Pretty Prague

By December 5, 2012 Travel 29 Comments

Afgelopen weekend mocht ik samen met DesireeRoosMara, Anna en Marie-Christien de stad Praag ontdekken. Op uitnodiging van TravelBird en Chezctourism, gingen wij deze stad bezoeken.


In drie dagen werden we rondgeleid langs de highlights van de stad. Een vriendelijke oude Tsjech (die vloeiend Nederlands sprak) vertelde ons over het communisme dat zijn stad lang in zijn greep heeft gehouden. De geschiedenis is triest, maar misschien wel een reden dat de prachtige architectuur van Praag zo lang bewaard is gebleven. Vol trots vertelde hij ons dan ook over de mooie dingen die Praag te bieden heeft. We liepen de koninklijke route, die begint bij de kruittoren en langs het oude stadsplein, over de Karelsbrug eindigt bij de burcht van Praag. Een prachtige historische route.

Hoewel ik het niet kan vergelijken met andere seizoenen, denk ik dat de decembermaand de perfecte tijd is om Praag te bezoeken. De hele stad hangt vol sfeerverlichting, het ontsteken van de kerstboom op de eerste dag van de advent is een spectaculair event waar de hele stad voor uitloopt en overal in de stad zijn gezellige kerstmarktjes te vinden waar lekkernijen en souvenirs verkocht worden. Mijn persoonlijke favoriet was de hot wine met kaneel en citroen, hier blijf je lekker warm van. In het donker over de verlichte Karelbrug lopen is erg romantisch, zeker net zo romantisch als een wandeling langs de Seine.  Een verschil tussen Parijs en Praag? Praag is stukken goedkoper en als je voor een rustig hotel buiten het centrum kiest, zijn de taxi’s goed betaalbaar. Net zoals de fijne eetgelegenheden in Praag, die ik in een volgende blog zal toelichten.

Praag is dus echt een aanrader wanneer je op zoek bent naar een leuke citytrip. 

29 Comments

Leave a Reply