Food

Recept: Thaise salade

De laatste weken ben ik vooral bezig met het grote hoe-krijg-ik-zoveel-mogelijk-koolhydraten-op-een-bord spel. Pasta en brood eet ik het liefst twee keer per dag en mijn truffelkruidnootjesverslaving is zonder moeite overgegaan in een Tony Chocolonely verslaving. De melkchocolade met hazelnoot is niet te versmaden en afgelopen week wees Li me ook nog op de versie met caramel en zeezout. Niet aan beginnen.

Tussen al dit gesnoep door vond ik gelukkig ook nog een andere craving, de craving van de Thaise salade. Vorige week maakte ik hem voor het eerst uit de allerhande, intussen heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Deze salade smaakt heel goed bij Aziatische gerechten; bijvoorbeeld bij dit simpele en snelle noodlesgerecht van Culy. (Je kunt de beef ook goed vervangen door gamba’s).

Ingrediënten voor 2 personen:

Een halve komkommer
3 eetlepels ongezouten pinda’s
Een limoen
Chilipeper
Koriander
sojasaus
donkerbruine basterdsuiker
een zakje rucolasla
een bosuitje

Was de limoen en rasp deze boven een kommetje, pers vervolgens de limoen uit. Meng dit met twee eetlepels fijngestampte pinda’s, een eetlepel sojasaus, twee eetlepels bruine basterdsuiker, chilipeper, en drie eetlepels water.  Van de chilipeper gebruik je zoveel als je lekker vindt, ik houd wel van pittig, jij misschien iets minder.

Vervolgens rasp je de komkommer in dunne reepjes met een julienne slicer, als je deze niet hebt kun je ook met een kaasschaaf of mes aan de slag. Meng de komkommer met de rucola en een fijngesneden bosuitje. Meng de dressing en de rucola erdoor. Voeg naar smaak wat koriander toe. Garneer met de overgebleven eetlepel ongezouten pinda’s.

Bon appetit.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Bianca
  December 16, 2012 at 12:44

  Deze heb ik laatste ook gemaakt met garnalen. Erg lekker! :-)
  Van die koolydraten herken ik ook zo erg! Alleen trek in pastas de laatste tijd!
  En hoe romiger hoe beter!

 • Reply
  Lara
  December 16, 2012 at 13:49

  Oeee dat klinkt echt super lekker! X

 • Reply
  josie
  December 16, 2012 at 15:31

  Ziet er lekker uit en ik heb er gelijk trek in!

 • Reply
  Marije
  December 16, 2012 at 18:38

  Hmmm, klinkt goed! Mooie foto van de ingrediënten heb je ook gemaakt!

 • Reply
  Evey
  December 16, 2012 at 20:14

  Ziet er heerlijk uit! Maar ik hou dan ook van Thai! (mama is thais :D)

 • Reply
  Nanda
  December 17, 2012 at 13:00

  Misschien ga ik dat vanavond wel maken, klinkt erg lekker!

 • Reply
  Marieke
  December 17, 2012 at 16:11

  Deze wil ik ZEKER een keer proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: