Pumpkin Pancakes

By October 29, 2017 Food, Foodlou 4 Comments

IMG_9641Pancake Sundays – ik ken niemand die een stapel warme pannenkoeken op zondagochtend afslaat. En omdat Lin vandaag de dirty thirty aantikt een perfecte reden voor dit feestelijke ontbijt! En met een gezond extraatje: na dit ontbijt heb je al 250 gram groenten achter de kiezen terwijl de dag nog moet beginnen.

Zorg dat je alle ingrediënten een dag van te voren in huis hebt, want je wil zo snel mogelijk die stapel voor je neus hebben staan en niets is vervelender dan last-minute nog naar de supermarkt moeten. Maar haastige spoed is zelden goed, dus heb geduld tijdens het bakken en geniet daarna van deze pumpkin pancake party!

Ingrediënten:IMG_9643

  • 250 gram gekookte pompoen
  • 1 heel ei
  • 2 ei-eiwitten
  • 40 gram volkoren tarwemeel (ander meel kan ook)
  • 30 ml sojamelk
  • 2 el honing
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 el olijfolie
  • optioneel: walnoten en blauwe bessen

Bereiding:

  1. Kook de pompoenstukjes totdat deze beetgaar zijn
  2. Scheid de eiwitten van het eigeel en doe beide in een aparte kom
  3. Meng het eigeel met de pompoen, tarwemeel, bakpoeder, kaneel, koek & speculaaskruiden, 1 el honing, zout en sojamelk totdat het een egaal beslag is
  4. Klop dan de eiwitten goed op en roer daarna voorzichtig door het pompoenbeslag (hoe langer je roert, hoe minder luchtig je pannenkoeken)
  5. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en schep dan de eerste porties beslag in de pan (ik maakte 4 pancakes tegelijk)
  6. Zet het vuur niet te hoog en heb houd goed in de gaten wanneer je de pancakes om kunt draaien (te snel en je pancake valt uit elkaar, te langzaam en je pancake wordt te hard)
  7. Herhaal dit totdat al het beslag op is
  8. Alle pancakes gebakken? Begin dan met stapelen
  9. Giet daarna de honing over de pancakes, maak af met blauwe bessen en walnoten en aanvallen!

Tip: Houd je van stevige pannenkoeken? Voeg dan nog 1 ei-geel extra toe aan het beslag.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

4 Comments

Leave a Reply