Paris – jour 08/02

By February 11, 2014 Travel 21 Comments

IMG_0066

Paris day two; rond half 8 word ik wakker met een droge mond en een licht bonkend hoofd. Au, de champagne van de avond ervoor was iets te lekker. Blijven liggen is geen optie want a: we zijn in Parijs en b: Lianne heeft een lesje Bikram yoga voor ons geregeld.

IMG_0075

IMG_0076

IMG_0077

DSC_0249

IMG_0080

IMG_0081

IMG_0082

IMG_0085

IMG_0090

IMG_0092

IMG_0093

IMG_0094

IMG_0095

IMG_0100

IMG_0101Na veel kopjes Earl grey thee met melk en honing bij het ontbijt en croissantjes met nutella voel ik me ietsje beter. We lopen via de Grands Boulevards naar de yogastudio die prachtig verborgen ligt. Voor de volgende Hunger Games stel ik voor dat mensen met een kater een Bikram Yoga les in het Frans moeten gaan volgen ;)

Maar na een paar houdingen werd het beter; je zweet immers al de giftige stoffen uit je lijf. Na de yogales liepen we naar Bob’s Juice Bar. Als je de penetrante geur van de dagschotel (rijst met bonen, ongewassen hippie voer dus) kunt negeren verkoopt Bob hier hele gezonde sapjes van gember, spinazie, boerenkool, peterselie en appel.

Terug bij het hotel aangekomen was het tijd voor een lange, warme douche en daarna voor lunch. Het was prachtig weer en dus liepen we naar een wijnwinkel waar ze ook lunch serveerden. Goddelijk eten, een glaasje wijn, olijven en wat brood zorgden ervoor dat de laatste restjes kater snel verdwenen. Ik zal later nog uitgebreid over deze plek schrijven; het is zo’n goede plek om Fransen in hun natural habitat te observeren.

Hierna huurden we fietsen. Na 7 pogingen hadden we eindelijk twee fietsen met zadels die bleven zitten, kettingen die er niet afliepen en trappers die aan beide kanten van de fiets bevestigd zijn. Fietsen door Parijs is ZO leuk; je komt overal, je bent snel en je ziet zo veel meer dan met de metro. Vanaf le Marais fietsen we naar Musee d’Orsay en bewonderden we voornamelijk Monet, van Gogh en het prachtige uitzicht dat je vanaf de bovenste etage hebt.

Na een gigantische regenbui waarin onze paraplu’s het begaven sprongen we in een taxi die ons terug bracht naar het hotel. En omdat kunst hongerig maakt namen we ook weer wat kaasjes en champagne mee naar onze hotelkamer. In bed aten we kaas, chocolade en keken we een slechte film (the 5 year engagement).

Hoewel dat bed prima lag sleepten we ons zelf uit bed; ik had gereserveerd bij Le Candelaria (thanks voor de tip R.). Een cocktailbar verscholen in een Mexicaanse snackbar. Maar ook daarover later meer ;)

Ah deze Parijs blogjes tikken is zo ontzettend leuk om te doen. Ik ben zo blij dat ik zo’n lief vriendinnetje heb waar ik zo’n heerlijk weekend in Parijs mee heb gehad. <3 Li – Morgen part trois. 

Liefs!

21 Comments

Leave a Reply