Parmezaan Bloemkool

By May 25, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_5033Iedereen weet dat je van groenten bijna niet teveel kunt eten. Zelf probeer ik altijd bij minimaal 2 maaltijden per dag een flinke hoeveelheid weg te werken: een lekkere groentenmix voor lunch, een bak snoepgroenten voor tussen de middag of een berg aan groenvoer bij mijn avondeten. Waarom zoveel? Omdat lekker. En groenten betekent vaak veel volume maar weinig calorieën = meer eten = altijd fijn!

Maar groenten kunnen af en toe ook saai zijn. Gekookte broccoli, worteltjes of bloemkool en gebakken aubergine of courgette – soms zijn groenten alleen best smaakloos. Om het eten van veel groenten een beetje leuk te houden, probeer ik daarom vaak nieuwe dingen uit qua bereiding. Laatst had ik bloemkool gekookt, maar had ik daarna echt veel meer zin in iets uit de oven. Daarom alles in de oven gezet met lekker veel kruiden en Parmezaanse kaas eroverheen en een nieuwe favoriet kwam tot stand: knapperige geroosterde bloemkoolroosjes met gesmolten Parmezaanse kaas!

Ingrediënten:IMG_5034

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 rode ui
  • 4-5 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 el olijfolie
  • kruiden: tijm, peper, zout

Bereiding:

  1. Kook de bloemkoolroosjes tot ze beetgaar zijn en giet het water af
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op een baklaat
  3. Snijd de ui in plakjes en verdeel samen met de bloemkool over de bakplaat
  4. Besprenkel met olijfolie, tijm, peper en zout
  5. Gebruik een fijne rasp (bijvoorbeeld Microplane) om de Parmezaanse kaas te raspen
  6. Verdeel de kaas dan over de bloemkool
  7. Zet voor 25 minuten in de oven en serveer de geroosterde bloemkool direct

Tip: Vervang de bloemkool door broccoli, wortels of courgette voor wat afwisseling.

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply