Travel

Paris by mouth

Le Comptoir

Bij le comptoir, mijn favoriete plek om te lunchen in Parijs.

Het heeft even geduurd voor ik besefte dat een citytrip goed plannen, vele malen beter werkt dan zomaar wat rondlopen en kijken waar je uit komt. Zomaar rondlopen en per toeval iets ontdekken heeft zo zijn charme, maar vaak eindig je tegen wil & dank toch weer bij een Starbucks in plaats van de hipste coffeespot around town waar de locals zich bevinden. Bovendien, de voorpret van dingen uit zoeken is half de pret, niet?

Afgelopen jaar bezocht ik Londen & Parijs en van te voren deed ik mijn research. Zo zag ik in drie dagen veel meer van de stad dan wanneer ik bij een willekeurig metrostation zou uitstappen. Beter nog; ik ontbeet, lunchte, dronk koffie en dineerde iedere keer weer geweldig. Travel & food zijn mijn twee grote passies en met een citytrip combineer ik beide.

Mijn go-to-website voor wanneer ik naar Parijs ga is Paris by Mouth. Het is trouwens ook mijn to-go-website voor als ik niet naar Parijs ga, wat een prachtige website.

Paris by mouth schept orde in de chaos; waar in Parijs moet je zijn voor de beste oesters? Op een rij worden de beste restaurants voor steak et frites gepresenteerd, verder vind je een kaart met de beste bakkers & pasteryshops en waar je op zondagavond het beste in Parijs kunt eten.

The guide to Paris’s best

“This food-centered city doesn’t have a single “best” or “hottest” restaurant. What Paris does have is a lot of exceptionally good restaurants to match whatever neighborhood, day of the week, or price you’re looking for.”

En Paris by Mouth zet alleen het beste van het beste op hun website; te gek is de Restaurant Gids die de restaurants per arrondisement weergeeft. Zo kun je makkelijk iets in de buurt van je favoriete winkel of hotel vinden. Verder vind je er bakkerijen, wijnwinkels, kaaswinkels en delicattesewinkels, allen zijn ze een omweg waard.

Altijd up-to-date zijn de upcoming food&wine tours, waarvan je een groot deel direct via de site kan boeken. Volgende keer dat ik naar Parijs ga (of eigenlijk wil ik hierdoor weer naar Parijs) is een foodie-tour door de wijk Saint Germain. Saint Germain zit vol met goede restaurants en wat meer verstopte delicatessenwinkels;

“What we’ll taste: Rich and buttery pastries, a small sampling of rare and extrordinary cheeses, outstanding desserts, chocolate, and small-production wines.”

Experience Paris… by mouth

Nog een goede reden om Parijs weer te bezoeken dus, alsof je er nog een nodig had.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Bianca
  January 13, 2013 at 10:51

  Fijne site, superhandig!
  Staat sowieso op de planning om Parijs te bezoeken!

 • Reply
  Ilse
  January 13, 2013 at 11:21

  Hmmm… wat ziet dat er allemaal goed uit! Ik ben ongeveer een maand geleden nog in Parijs geweest, maar heb nu alweer zin om terug te gaan.

 • Reply
  Nuria
  January 13, 2013 at 11:36

  Leuke tip van de website! Ga zeker eens kijken of ik echt naar Parijs wil dit jaar!

 • Reply
  Annouska
  January 13, 2013 at 11:37

  Wat een handige site, jammer dat ik hem vorig jaar niet kende. In Saint Germain zitten inderdaad super heerlijke tentjes. Als we in Parijs zijn lopen we altijd minimaal 1 ochtend of middag door deze heerlijke wijk!!

 • Reply
  Harmke
  January 13, 2013 at 12:21

  Wat een geweldige tip!

 • Reply
  Suzanne
  January 13, 2013 at 12:23

  Ziet er prachtig uit! Ik kan niet wachten om ook mijn stedentrips te plannen.

 • Reply
  Marjolein
  January 13, 2013 at 12:32

  Oeh wauw dat ziet er echt verrukkelijk uit! En inderdaad plannen is altijd zo handig, scheelt een hoop ‘hadden we maar’ achteraf ;).

 • Reply
  Ianna
  January 13, 2013 at 12:51

  Le comptoir is inderdaad geweldig. Als ik in Parijs ben ga ik daar altijd eten/lunchen. Ik ben benieuwd naar de rest van je tips!

 • Reply
  Lisa
  January 13, 2013 at 13:04

  Leuk! Ik ga deze website deze maand nog eens goed bestuderen! :D

 • Reply
  Anja
  January 13, 2013 at 13:40

  Krijg meteen zin om naar Parijs te gaan!

 • Reply
  Les is more
  January 13, 2013 at 13:51

  Heerlijke foto’s!
  Die macaron, wauwie
  xoxo

 • Reply
  Mandy
  January 13, 2013 at 14:13

  Handige tip, dankjewel! Ik ga in juli en wat research kan geen kwaaad.

 • Reply
  Stephanie
  January 13, 2013 at 14:20

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest maar wil er heeeel erg graag een keer heen.
  Als ik er heen ga, dan bezoek ik zeker even deze website. Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Marikee - LIVWOW.nl
  January 13, 2013 at 14:31

  Goede tip!

  Een citytrip goed plannen werkt inderdaad beter. Starbucks is best leuk, maar een nieuwe ontdekking heeft veel meer charme.

 • Reply
  Mylene
  January 13, 2013 at 15:20

  Ik wil zó graag naar Parijs. Het liefst dit jaar nog. Het liefst binnenkort nog. Het liefst nu! Dus bedankt voor de tip. ;)

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  January 13, 2013 at 19:09

  Dat maakt een stedentrip zeker veel geslaagder! De kans is altijd groot dat je toch op een plek tegen komt die tegenvalt, dus voorbereiding is het halve werk

  Ik ben één keer in Parijs geweest en was toen niet zo onder de indruk…ga de stad wel een 2e kans geven, helemaal als ik dit allemaal zo zie:)

 • Reply
  Nanda
  January 13, 2013 at 19:48

  Ohhh ik zit te watertanden bij die macaron!!

 • Reply
  Michelle The World is a Book
  January 13, 2013 at 21:06

  Fijne tip, thanks! Ik hoop dit jaar eindelijk weer eens naar Parijs te gaan :) Vind de voorpret inderdaad ook altijd heel handig en heel leuk.

 • Reply
  Ilse
  January 13, 2013 at 21:07

  Ik moet eerlijk toegeven dat Parijs mij absoluut niet trekt.. Ben er geweest toen ik 8 was en toen was het natuurlijk heel anders dan wanneer ik nu zou gaan, en ik wil er nog wel een keer naartoe maar ik kan niet zeggen dat het hoog op mijn lijstje staat.. Maar misschien denk ik daar wel anders over als ik er eenmaal geweest ben. :)

 • Reply
  Simone
  January 14, 2013 at 00:32

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Yamm! En je hebt helemaal gelijk! Die voorpret alleen al geeft al zoveel extra!

 • Reply
  Paris, s'il vous plaît - Wat zij zegt
  January 15, 2013 at 08:37

  […] trips naar Parijs. Zo spot Sabine de Witte de nieuwste trends & hotspots in Parijs en ook Daily Lin komt regelmatig met handige tips. Hoog tijd dus dat ik zelf deze wereldstad weer eens ga […]

 • Reply
  Ise
  January 16, 2013 at 13:35

  Oeh wat een goede tip, hier ga ik zeker eens gebruik van maken!

 • Reply
  Our Taste Book
  January 18, 2013 at 14:14

  Hey! We hebben je blog net ontdekt! Superleuk! En wat een heerlijke foto’s van Parijs!
  Ik heb al ongeveer 1,5 jaar geen macaron van Ladrée meer gegeten dus dat is wel weer tijd!
  Wij zijn net begonnen met bloggen dus hopelijk wordt íe net zo leuk als deze!

  Liefs

 • Reply
  Janet
  January 23, 2013 at 15:44

  Aahh bedankt voor de tip! Die ga ik onthouden!

Leave a Reply

%d bloggers like this: