Food

Recept: Chickpea soup

Bovenstaande foto doet de smaak van het gerecht eigenlijk geen eer aan. Man, wat was deze soep lekker. Pas vertelde een collega mij over kikkererwtensoep, ik vergat het recept te vragen maar het idee van chickpea soep liet mij niet meer los ;) In de supermarkt gooide ik twee blikjes kikkererwten in mijn mandje en bedacht wat daar eens lekker bij zou kunnen smaken. Je boodschappenlijstje komt er dan als volgt uit te zien:

2 blikjes kikkererwten
4 aardappels
400 ml kokosmelk
Peterselie
Knoflook
Zout & peper
een rode ui
Kerriepoeder
Olijfolie
1 groentebouillonblokje

Snijd de aardappels in plakjes, een teentje knoflook in dunne plakjes en snipper de rode ui. Bak deze ingrediënten 4 minuten in een scheutje olijfolie. Zet het vuur laag en voeg de kikkererwten toe, laat deze één minuut meebakken.

Zet één liter water op met het bouillonblokje. Pureer nu ¾ van het kikkererwtenmengsel tot een glad geheel en voeg toe aan de bouillon. Voeg de kokosmelk toe. Voeg nu de rest van het kikkererwtenmengsel aan de soep toe. Ik vind het lekker om dat het wat bite aan de soep geeft. Alles pureren kan natuurlijk ook. Maak de soep vervolgens op smaak met peterselie, zout, peper en kerriepoeder. Een heerlijk vullende maaltijdsoep. Smaakt de volgende dag nog beter.

Bon appetit

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Ise
  October 18, 2012 at 16:48

  Ik vind kikkererwten altijd zo vies klinken! Haha.

  • Reply
   Lin
   October 20, 2012 at 10:04

   Ik vind chickpeas ook veel leuker klinken!

 • Reply
  Lisa
  October 18, 2012 at 17:45

  Die combinatie klinkt heerlijk! Ik hou van kikkererwten :)

 • Reply
  Sophie
  October 18, 2012 at 18:22

  Ik heb ook weleens soep gemaakt van kikkererwten, dat was niet zo’n succes. Ik ga deze proberen!

 • Reply
  Mady
  October 18, 2012 at 18:45

  Kikkererwten zijn zo lekker en gezond! En als ik deze soep zou maken zou ik een beetje erwten overhouden om hummus mee te maken..

 • Reply
  Malou
  October 18, 2012 at 19:28

  Lijkt me erg lekker!

 • Reply
  Lnnk
  October 18, 2012 at 21:15

  Klinkt goed. Ik neem je recept mee om binnenkort eens te proberen.

 • Reply
  Bianca
  October 18, 2012 at 22:26

  Lijken kikkererwten en linzen een beetje op elkaar? :p
  Heb linzen in huis en wil daar soep van maken maar heb geen idee waar te beginnen!

  • Reply
   Lin
   October 20, 2012 at 10:03

   Oh ik denk dat je dat best kan proberen! Laat je het weten als je het geprobeerd hebt?

 • Reply
  Milou
  October 19, 2012 at 11:06

  Mmh, klinkt goed! Ik onthoud dit, voor als ik weer eens inspiratieloos ben.

 • Reply
  Myrthe
  October 19, 2012 at 20:30

  Ahw dit klinkt heel goed, ik hou van kikkererwten!

 • Reply
  zoetedagdromen
  October 19, 2012 at 23:16

  Ik ben niet echt gek op kikkererwt, maar dit ziet er lekker uit en is volgens mij het proberen waard.

 • Reply
  Marlies
  October 20, 2012 at 22:10

  Kikkererwten klinken zo niet aantrekkelijk. Maar aan alle comments te zien zijn ze heerlijk. Toch maar eens proberen dit receptje! :)

 • Reply
  Femke
  October 22, 2012 at 19:52

  Mmm, ik heb al veel van kikkererwten gemaakt maar nog nooit soep, ga het eens proberen! :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: