Pittige Paprikasoep

By August 11, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_7156Soep vind ik eigenlijk een herfstgerecht, maar met dit typisch Nederlandse zomerweer kan een soepje ook heel goed! Gooi je favoriete groenten bij elkaar of maak de restjes uit de groentela op – water, bouillonblokje en kruiden erbij en binnen een uurtje heb je een heerlijke maaltijdsoep. 

Ik had nog broccoli en paprika liggen en besloot er op een druilerige avond een pittige soep van te maken. Makkelijk te maken, erg lekker, je hebt meteen je portie vezels weer binnen en je hebt eten voor een paar dagen achter de hand.

Ingrediënten:IMG_7155

  • 2 liter water
  • 2 broccoli
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 grote rode ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 tl olijfolie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • kruiden: peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder

Bereiding:

  1. Zet een pan met water aan op gemiddeld hoog vuur
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook en fruit deze in olijfolie in een koekenpan
  3. Snijd dan grof de broccoli en paprika en doe deze in het water
  4. Voeg dan ook de ui, knoflook en de bouillonblokjes toe
  5. Doe als laatste de kruiden erbij (hoeveelheid naar eigen smaak) en laat de pan voor ongeveer een uur met deksel op het vuur staan
  6. Roer tussendoor af en toe door de soep en proef of je genoeg kruiden hebt toegevoegd
  7. Mix de gekookte groenten na een uur fijn met een staafmixer of blender en neem direct een kopje soep
  8. Je kunt de soep rond de 2-3 dagen ongekoeld bewaren, gekoeld tot 5 dagen (en stiekem wordt ie elke dag wat lekkerder!)

Tip: Ben je geen fan van pittige gerechten? De soep is ook lekker zonder chilipeper!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply