Food

Quinoasalade met aubergine

Steeds vaker bleven de schappen van de AH leeg wanneer ik naar quinoa zocht. Ook bij Marqt en Ekoplaza had ik geen geluk. De wereldwijde vraag naar quinoa stijgt, de producenten kunnen de vraag niet aan (en krijgen niet genoeg betaald). Reden om wat minder quinoa te eten en wanneer je het koopt te zoeken naar een merk met niet alleen een biologisch maar vooral ook fairtrabe label.

Gelukkig is daar de quinoa van Nature crops. Niet alleen biologisch en glutenvrij maar ook fairtrade. Op die manier betaal je misschien iets meer voor een pak, maar kun je er wel van genieten. Ik maakte vandaag deze quinoasalade met aubergine, feta en munt. Te lekker!

 

Quinoasalade met aubergine Voor 1 persoon:

Een halve aubergine
een handjevol cherrytomaatjes
een stukje feta
paar takjes munt
olijfolie
zout, peper en djintan
75 gram quinoa

Kook de quinoa in ruim water beetgaar. Zet een grillpan op hoog vuur en grill plakken aubergine en de gehalveerde tomaatjes. Wanneer de groente mooi gegrild is leg je deze in een kom en maak je ze op smaak met zout, peper, muntblaadjes en olijfolie. Giet de quinoa af en meng met de groentes. Voeg naar smaak nog wat djintan toe en verkruimel de feta boven de quinoasalade.

Bon appetit.

Een boeiend artikel over quinoa en Boliviaanse boeren vind je hier.

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Michelle
    January 16, 2014 at 15:47

    Dat ziet er super lekker uit. Ik heb toevallig nog een pak quinoa in huis liggen van Ekoplaza. Misschien dit aankomend weekend of volgende week uitproberen.
    XX

  • Reply
    Eva
    January 16, 2014 at 16:19

    Ziet er heerlijk uit! Dat artikel ga ik nu even lezen, ben erg benieuwd!

  • Reply
    LNNK
    January 16, 2014 at 17:10

    Klinkt lekker. Ik kook vrijwel nooit met aubergine, misschien toch eens proberen.

  • Reply
    Anne
    January 16, 2014 at 17:19

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Ines
    January 16, 2014 at 17:47

    Ziet er super lekker uit! Moet ik eens proberen!

  • Reply
    Suzanne
    January 16, 2014 at 17:48

    Ja, quinoa is echt extreem poplair momenteel en steeds uitverkocht overal! Ik heb ook die van Naturecrops, fijne quinoa is dat. En je recept ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Marieke
    January 16, 2014 at 17:50

    Hmmmm! Ga je dat een keer voor me maken? ;) Heb me zelf nog steeds niet aan quinoa gewaagd.

  • Reply
    Katrien
    January 16, 2014 at 18:04

    Hmm ziet er lekker uit! Ik hou echt van quinoa, heb het vandaag ook als lunch gehad met feta, rode biet, paprika, spinazie, lijnzaad en pompoenpitten. :)

    • Reply
      Katrien
      January 16, 2014 at 18:04

      Ik koop ‘m trouwens bij de Essenza, de quinoa :)

  • Reply
    Michelle/misschienzelfstwee
    January 16, 2014 at 18:16

    Haa, nou dat is toeval! Heb vandaag ook quinoa salade gegeten als lunch, maar dan met courgette, zongedroogde tomaatjes en gemengde noten. Had er ook nog wel wat feta bij kunnen doen. Volgende keer beter.
    Bizar he, hoe snel een bepaald product populair kan worden onder de mensen. Ik eet het niet erg vaak, maar als ik het eet is het wel extra genieten.
    Bedankt voor dit lekkere recept Lin, mooie foto’s ook. :)

  • Reply
    Little wishes | The Purple Whale
    January 16, 2014 at 20:03

    […] tote bag // #2. Notebook // #3. This jummy salad // #4. A pretty calander for my […]

  • Reply
    Mirte
    January 16, 2014 at 20:29

    Dat ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het delen, ga het zeker een keer proberen. Ja, jammer dat quinoa zo moeilijk te krijgen is op dit moment en dat de boeren zelf geen gezond voedsel meer hebben doordat de vraag en prijs zo toegenomen is :(

  • Reply
    anne
    January 16, 2014 at 21:12

    Oh wat lijkt dit me een heerlijke salade! :)

  • Reply
    Simone
    January 17, 2014 at 08:49

    Ja het grote quinoa debat. Gek hoe dat soort zaken uit de hand kan lopen door populariteit van een voedingsmiddel! Jammer want ik ben gek op quinoa, maar je wordt er toch wat voorzichtiger door. Dit ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Anneke
    January 20, 2014 at 17:44

    Alle ingredi├źnten in huis om deze salade zo te maken! Ben er benieuwd!

Leave a Reply

%d bloggers like this: