Food Foodlou

Pumpkin Pancakes

IMG_9641Pancake Sundays – ik ken niemand die een stapel warme pannenkoeken op zondagochtend afslaat. En omdat Lin vandaag de dirty thirty aantikt een perfecte reden voor dit feestelijke ontbijt! En met een gezond extraatje: na dit ontbijt heb je al 250 gram groenten achter de kiezen terwijl de dag nog moet beginnen.

Zorg dat je alle ingrediënten een dag van te voren in huis hebt, want je wil zo snel mogelijk die stapel voor je neus hebben staan en niets is vervelender dan last-minute nog naar de supermarkt moeten. Maar haastige spoed is zelden goed, dus heb geduld tijdens het bakken en geniet daarna van deze pumpkin pancake party!

Ingrediënten:IMG_9643

  • 250 gram gekookte pompoen
  • 1 heel ei
  • 2 ei-eiwitten
  • 40 gram volkoren tarwemeel (ander meel kan ook)
  • 30 ml sojamelk
  • 2 el honing
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 el olijfolie
  • optioneel: walnoten en blauwe bessen

Bereiding:

  1. Kook de pompoenstukjes totdat deze beetgaar zijn
  2. Scheid de eiwitten van het eigeel en doe beide in een aparte kom
  3. Meng het eigeel met de pompoen, tarwemeel, bakpoeder, kaneel, koek & speculaaskruiden, 1 el honing, zout en sojamelk totdat het een egaal beslag is
  4. Klop dan de eiwitten goed op en roer daarna voorzichtig door het pompoenbeslag (hoe langer je roert, hoe minder luchtig je pannenkoeken)
  5. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en schep dan de eerste porties beslag in de pan (ik maakte 4 pancakes tegelijk)
  6. Zet het vuur niet te hoog en heb houd goed in de gaten wanneer je de pancakes om kunt draaien (te snel en je pancake valt uit elkaar, te langzaam en je pancake wordt te hard)
  7. Herhaal dit totdat al het beslag op is
  8. Alle pancakes gebakken? Begin dan met stapelen
  9. Giet daarna de honing over de pancakes, maak af met blauwe bessen en walnoten en aanvallen!

Tip: Houd je van stevige pannenkoeken? Voeg dan nog 1 ei-geel extra toe aan het beslag.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Tamara
    October 30, 2017 at 10:28

    Hee! Ziet er goed uit! Wil ze binnenkort ook maken,
    kan je ook pompoen uit de diepvries gebruiken – moet je ze dan ook koken?
    Liefs!

    • Reply
      Malou - Foodlou
      November 10, 2017 at 00:37

      Hi Tamara! Ik denk dat dat wel kan, maar dan zou ik ze eerst goed laten ontdooien, in de magnetron verwarmen of koken inderdaad. Daarna kun je het mengen met de rest van het beslag :)

  • Reply
    Ise
    October 31, 2017 at 09:59

    Hmm klinkt goed! Ik vind alle recepten met pompoen nog het fijnste aan de herfst ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: