Travel

Personal travel favorites

Wanneer ik een nieuwe blog bezoek, is een van de eerste dingen die ik altijd even aanklik de about-page. Wanneer de persoon achter de site mij aanspreekt, lees ik de blogartikelen met veel meer plezier. Sowieso vind ik het leuk wanneer bloggers hun passie delen en verhalen schrijven met een personal touch. Zo lees je niet alleen over leuke onderwerpen, maar leer je de persoon achter de site ook wat beter kennen. Op een van mijn favo travelblogs, Pretty Chic Travel doen ze dit aan de hand van een mini-vragenlijstje. Deze vond ik zo leuk dat ik hem zelf ook wilde invullen:

Favourite hotel?

Mama Shelter in Parijs vanwege the enormous breakfast en de heerlijke bedden. Mama Shelter in Istanbul staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje.  In Nederland staat het Townhouse Hotel in Maastricht op nummer een, vanwege het mega attente personeel en ook de heerlijke bedden.

Favourite travel-friendly beauty product?

Evian face mist. Perfect voor verkoeling tijdens lange auto, bus en treinreizen. En voor op het strand natuurlijk.

Favourite destination for shopping?

Outletmalls in de VS. In Europa vind ik ze meestal tegenvallen, in Las Vegas was het meer een schitterend opgezet stadje vol met mooie merken en kortingen.

Favourite destination to relax? 

Nieuw Zeeland. Niks geen hectische steden, en absoluut geen pressure om er tiptop verzorgd uit te zien. Praktische kleding is de enige trend die je op straat ziet en door alle prachtige natuur ga je vanzelf wat rustiger doen.

Strangest thing you’ve ever eaten?

Jellyfish.

Best meal you’ve ever had & where?

Het kan aan de mooie herinneren van de avond liggen maar ik heb na Alira in Sydney nooit meer meegemaakt dat ieder ingrediënt, uit ieder gerecht op mijn tong smolt. Alira is een restaurant met uitzicht op het water en geïnspireerd om de Libanese keuken. Het is al meer dan vier jaar geleden, maar ook zonder instragram foto’s herinner ik me nog het warme platbrood waar de dip van artisjok en aubergine op gereserveerd werd. Roomzachte aardappeltjes in een krokante korst met knoflookboter, zachtroze lamsvlees waar je mes als boter doorheen gleed, en de met kaneel gezoete dessert die op donuts leken.

Iets dichter bij huis denk ik aan de gnocchi van Jamie’s Oliver Fifteen. Perfectie.

No fail airplane outfit?

Laagjes, laagjes laagjes. De ene keer bevries ik in het vliegtuig, de andere keer verga ik van de hitte (volgens geruchten zetten stewardessen de verwarming lekker hoog na het eten zodat iedereen in slaap valt). Het liefst draag ik een jurkje van onkreukbaar materiaal met een warm vest dat eventueel als dekentje kan dienen. Hoe kort een vlucht ook is, het lukt me altijd om even te slapen.

What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip?

Op 12.000 ft uit een vliegtuig springen. Uiteraard met parachute en instructeur, maar op de weg omhoog durfde ik niet uit het raam te kijken en leidde ik mezelf af door in mijn hoofd Franse onregelmatige werkwoorden te vervoegen (ja echt). Eenmaal uit het vliegtuig dacht ik alleen maar fuck wat is dit GAAF.

Om ook mijn lezers iets beter te leren kennen zou ik het leuk vinden als jullie een van deze vragen in de comments beantwoorden. Of plaats de vragenlijst op je eigen blog en laat de link achter.

Have a fabulous day!

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Food Love and Happiness
  May 14, 2013 at 07:24

  Leuk vragenlijstje en leuk beantwoord. Inderdaad een gek iets om te eten, kwal, ik vermoed ook dat het niet heel bijzonder smaakte… Het lekkerste wat ik heb gegeten? Gek dat dat zo’n lastige vraag kan zijn voor een Foodie..mijn favoriete keuken is toch echt wel de Japanse, ik vind die eenvoud geweldig en een goed japans gerechtje, sushi of wat anders, smelt op je tong. Op curacao heb ik in een goed sushirestaurant heerlijk gegeten, de versheid van de vis en gamba’s was geweldig!

 • Reply
  Sandra
  May 14, 2013 at 07:42

  Wow wat een gaaf lijstje! Krijg spontaan zin om op vakantie te gaan! Zelf heb ik eigenlijk te weinig ervaring met reizen. Het zijn eigenlijk vooral korte, weinig spectaculaire tripjes geweest. Ik hoop binnenkort een keertje een mooie reis in mijn eentje te maken. Het lijkt me doodeng en supervet tegelijkertijd! Toch nu eerst maar eens hard aan de studie en een baantje vinden om al die dromen te bekostigen ;)

 • Reply
  Josianne
  May 14, 2013 at 07:44

  Wat een leuke lijst! Parachute springen lijkt me echt ontzettend gaaf, dat zou ik ook nog wel eens willen doen :)

 • Reply
  Bianca
  May 14, 2013 at 07:47

  Goed lijstje! Ik ga er even over nadenken en dan beantwoord ik de vragen op mijn blog! Nieuw zeeland lijkt me echt prachtig! Parachute springen lijkt me ook geweldig.

 • Reply
  Anne
  May 14, 2013 at 08:35

  Leuke lijst! Mijn favoriete bestemming om te relaxen is Chambery in Frankrijk, en dan aan het grote meer vlakbij de stad. Heerlijk tussen de bergen, lekker weer, zwemmen in fris water en echt helemaal niets hoeven. Ik zou er maar al te graag naar terug gaan. Mijn favoriete hotel is trouwens een hotel in de bergen in Tibet. Ik weet niet meer precies hoe het heet, maar het was echt perfect. Er heerste zo’n rustige sfeer, en de bedden waren lekker zacht (in tegenstelling tot ongeveer overal anders in China…)

 • Reply
  Petra
  May 14, 2013 at 08:49

  Wat een leuk lijstje!

 • Reply
  Anke
  May 14, 2013 at 09:27

  Voor mijn favoriete hotel komen de Ananda cottages in Ubud, Bali wel in aanmerking. Rustgevend tussen de rijstvelden in mooie, authentieke huisjes. En het engste was waarschijnlijk wel bungyjumpen van de Macau Tower. Ik heb toen ook heel lang staan toekijken en twijfelen of ik het wel zou doen, maar het was inderdaad zo gaaf! De rest van de vragen ga ik in de toekomst nog eens op mijn blog beantwoorden dan :)

 • Reply
  Nanda
  May 14, 2013 at 09:57

  Wat een leuke lijst! En dat van de verwarming hoger zetten na het eten zou zomaar kunnen, krijg inderdaad altijd een after dinner dip in vliegtuigen :p

 • Reply
  Ilse
  May 14, 2013 at 10:05

  Wat een leuk lijstje! Ik wil zo graag een keer in Mama Shelter slapen, puur om alle verhalen die ik gehoord heb, maar voor een citytrip vind ik dat gewoon zo duur.. Dan slaap ik liever in een goedkoop en minder luxe hotel en geef ik mijn geld uit aan kleding oid. Ik zou dan ook geen favoriet hotel op kunnen noemen omdat ik meestal voor de goedkopere hotels kies tijdens citytrips en pas 1 keer een ‘echte’ vakantie heb gehad in een hotel haha.

 • Reply
  josie
  May 14, 2013 at 10:45

  Ik moet gewoon even zeggen dat ik je outfit op de 1e foto zo leuk blijf vinden ! X

 • Reply
  Dionne
  May 14, 2013 at 10:48

  Ik ben een sucker voor vragenlijstjes, gaatie:
  1. Hotel: uhm…. Poeh hee. Ik denk eerder aan wat mijn mindere ervaringen waren, maar dan toch maar een blokhut in een leeuwenpark in Zuid-Afrika, met elektrische deken in m’n stapelbedje en leeuwengebrul op de achtergrond. Geen hotel, wel instant happiness.
  2. Beauty product: Bwhaha. Lippenbalsem dan maar. Of zonnebrand. Ik ben niet echt ijdel op vakantie :P
  3. Shoppen: jeempig. Ik haat shoppen. Online?
  4. Relaxen: Wederom dat leeuwenpark en dichter bij huis, MadNesfestival op Ameland. Ieder jaar weer een verademing.
  5. Raar eten: Sprinkhanen dan maar. Of biltong, want dat was echt smerig.
  6. Beste eten: Ook in Australië. Ik at toen heel weinig, nooit trek, maar op een avond at ik een vis (weet niet meer welke) met rijst en kruiden en het lekkerste drankje ooit en dát was echt goddelijk.
  7. Outfit: joggingbroek, dikke trui, skisokken en het liefst geen bh.
  8. Eng: Bloukrans bungee, hoogste bungee ter wereld (216m). Maar het engste wat me is overkomen, is overvallen en bedreigd vermoord te worden.

  • Reply
   Dionne
   May 14, 2013 at 10:51

   Oh en relaxen: Arugam Bay in Sri Lanka. Ik heb daar vijf dagen alleen maar gelezen en in een hangmat gelegen en dat was geweldig. Wanneer ik nu The Beach herlees, krijg ik weer helemaal het gevoel wat ik toen had.

   Mennn nu wil ik op vakantie.

 • Reply
  Eva
  May 14, 2013 at 10:53

  Fijn lijstje; krijg helemaal de reiskriebels ervan! Oef het ontbijt in het mama shelter hotel.. daar zeg je me wat, heerlijk!

 • Reply
  Melanie
  May 14, 2013 at 11:12

  Leuk artikel! Ik ben zelf ook eens in het Townhouse hotel geweest in Maastricht, ik vond het ook een aanrader!

 • Reply
  Jill
  May 14, 2013 at 11:38

  Hier zijn mijn antwoorden:
  Favourite hotel? Dat was in Berlijn mijn eerste dure hotel die ikzelf had betaald. Ik kan even niet meer op de naam komen.
  Favourite travel-friendly beauty product? Dat is toch wel mijn lippenstift omdat ik die gebruik als oogschaduw, blush en voor op de lippen.
  Favourite destination for shopping? Dat was Toronto in Canada.
  Favourite destination to relax? Dat was ook in Canada ergens in Winipeg, koud maar mooi en veel bomen en een mooi rivier.
  Strangest thing you’ve ever eaten? In Korea was dat een gesuikerde? insect.
  Best meal you’ve ever had & where? Ook in Korea: Bulgolgi
  No fail airplane outfit? Inderdaad laagjes.
  What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip? In India bracht onze persoonlijke gids ons opeens naar een sloppenwijk. Uiteindelijk bleek hij daar te wonen en wilde hij ons gewoon uitnodigen voor een kopje thee.

 • Reply
  Joyce
  May 14, 2013 at 12:20

  Leuke lijst!

 • Reply
  Marieke
  May 14, 2013 at 12:56

  Leukk! En heb je echt gesprongen joh?! OMG! Wat eng! Haha… Die gnocchi wil ik trouwens echt proberen…

  Mijn favo hotel is zonder twijfel het W Hotel in Barcelona waar ik laatst verbleef. Alles zo luxe!! Uitzicht, ontbijt, heerlijk bed en douche… Wauw.

 • Reply
  Lydia
  May 14, 2013 at 14:11

  Leuk zo’n persoonlijke touch :)
  Heb je een lijstje met nog meer leuke blogs welke jij volgt?

  Mijn lijstje:
  Favourite hotel – ben meer een b&b liefhebber, persoonlijke touch en contact met de locals :) maar het Mornington hotel in Stockholm was wel heerlijk!

  Favourite travel-friendly beauty product – Zonnebrand, smeren smeren smeren op vakantie:)

  Favourite destination for shopping? STOCKHOLM! zo vernieuwend en bijzonder. bijvoorbeeld http://moodstockholm.se/

  Favourite destination to relax? Home sweet Home, het strand van ‘s-Gravenzande

  Best meal you’ve ever had & where? restaurant Trilogija in Zagreb, een heel knus plekje en de kok neemt je mee door heel Kroatie mmm.

  No fail airplane outfit? Basics en laagjes, lekkere zachte materialen.

 • Reply
  Lara
  May 14, 2013 at 14:14

  Wat super om te lezen dit, krijg er helemaal de reiskriebels van! Ik ga deze lijst binnekort ook even beantwoorden en op mijn blog zetten! X

 • Reply
  Tedje
  May 14, 2013 at 14:26

  Gave tag! Ik ga deze overnemen en binnenkort op mijn blog zetten :-) Leuk om te lezen bij jou allemaal zeg!

 • Reply
  Marcella
  May 14, 2013 at 20:47

  Heerlijk lijstje, mooie dingen! En ik krijg er nóg meer zin van om onze reis door New Zealand te maken!

 • Reply
  Laura
  May 15, 2013 at 11:17

  Heel gaaf lijstje! Moet ik ook maar eens gaan invullen. Blij dat ik je blog weer heb gevonden, ik ben ook weer begonnen!

  Travel <3

 • Reply
  Suzanne
  May 15, 2013 at 12:26

  Wauwie, parachute springen wil ik ook, maar ben zo bang dat ik niet durf als ik bovensta of echt dood ga van angst op het moment dat ik spring…

 • Reply
  annouska
  May 15, 2013 at 13:42

  Oeh wat een gaaf blogje en de lijst vin dik helemaal gaaf.

  Ik ga dit lijstje ook even overnemen.

 • Reply
  Bianca
  May 16, 2013 at 09:09

  Gaaf lijstje! Ik ga ook eens een poging wagen…
  1. Favo hotel: hmm… is lastig.. Misschien toch het losmen in de kleine straatjes van Yogjakarta, Indonesië, fijne (kunstzinnige) kamers, lekker ontbijt, goede sfeer, fijn dakterras en bijzonder vriendelijke eigenaar en personeel. Of toch de luxe bungalow aan het strand van Belangan op Bali. Of het mooie Casablanca hotel in Arequipa, Peru. Prachtige hoge ruimtes, met fijne bedden, lekkere douches, supervriendelijk personeel en mooie openslaande luiken naar het balkon met uitzicht op het plaza de armas…. Moeilijk!
  2. Beauty product: daar gaat weinig van mee, alleen het nodige, dus dan zou ik zeggen, zonnebrand en lippenbalsem..
  3. Best shopping: ik ga weinig shoppen tijdens mijn vakantie, behalve op wat lokale / handcraft marktjes, maar dan moet ik zeggen de outlet malls in Amerika. Goed assortiment (niet alleen maar de afwijkende maten en hele oude troep) tegen een goede prijs.
  4. Favo place to relax: Hmm.. dat kan van fijne natuurcampings in Nederland (van staatsbosbeheer), mooie plekken, heerlijk rustig en lekker budget, tot de rustige stranden van Indonesië. Of misschien toch middenin de bergen in Laos. Geen stroom of telefoonbereik, alleen mooie jungle en erg vriendelijke locals. Of misschien toch op Isla del Sol op het Titicacameer, ontzettend rustig en overal prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen in de verte..
  5. Strangest food: Cavia! Erg vreemd om zo’n hele cavia op je bord te hebben, maar als het de nationale delicatesse van het land (Peru) is voor de speciale gelegenheden, dan moet je dat wel proberen natuurlijk. Het was wel erg lekker trouwens.
  6. Best meal: Ik heb genoten van het eten in Rome, de dunne, krokante pizza’s, de heerlijke pasta’s en toetjes. Maar favoriet blijft toch wel de zuid oost Aziatische keuken. Het pure, verse eten in Laos, Cambodja en Vietnam, de heerlijke smaken van Indonesië, het verukkelijke fuit…
  7. Favo airplane outfit: Laagjes! Lange broek, warme sokken en altijd een sjaal mee. Niet zo’n wollen, maar een lekker katoenen sjaal (zo’n tunnelsjaal).
  8. Scariest thing: Niet direct iets engs om te doen, maar dan misschien het vastzitten in Noord Vietnam tijdens een tyfoon. Boven op de berg waar wij zaten was het vooral nat en sloegen de watervallen over de weg, maar onderaan de berg waren ruim 200 mensen omgekomen door de modderstromen en daar moesten wij toch echt uiteindelijk door om weer weg te komen. Je ziet wel gelijk hoe veerkrachtig zo’n land is en hoe snel ze alles weer op de rit hebben.

  • Reply
   Bianca
   May 16, 2013 at 09:11

   Oh ik vergeet toch bijna het heerlijke eten in Fes, Marokko! De vullende harira soep, de pastilla, het supermalse lamsvlees, heerlijk!

 • Reply
  Farah
  May 16, 2013 at 11:19

  Het antwoord op je laatste vraag, daar kan ik me heel erg in vinden. Heb zelf in zuid-Afrika geskydived… En ik dacht serieus dat ik dood zou gaan toen ik het vliegtuig uit moest springen! Poehhh wat een ervaring! Echt met niets te vergelijken :)

 • Reply
  Marije
  May 21, 2013 at 11:44

  Gaaf om te lezen! Ik moet echt nog zó veel van de wereld zien! Nieuw Zeeland, San Fransisco, Aruba, Japan, Australië… Zucht… Zoveel wensen en zo weinig geld, haha.

  Om op jouw vraag terug te komen: Favoriet hotel: Grand Copthorne Waterfront Hotel in Singapore. En dan de executive suite op de 33e verdieping. Heerlijke bedden, een fantastische douche, een meer dan briljant ontbijt en een fantastisch uitzicht. En dat voor relatief weinig geld.

 • Reply
  Ivana
  May 21, 2013 at 22:00

  Ik doe dit dus nooit maar dit lijstje rockt! Heel leuk om je antwoorden te lezen. Sharing is caring dus bij deze mijn lijst:

  – Favourite hotel
  Jumeirah Beach in Dubai! Uitzicht op het zeilhotel, belachelijke luxe…elke ochtend mezelf even knijpen of dit echt was.

  – Favourite travel-friendly beauty product
  Zonnebrand, lippenbalsem en BB cream. Can’t choose :)

  Favourite destination for shopping?
  Hong Kong!!! Al moet ik kruipen aan het einde van de dag we gaan gewoon nog een winkel in.

  Favourite destination to relax?
  Sicilie. Food, sun en Bouquet reeks boekjes :)

  Best meal you’ve ever had & where?
  Mini Palais in Le Grand Palais in Parijs. Geweldig eten en de locatie is magisch!

  Strangest food
  Gefrituurde guppies, niet heel spannend maar ik eet geen vlees, carbs en suiker :-)

  No fail airplane outfit?
  Awesome legging, boots die makkelijk uit kunnen, wijd t-shirt, giga groot vest dat als dekentje dient en giga grote sjaal als extra dekentje.

  What’s the scariest thing you’ve ever done on a trip?
  Een lunch eten met mijn laatste centjes terwijl mijn pinpas was geblokkeerd in Barcelona. De ober had me beloofd dat ik mijn credit card kon gebruiken zonder pincode. Niet dus en daar gingen mijn laatste centjes. Living on the edge want de aankomende 2 dagen moest ik leven van room service die ik wel op de card kon chargen. Toen ik eindelijk geld kon ophalen via Western Union (Thanks for the service ABN) heb ik me he-le-maal volgepropt met de lekkerste tapas!

 • Reply
  Anne
  May 24, 2013 at 08:58

  Leuk lijstje!! Ik ben niet zo’n ervaren reiziger, dus ik zou ‘m niet volledig kunnen invullen. Maar wat betreft outlet shopping in de VS ben ik het helemaal met je eens! :)

 • Reply
  TAG: Personal travel favorites | Sunsettled
  May 26, 2013 at 18:06

  […] overgenomen van dailyLin Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:Like Laden… from → Travel ← PERSONAL: […]

 • Reply
  Personal travel favorites | Anmaren
  June 7, 2013 at 19:39

  […] zag ik bij Lin van Dailylin.nl een leuk lijstje, die zij weer bij Pretty Chic Travel gezien had. Een soort voorstel vragenlijstje, […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: