Food

Recept: Penne Arrabiata

Uitgebreid in de keuken staan, dat kan heerlijk zijn. Een moment mijn telefoon niet bij de hand, muziekje aan, glas wijn erbij en snijden, braden, hakken en stoven maar. Op dat soort avonden maak ik mijn eigen dressings, sauzen, soepen en bouillon. Ik laat vlees marineren en ga in de weer met mijn julien slicener, grillpan en knoflookpers. Pure ontspanning. Meer zen dan na een yogales.

Maar hey, daar heb ik natuurlijk niet elke avond tijd voor. Wel wil ik iedere avond lekker eten. And that is why God created the Italian kitchen. Penne Arrabiata is zo’n gerecht dat ik graag maak wanneer ik lekker wil eten en weinig tijd heb. Comforting door de pasta en de licht pittige toon van het gerecht, en zo klaar.

Ingredienten voor 2:
200 gram penne
2 tenen knoflook
een halve rode peper
zout & peper
200 gram tomaten uit blik
klein handje peterselie
olijfolie
Optioneel: 150 gram serrano ham

Kook de penne in ruim water met wat zout en olijfolie beetgaar. Ontdoe de tenen knoflook van hun schil en gooi ze in een pan samen met de fijngesneden rode peper en een scheut olijfolie (ontdaan van pitjes als je niet van te pittig houdt). De knoflook mag best een beetje bruin worden (houd de tenen heel).

Voeg de tomatent uit blik toe en laat het geheel inkoken tot een mooie saus. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je het toe aan de saus. Verwijder de hele tenen knoflook. Snijd de peterselie zeer fijn en voeg toe aan het gerecht. Voila je hebt een Italiaanse klassieker gemaakt, de penne arrabiata. Een comforting budget maaltijd. Zelf vind ik het erg lekker om aan dit gerecht een beetje serrano ham toe te voegen, zo geef ik er mijn eigen twist aan en wordt het gerecht net iets spannender. Maar zonder kan het ook prima.

Bon appetit!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Marieke
  February 15, 2013 at 09:15

  Ik hou van snel en toch goddelijk Italiaans eten, net als die pasta alla norma van jou. Mmmm! Ga dit ook zeker proberen!

 • Reply
  Angelina
  February 15, 2013 at 10:33

  Ohh pasta is altijd goed, maar dit ziet/klinkt heerlijk!!

 • Reply
  Michelle @ the World is a Book
  February 15, 2013 at 10:57

  Thank god for pasta! (zo ik eigenlijk op een shirtje moeten laten drukken ;-))

 • Reply
  Nuria
  February 15, 2013 at 10:58

  Yumm!!

 • Reply
  Tedje
  February 15, 2013 at 11:10

  Dit recept ga ik onthouden! Leuk dat je het met ons deelt. Pasta is zo lekkerrr

 • Reply
  Nanda
  February 15, 2013 at 11:25

  Lekker zeg! Pasta is altijd goed om te eten, niet al te moeilijk en goed vullend, prima :)

 • Reply
  Anne
  February 15, 2013 at 12:45

  Dat ziet er lekker uit! De Italiaanse keuken is ook echt mijn go-to als ik weinig tijd heb, maar wel zin heb in lekker avondeten. Maar soms kan het zo ontspannend zijn om urenlang in de keuken te staan… :)

 • Reply
  Koffer vol Dromen
  February 15, 2013 at 12:46

  Hier heb ik nu echt zin in!!!

 • Reply
  Stephanie
  February 15, 2013 at 13:09

  Het ziet er heerijk uit. Ik ben grote pasta fan dus ik ga dit zeker onthouden.

 • Reply
  Daniëlle
  February 15, 2013 at 19:46

  Lekker zeg! Ik heb dit in Italië ook op :) Toen was het erg lekker!

 • Reply
  Anna
  February 17, 2013 at 11:37

  Ik houd van pasta Arrabiata, zo lekker :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: