Food

Gezonde Pindakaaskoekjes bakken

Ik ben niet echt een bakker; ik haal zo veel meer voldoening uit het koken van een Italiaanse maaltijd voor vrienden dan het bakken van koekjes. Liever zoek ik uit hoe je zelf een pate maakt, verbeter ik ‘mijn’ (goed Jamie Olivers) recept voor een risotto, dan een taartbodem. Maar op zaterdagochtend om 09.00 risotto maken gaat zelfs mij wat ver.

In mijn keukenkastjes duiken dan maar en zien wat ik voor koekjes kon maken; gezonde pindakaaskoekjes bakken it is. 

gezonde pindakaaskoekjes bakken

Ingrediënten voor 8 koekjes

125 gram biologisch tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
een theelepel zeezout
150 gram pindakaas
125 ml honing
40 gram kokosolie
3 eetlepels havermout
3 eetlepels gemalen kokos

Optioneel
een banaan
chocolatechips

Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zout) in een kom en in een andere kom de pindakaas, honing, havermout, kokos en kokosolie. Meng nu alles doorelkaar.

Als je de koekjes iets smeuïger wil dan kun je een geprakte banaan toevoegen; en ben je dol op chocolade dan kun je nog wat chocolate chips aan het beslag toevoegen.

De oven voorverwarmen op 180 graden en dan tussen de 14/16 minuten de oven in.

Deze koekjes zijn geïnspireerd op een recept van Amber Albarda . Op haar website vind je veel meer recepten die suikervrij maar toch erg lekker zijn.

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Mandy
    February 2, 2014 at 15:04

    Klinkt goed, vooral die kokos erdoor!

  • Reply
    Maaike
    February 2, 2014 at 16:01

    Klinkt heel lekker! Voor mij juist zonder kokos, haha.

  • Reply
    sharon
    February 2, 2014 at 16:10

    Ziet er goed uit! Heb van haar het boek ‘gezond genieten,’ ook een aanrader. Heerlijke, gezonde en makkelijke recepten. Thnx voor het delen!

  • Reply
    Milou
    February 2, 2014 at 16:31

    Ziet er goed uit! Ik heb van de week havermout koekjes gemaakt, welke ook erg lekker waren! Dit worden de volgende koekjes die ik ga maken. :-)

  • Reply
    Mireille
    February 2, 2014 at 16:53

    Wat een leuk idee, ik vind pindakaas op brood best lekker dus deze koekjes zijn ook het proberen waard!

    xoxo Mireille

  • Reply
    Andrea
    February 2, 2014 at 17:37

    Klinkt heerlijk!! Volgende week even biologisch tarwemeel meenemen bij de Groene Passage!

  • Reply
    Marie
    February 2, 2014 at 18:56

    moeten die niet nog in de oven? Hoe lang? hoe warm? :-)

  • Reply
    Nuria
    February 2, 2014 at 20:51

    Mmm, dit klinkt erg lekker maar in ben allergisch voor pinda’s!

  • Reply
    cheyenne
    February 2, 2014 at 21:43

    hmm, klinkt goed! deze ga ik onthouden, ben op zoek naar suikervrije recepten :)
    xo, cheyenne

  • Reply
    Kayleigh
    February 3, 2014 at 13:11

    Klinkt lekker! :-)

  • Reply
    Ise
    February 3, 2014 at 20:47

    Jum, deze ga ik zeker eens proberen!

  • Reply
    Merle
    February 11, 2014 at 01:04

    Misschien zijn ze wel heel gezond, maar niet zo lekker. Ik heb het vanavond geprobeerd en we hebben ze na het proeven allemaal helaas weg moeten gooien. Wel een leuke blog! x

    • Reply
      Lin
      February 11, 2014 at 10:28

      Ooh wat jammer dat je ze niet lekker vond! Misschien volgende keer met banaan erdoor?

      • Reply
        Merle
        February 24, 2014 at 11:46

        Wel leuke foodtips en recepten op je blog! Ze waren naar mijn smaak iets te droog, maar smaken verschillen. Memory Lane was btw ‘n goede tip! En ik ga je andere recepten proberen ;-)

  • Reply
    Naomi
    February 16, 2014 at 19:01

    Heerlijk, ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt zo lekker!
    En zoveel beter dan een stroopwafel of een gevulde koek…
    Dank je wel, dat je dit met ons wilde delen!

  • Reply
    Cindy
    September 9, 2014 at 22:15

    Fijn zo’n lekker makkelijk recept zonder al te veel ‘aparte’ ingrediënten!.
    Ik heb ze net gemaakt en de smaak is heel lekker, maar de koekjes zijn wel erg droog geworden. Dat zag ik eigenlijk al aan het deeg, maar tegen beter weten in heb ik het toch zo in de oven gedaan. Volgende keer probeer ik het met iets meer honing en boter en misschien ook nog wel met banaan ;-)

    • Reply
      Cindy
      September 10, 2014 at 12:56

      Update: ik heb ze nu gemaakt met de banaan erdoor en een klein scheutje water. Ook had ik niet genoeg honing, dus ik heb de helft vervangen door maple sirup. Het deeg werd hierdoor wel plakkerig (niet meer te rollen, hoopjes op het bakpapier gemaakt met 2 lepels) maar de koekjes zijn me toch lekker!

  • Reply
    Onze ode aan pindakaas | Realistic Sh*t
    October 1, 2015 at 21:45

    […] de blog van Daily Lin vonden we een recept voor gezonde pindakaas koekjes. Na kleine aanpassingen is dit het […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: