Diary

PROJECT JANUARY – MINIMALISME CHALLENGE 2

q7pclnhvri0-pineapplesErgens eind december, speurend naar goede voornemens en tussen de lijstjes van mensen die het weer helemaal anders gaan doen stuitte ik op dit blog; Laurens gooide in een luttele 30 dagen meer dan 500 items weg en bracht zo meer rust in huis en hoofd.

Deel 1 van de challenge ging me best goed af; is het me gelukt om uiteindelijk 500 items weg te doen in januari?

Deel 1 lees je hier.

Dag 13 – 13 items
Verrassend veel zonnebrilhoesjes waar ik inmiddels helaas geen zonnebril meer bij heb.

Dag 14 – 14 items
Over de datum hoestsiroop, een groen uitgeslagen vaas en oude schoenen en slippers (ik tel 1 paar schoenen maar voor 2 items, anders ga ik deze challenge natuurlijk nooit halen).

Dag 15 – 15 items
Op dag 15 ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik vraag aan G of hij niet 15 items kan weggooien want #feminisme.

Dag 16 – 16 items
Ik heb het gevoel dat ik klaar ben en moet opnieuw rondes door bad- en slaapkamer gaan maken. In de badkamer vind ik nog wat spullen en ook in mijn boekenkast staan genoeg boeken die ik nooit meer zal lezen. Weg ermee.

Dag 17 en 18 – 35 items
Dag 17 vergeet ik mijn challenge, maar op dag 18 ben ik terug met 35 items; nog meer tijdschriften, kleding en boeken moeten het veld ruimen.

En dan gaat het mis vanaf dag 19; ik vergeet mijn challenge, ben twee weekenden achter elkaar weg voor werk en als ik eind januari thuis kom denk ik dat de schade te groot is om in te halen. Of toch niet? Dag 19 tot en met 30 dat zijn nog 294 items. Zoveel boeken heb ik niet, zoveel kleding heb ik niet en zoveel uitgedroogde mascara’s heb ik zeker niet (inmiddels niet meer althans).

Het voelt een beetje als vals spelen, maar ik loop met een rol verse vuilniszakken naar de kelderbox. My last resort: flippomappen, Hitzone cd’s en een verroestte waterpijp wachten hier op mij. Ik vind boeken vol onleesbare aantekeningen, kinderboeken en kapotte snowboardschoenen. Russische studieboeken, bekraste dvdboxen en verkleedspullen. Afhankelijk van of de spullen naar de vuilnisbelt of een tweede huis krijgen, verplaats ik ze van de box in zakken of in dozen. Met een beetje valse spelen en gemak volbreng ik op deze manier de challenge.

En straks hoef ik voordat we gaan verhuizen dit jaar niet nogmaals die kelderbox helemaal uit te zoeken. Bijna al mijn zooi is weg; op een paar dierbare kinderboeken na.

Natuurlijk heb ik niet alles klakkeloos in de prullenbak gegooid; veel kleding was nog in prima conditie en ging weg met de zak van Max. Boeken weggooien kan ik niet over mijn hart verkrijgen, maar afgelopen maand verschenen er opeens Bieb huisjes in mijn buurt. Je kunt daar boeken lenen, uitpakken en oude boeken kwijt. Buurtgenoten kunnen deze dan weer lezen. De biebhuisjes in mijn buurt zijn goed gevuld de afgelopen week.

Eindstand van de challenge? +500 items minder en daarmee een iets leger hoofd. Ietsje meer bewustwording over het nodig hebben van spullen. Voor mijn verhuizing zal ik waarschijnlijk weer een goede ronde maken, voor nu ben ik klaar met deze challenge.

Ook in februari ben ik een kleine uitdaging aangegaan; iedere dag sporten. Maar daar kun je binnenkort meer over lezen.

Fijn weekend!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Debby
  February 4, 2017 at 23:29

  Haha leuk, in mijn Space Project ben ik juist in januari begonnen met sporten en nu in februari met minimaliseren. Goed bezig dame!

 • Reply
  Josianne
  February 5, 2017 at 18:07

  Toch knap dat je het uiteindelijk hebt weten te halen! Ik ben deze maand begonnen, maar ik moet nog even een serieuze avond hieraan gaan wijden haha. Ik zit tot morgen safe (ik had al wat meer weggegooid de eerste dagen dan ‘nodig), maar daarna moet ik flink aan de bak!

 • Reply
  Mille Pagine
  February 7, 2017 at 12:39

  Wauw, supergoed! Gefeliciteerd met deze mega-opruiming :-) en fijn dat je boeken een tweede leven krijgen!

  • Reply
   Lin
   February 7, 2017 at 22:54

   Haha Thanks. En ik ben gaan spieken, de meeste boeken lijken al een tweede huis gevonden te hebben.

 • Reply
  eva
  February 7, 2017 at 15:27

  Leuk! Ik krijg ook zin om te gaan (op)ruimen. Ik vraag me alleen af waarom je al die challenges ‘moet’ doen? Omdat je onderaan schrijft dat je in februari weer iedere dag wil gaan sporten?
  Je bent toch al ontzettend goed bezig, super sportief en volgens mij heel ambitieus (zowel professioneel als je sportieve carrière). Ik vraag me altijd af wat de noodzaak van steeds opnieuw die challenges is.

  • Reply
   Lin
   February 7, 2017 at 22:53

   Goeie vraag Eva! Zit toch iets streberigs in mij, altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een betere uitdaging zou wellicht zijn om wat minder te moeten; moet ik wel oppassen dat niet ook in een challenge te willen gieten.

   • Reply
    eva
    February 8, 2017 at 10:52

    Hahaha! Ik snap het hoor, ik heb het zelf ook altijd een beetje. Dan schrijf ik allemaal doelen op die ik wil gaan halen en dan ben ik uiteindelijk gefrustreerd als het me niet helemaal lukt, terwijl het bijvoorbeeld 9 van de 10 keer wel gelukt is. Kortom; we moeten misschien minder streng zijn af en toe. Succes iniedergeval.

Leave a Reply

%d bloggers like this: