Pindakaas Brownies

By May 11, 2017 Food, Foodlou 2 Comments

IMG_4547Mensen die mij goed kennen weten dat ik een zwak heb voor pindakaas – en dan vooral een lekker smeuïge met nootjes. Uit zelfbescherming haal ik het niet te vaak in huis, omdat ik dan bij wijze van spreken een week later een lege pot naar de glasbak kan brengen. Maar af en toe een portie pindakaas kan ik niet weerstaan..

…Op een geroosterde volkoren boterham, gezouten maisrijstwafel of een zacht wit bolletje, het liefst ook nog met plakjes banaan of pure hagelslag. Dat is voor mij een intens genietmomentje. Én, pindakaas kun je ook heel erg goed in baksels verwerken. Ooit maakte ik deze ‘healthy’ pindakaas muffins om mijn ergste pindakaas cravings te onderdrukken, maar deze pindakaas brownies gaan een stapje verder en zijn voor de echte pindakaas- en chocolade liefhebber!

Ingrediënten:IMG_4548

  • 4 hele grote eetlepels pindakaas met nootjes (ca. 175 gram)
  • 3 medjoul dadels (optioneel)
  • 3 middelgrote rijpe bananen
  • 4-5 el cacaopoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de pindakaas in een steelpannetje en laat op heel zacht vuur smelten (bij te hoog vuur ‘verbrand’ de pindakaas)
  3. Prak de bananen fijn in een beslagkom met een vork en snijd de dadels in kleine stukjes
  4. Giet de gesmolten pindakaas bij het bananenmengsel en voeg daarna de cacao toe (wil je een puurdere chocoladesmaak? voeg dan meer cocaopoeder toe)
  5. Meng alles met een vork (als je graag chunks in je brownies wil) of met een mixer (als je een egaal beslag wil)
  6. Doe daarna het beslag in muffinvormpjes of een cakeblik en bak voor 15 tot 20 minuten (1e optie als je hele smeuïge brownies wil, 2e optie als je houdt van een iets stevigere bite)

Tip: Bewaar de pindakaas brownies in de koelkast en na 1-2 dagen zijn ze koud misschien nog wel lekkerder!

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram 

2 Comments

Leave a Reply