23, 2013 at 11:40

  Wat leuk zeg! Rondreis Vietnam, Laos, Thailand staat ook hoog op mijn lijstje… Mooie fotos trouwens :)

 • Reply
  Limoentje
  February 23, 2013 at 11:51

  Vietnam staat hoog op mijn lijstje. Wil er al zo lang heen.
  Ik ben benieuwd over je posts over dit mooie land!

 • Reply
  annouska
  February 23, 2013 at 14:03

  Ah wat een heerlijke en prachtige foto’s!

 • Reply
  josie
  February 23, 2013 at 14:26

  Ik wil mee!

 • Reply
  Ise
  February 23, 2013 at 15:20

  Ik zou zelf in eerste instantie niet voor Azië kiezen maar wat ziet het er mooi uit! Erg mooie foto’s :)

 • Reply
  Nuria
  February 23, 2013 at 19:12

  Mooie foto’s! Ik begrijp dat je graag terug gaat naar Azië!

 • Reply
  Marije
  February 23, 2013 at 20:48

  Wow, wat een gave foto’s! Ik ben echt dol op Azië. Elke twee jaar ga ik die kant op. Eerst op bezoek bij mijn broer in Indonesië en daarna nog naar een ander land of eiland in Indonesië. Heerlijk! Lieve mensen, prachtige cultuur, fantastisch eten. Kortom: ik ben fliefd :-)

  Veel plezier met de voorpret! Wij gaan eind dit jaar ook weer, naar Indonesië en Vietnam deze keer.

 • Reply
  Marcella
  February 23, 2013 at 21:01

  Heerlijk, die voorpret. Veel plezier!

 • Reply
  Michelle @ the World is a Book
  February 23, 2013 at 23:22

  Wat een mooie foto’s! Welke landen heb je in Azie bezocht? Heel veel plezier met de voorpret voor Vietnam; het lijkt me helemaal geweldig :)

 • Reply
  Dani
  February 24, 2013 at 12:18

  Afgelopen zomer was mijn eerste ontmoeting met Azië. Waarschijnlijk wordt het dit jaar iets heel anders, maar de toekomst belooft me nog vele mooie ontdekkingen in dit prachtige werelddeel.

 • Reply
  Janet
  February 24, 2013 at 14:57

  Die fietstocht door Bangkok heb ik ook gedaan, die kinderen achter dat muurtje!! Die waren zoooooooo schattig..

 • Reply
  Suzanne
  February 24, 2013 at 20:09

  Ik ben in 2011 totaal 6 weken in Vietnam geweest. Het was super!! Zie http://www.suusq.waarbenjij.nu

  Liefs, Suzanne
  http://www.artikel255.nl

 • Reply
  Joyce
  February 24, 2013 at 21:37

  Wat zijn die foto’s mooi, zeg! En ik heb me laten vertellen dat Vietnam een super land is om te gaan verkennen, dus ik wens je bij deze alvast heel veel plezier!

 • Reply
  nicole
  February 27, 2013 at 04:39

  Nice photos! Are you going to Vietnam? It’s a wonderful place! Love your photos of Thailand. =)

  • Reply
   Lin
   February 27, 2013 at 08:57

   Yes I’ll be in Vietnam for 2,5 weeks this summer, can’t wait!

Leave a Reply

%d bloggers like this: