Paris by mouth

By January 13, 2013 Travel 24 Comments

Le Comptoir

Bij le comptoir, mijn favoriete plek om te lunchen in Parijs.

Het heeft even geduurd voor ik besefte dat een citytrip goed plannen, vele malen beter werkt dan zomaar wat rondlopen en kijken waar je uit komt. Zomaar rondlopen en per toeval iets ontdekken heeft zo zijn charme, maar vaak eindig je tegen wil & dank toch weer bij een Starbucks in plaats van de hipste coffeespot around town waar de locals zich bevinden. Bovendien, de voorpret van dingen uit zoeken is half de pret, niet?

Afgelopen jaar bezocht ik Londen & Parijs en van te voren deed ik mijn research. Zo zag ik in drie dagen veel meer van de stad dan wanneer ik bij een willekeurig metrostation zou uitstappen. Beter nog; ik ontbeet, lunchte, dronk koffie en dineerde iedere keer weer geweldig. Travel & food zijn mijn twee grote passies en met een citytrip combineer ik beide.

Mijn go-to-website voor wanneer ik naar Parijs ga is Paris by Mouth. Het is trouwens ook mijn to-go-website voor als ik niet naar Parijs ga, wat een prachtige website.

Paris by mouth schept orde in de chaos; waar in Parijs moet je zijn voor de beste oesters? Op een rij worden de beste restaurants voor steak et frites gepresenteerd, verder vind je een kaart met de beste bakkers & pasteryshops en waar je op zondagavond het beste in Parijs kunt eten.

The guide to Paris’s best

“This food-centered city doesn’t have a single “best” or “hottest” restaurant. What Paris does have is a lot of exceptionally good restaurants to match whatever neighborhood, day of the week, or price you’re looking for.”

En Paris by Mouth zet alleen het beste van het beste op hun website; te gek is de Restaurant Gids die de restaurants per arrondisement weergeeft. Zo kun je makkelijk iets in de buurt van je favoriete winkel of hotel vinden. Verder vind je er bakkerijen, wijnwinkels, kaaswinkels en delicattesewinkels, allen zijn ze een omweg waard.

Altijd up-to-date zijn de upcoming food&wine tours, waarvan je een groot deel direct via de site kan boeken. Volgende keer dat ik naar Parijs ga (of eigenlijk wil ik hierdoor weer naar Parijs) is een foodie-tour door de wijk Saint Germain. Saint Germain zit vol met goede restaurants en wat meer verstopte delicatessenwinkels;

“What we’ll taste: Rich and buttery pastries, a small sampling of rare and extrordinary cheeses, outstanding desserts, chocolate, and small-production wines.”

Experience Paris… by mouth

Nog een goede reden om Parijs weer te bezoeken dus, alsof je er nog een nodig had.

24 Comments

Leave a Reply