Travel

Paris – jour 08/02

IMG_0066

Paris day two; rond half 8 word ik wakker met een droge mond en een licht bonkend hoofd. Au, de champagne van de avond ervoor was iets te lekker. Blijven liggen is geen optie want a: we zijn in Parijs en b: Lianne heeft een lesje Bikram yoga voor ons geregeld.

IMG_0075

IMG_0076

IMG_0077

DSC_0249

IMG_0080

IMG_0081

IMG_0082

IMG_0085

IMG_0090

IMG_0092

IMG_0093

IMG_0094

IMG_0095

IMG_0100

IMG_0101Na veel kopjes Earl grey thee met melk en honing bij het ontbijt en croissantjes met nutella voel ik me ietsje beter. We lopen via de Grands Boulevards naar de yogastudio die prachtig verborgen ligt. Voor de volgende Hunger Games stel ik voor dat mensen met een kater een Bikram Yoga les in het Frans moeten gaan volgen ;)

Maar na een paar houdingen werd het beter; je zweet immers al de giftige stoffen uit je lijf. Na de yogales liepen we naar Bob’s Juice Bar. Als je de penetrante geur van de dagschotel (rijst met bonen, ongewassen hippie voer dus) kunt negeren verkoopt Bob hier hele gezonde sapjes van gember, spinazie, boerenkool, peterselie en appel.

Terug bij het hotel aangekomen was het tijd voor een lange, warme douche en daarna voor lunch. Het was prachtig weer en dus liepen we naar een wijnwinkel waar ze ook lunch serveerden. Goddelijk eten, een glaasje wijn, olijven en wat brood zorgden ervoor dat de laatste restjes kater snel verdwenen. Ik zal later nog uitgebreid over deze plek schrijven; het is zo’n goede plek om Fransen in hun natural habitat te observeren.

Hierna huurden we fietsen. Na 7 pogingen hadden we eindelijk twee fietsen met zadels die bleven zitten, kettingen die er niet afliepen en trappers die aan beide kanten van de fiets bevestigd zijn. Fietsen door Parijs is ZO leuk; je komt overal, je bent snel en je ziet zo veel meer dan met de metro. Vanaf le Marais fietsen we naar Musee d’Orsay en bewonderden we voornamelijk Monet, van Gogh en het prachtige uitzicht dat je vanaf de bovenste etage hebt.

Na een gigantische regenbui waarin onze paraplu’s het begaven sprongen we in een taxi die ons terug bracht naar het hotel. En omdat kunst hongerig maakt namen we ook weer wat kaasjes en champagne mee naar onze hotelkamer. In bed aten we kaas, chocolade en keken we een slechte film (the 5 year engagement).

Hoewel dat bed prima lag sleepten we ons zelf uit bed; ik had gereserveerd bij Le Candelaria (thanks voor de tip R.). Een cocktailbar verscholen in een Mexicaanse snackbar. Maar ook daarover later meer ;)

Ah deze Parijs blogjes tikken is zo ontzettend leuk om te doen. Ik ben zo blij dat ik zo’n lief vriendinnetje heb waar ik zo’n heerlijk weekend in Parijs mee heb gehad. <3 Li – Morgen part trois. 

Liefs!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Mariët
  February 11, 2014 at 11:40

  Fijn verslagje weer! Zo te horen hadden jullie goed bedacht wat je wilde doen, lijkt me handig als je maar een paar dagen hebt. Ondanks alle reisjes die ik heb gemaakt (ook naar Frankrijk) ben ik nog nooit in Parijs geweest. Zo stom! Dit jaar wil ik gaan en daarom zijn je blogjes zeer welkom.

 • Reply
  Willemijn
  February 11, 2014 at 12:04

  Ik ben ook een keer in Parijs geweest. Als ik je blog lees heb zin om weer te gaan. Op de fiets Parijs ontdekken is een goede tip!

 • Reply
  Suuz
  February 11, 2014 at 12:07

  Wat super leuk! Bikram Yoga in France, lijkt me lachen een les in het frans ;-) ik doe het hier in NL iedere dag ! love bikram yoga!

 • Reply
  Stephanie
  February 11, 2014 at 12:34

  Klinkt heerlijk! En je ziet er ook heel erg parisienne uit op de foto met de fiets ;-)

  • Reply
   Lin
   February 11, 2014 at 12:37

   Merci beaucoup :)

 • Reply
  Roos
  February 11, 2014 at 12:35

  Door je verhalen en foto’s wil ik weer naar Parijs!! In die cocktailbar ben ik ook geweest, zo leuk!

 • Reply
  Dionne
  February 11, 2014 at 12:50

  Wat een mooie foto’s!

 • Reply
  Rianne
  February 11, 2014 at 13:33

  Het lijkt me erg leuk om door Parijs te fietsen! Die foto van jou met de fiets is leuk!

 • Reply
  Eva
  February 11, 2014 at 13:44

  Wat klinkt dit heeerlijk ook weer allemaal zeg! Fietsen door Parijs lijkt me trouwens ook ideaal.

 • Reply
  Natasja
  February 11, 2014 at 14:05

  Klinkt goed! Leuk ook om in tweevoud jullie enthousiaste blogs/tweets/etc te lezen :) En <3 fietsen door buitenlandse steden!

  • Reply
   Lin
   February 11, 2014 at 15:09

   Jaaaaa love to bike <3

 • Reply
  Kelly
  February 11, 2014 at 14:22

  Your blog is stunning.

  Have a nice day!

  xoxo
  Kelly

 • Reply
  Jessie
  February 11, 2014 at 14:33

  Wat een prachtige foto’s. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik zelf weinig heb met Parijs. Ik ben er al tweemaal geweest en ik sta niet te popelen om terug te gaan maar je foto’s doen me toch twijfelen. Zeker als je er lekker eten en drinken bij betrekt ;-)

 • Reply
  Simone
  February 11, 2014 at 19:32

  Klinkt zo geweldig allemaal!

 • Reply
  Lisa
  February 11, 2014 at 20:48

  “Voor de volgende Hunger Games stel ik voor dat mensen met een kater een Bikram Yoga les in het Frans moeten gaan volgen” Haha :’) Dit klinkt echt als de hel. Heerlijke verslagjes verder, ik krijg nu zoveel zin om een lijst te maken van alles waar ik heen wil als ik weer ga (sowieso naar Frenchie!).

 • Reply
  Bianca
  February 11, 2014 at 20:53

  Weer fijn om te lezen Lin!

 • Reply
  Sanne
  February 11, 2014 at 21:20

  Wat een heerlijk verslag en wat zie je er prachtig uit. Inderdaad tres Parisienne zoals eerder al gezegd werd :).
  Ik krijg ook zin om weer naar Parijs te gaan <3

 • Reply
  Renee
  February 11, 2014 at 21:29

  Fijn dat je zo genoten hebt, ben verder helemaal niet jaloers ofzo, hihi

 • Reply
  Nuria
  February 11, 2014 at 21:53

  Love alle these pictures!

 • Reply
  Anke
  February 11, 2014 at 23:07

  Ik krijg er zelf helemaal zin van op citytrip te gaan! Gelukkig vertrek ik deze week nog met een vriendinnetje voor onze eigen trip, alleen gaan wij richting Kopenhagen :)

 • Reply
  Fleur
  February 12, 2014 at 00:04

  Leeuukk!!! Ik ben toevallig met de BF een weekend naar Berlijn geweest, en veel van je tips opgevolgd. The Michelberger is echt ge-wel-dig!

Leave a Reply

%d bloggers like this: