Diary

Personal: Hello may!

 DSC_0268
Mei. Maand waarin mijn ‘nieuwe’ baan niet meer als nieuw voelt. Ik ben gewend, ik heb een nieuw contract en de basis staat. En die is goed. Mei, maand waarin ik iedere dag wil gaan hardlopen. Ik wil deze maand graag een portie focus om verder uit te bouwen waar ik de afgelopen zes maanden mee bezig was. En een portie fun & sun on the side please.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, maandag, ik vind het heerlijk om vaak de balans op te maken en te tweaken aan wat beter kan (en tegenwoordig ook iets meer stil te staan bij wat al goed is; Annemieke omschreef het al treffend niet altijd alles hoeft maar meer & meer te zijn).

Iedere eerste van de maand surf ik naar The Numinous, voor mijn enige echte guilty pleasure: tarotscopes. Yup, ik ben een sucker voor sterrenbeelden en stuff (Scorpio, in the house).

“This month echoes a lot of what April was about for you because things still feel very action based. However, whereas April was trying to push you into where you wanted to place your will, May is about you giving yourself permission to really dive in and kick off the experience yourself. This is a fire-driven, passion-fuelled month and likely to be pretty jam-packed – and while you may feel overwhelmed at times,it’s all going to be good. I feel lit up just writing this, so I know you’re being called to a more self-confident place.” 

Het volgende stukje vind ik ook wel mooi advies: “Reach for inspiration from those who seem to embody energy that you seek. Tell them how great they are, and as you lift them up, remember that they are your mirror and that you are shining equally bright.”

Sinds ik bij Frisse Blikken werk, haal ik veel positieve energie en inspiratie uit mijn collega’s. Ik bewonder ze om hun skills en drive, maar er is een collega die ik echt hoog heb zitten en waar ik mezelf constant aan meet. Zo’n goeie project manager wil ik ook worden. Afgelopen vrijdag vertelde een vrij nieuwe collega, dat zij zo naar mij keek. Hoewel een heel mooi compliment (dank!), heb ik het minder nodig. Waar ik de eerste zes maanden constant op zoek was naar bevestiging (doe ik het wel goed genoeg? Kan ik dit überhaupt wel?), komt het nu steeds meer uit mezelf. Ik wil dit. Ik kan dit. En ik zie de groei van de afgelopen zes maanden. Die ging hard. Nu is het tijd om te gaan polijsten en me verder in bepaalde onderwerpen te verdiepen. De basis staat en nu mag ik gaan uitzoeken hoe ik vanaf die basis verder wil groeien. Morgen begin ik bij een nieuwe opdrachtgever waar ik dat wel eens heel goed zou kunnen gaan doen. De reistijd wordt wat langer (naar Amsterdam Zuid i.p.v. Utrecht) maar ik kijk er erg naar uit.

Wel merk ik de behoefte aan me-time toenemen. En mede daarom besloot ik afgelopen maand aan een running streak te beginnen. Vandaag is dag 10 en het gaat goed. Alleen dag 9 had ik totaal geen zin om naar buiten te gaan; het werd uiteraard mijn fijnste run van de streak. Wat deze streak precies inhoud? Per dag ren ik minimaal 3 kilometer. Het gaat niet om zoveel mogelijk kilometers maken (dan zou ik wel weer voor een marathon trainen) of om sneller te worden (dan trainde ik wel voor een 10km), maar om een stukje dedication. Wilskracht kun je trainen en dat doe ik hiermee.

Mijn meimaand begon goed. Ik gooide nog wat zakken met oude kleding weg (love weggooien, love it). Dit keer ook alles dat altijd op het mwah laat ik het nog maar even bewaren stapeltje leggen. Alles wat nu in mijn kledingkast hangt is iets wat ik echt graag draag. Daarmee is mijn kledingkast meteen ook veel en veel leger. Gelukkig vond ik gister bij Louen alweer een mooie aanvulling; bruiloft season is here en ik vond er het perfecte, blauwe jurkje. Ik had totaal geen zin om te shoppen, maar gelukkig was het na 1x passen al raak

Verder deze maand? 2x per week naar Crossfit, wie weet krijgt ik deze maand eindelijk eens wat kracht in mijn armen. Het eerste festival van het jaar en het Women’s Health FitForSummer event (meld je hier ook aan). En hopelijk ook nog ergens een dagje helemaal niets.

Happy monday!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Marjan
  May 4, 2015 at 10:06

  Mooi en inspirerend

 • Reply
  Kim
  May 4, 2015 at 10:28

  Fijn dat je nu vertrouwd bent op je ‘nieuwe’ werkplek. Jij kunt het!

  Heel fijne plannen voor mei! :) Veel plezier.

 • Reply
  Annemieke
  May 4, 2015 at 10:30

  Niet alleen je foto is awesome, maar ook de manier hoe je alles weer weet te verwoorden. Zo puur, zo vanuit jezelf. Mei wordt mooi!

 • Reply
  Sandra
  May 4, 2015 at 11:05

  Wat een positief stukje, fijn om te lezen! Mei is een fijne maand en helemaal om hard te lopen. Helaas mag ik voorlopig even helemaal niks in verband met een klaplong en ik mis het lopen enorm… Maar goed, over een paar maanden mag ik waarschijnlijk heel voorzichtig weer een beetje gaan opbouwen. Fijn dat je elke dag gaat lopen, heerlijk! Positieve berichten ook over je werk en goed om te horen dat je wat zekerder bent over je werkzaamheden!

 • Reply
  Sabine de Witte
  May 4, 2015 at 20:46

  Weer heerlijk omschreven. Nuchter, vol zelfvertrouwen en ambitie. Leuk om te lezen, knap hoe je jezelf zo steeds weet te motiveren en daarmee anderen weet te inspireren

 • Reply
  Joanna Asmusi
  May 4, 2015 at 21:48

  Good luck on your streak, Lin! I enjoyed reading this. Thanks for the link to tarotscopes! Wow; i read mine (Pisces) and it was spot on.

 • Reply
  Felice
  May 4, 2015 at 22:10

  Wat schrijf je toch fijn! En omdat we in dezelfde (levens-) fase zitten herken ik veel in je stukken! Fijne inspiratie, fijn om te weten dat anderen hier ook over na denken. En ja opruimen, love it. Geeft zoveel rust :-)

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  May 5, 2015 at 08:58

  Wow, die running streak vind ik heel knap. Zou het je niet nadoen!

 • Reply
  Let's travel and see
  May 5, 2015 at 22:54

  Vet zeg iedere dag hardlopen! Ik heb er de tijd niet voor (over), richt me meestal op 3x per week en dat vind ik ook al heerlijk!

 • Reply
  Fleur
  May 6, 2015 at 12:48

  Mooi. Power! X

 • Reply
  Laura
  May 6, 2015 at 16:32

  Wat een fijne update. Ik ben blij dat het zo goed met je gaat! :)

 • Reply
  Marcella
  May 10, 2015 at 20:10

  Mooie doelen voor mei, je klinkt zo fijn positief. Elke dag sporten wordt hem niet voor mij, maar je stimuleert me wel om weer regelmatig te gaan fietsen. Dankjewel! :-)

Leave a Reply

%d bloggers like this: