Paris – jour 07/02

By February 10, 2014 Travel 19 Comments

IMG_0024

What’s better than a weekend in Paris? A weekend in Paris with your best friend. Serieus, Parijs verveelt nooit, zo veel moois te zien, zoveel te doen en vooral… zo veel te eten ;)

DSC_0145

IMG_0005

IMG_0009

IMG_0028

IMG_0031

IMG_0032

DSC_0177

DSC_0199

Om 06.00 stond Lianne met haar auto voor de deur en na een kleine detour (andere tomtom ophalen omdat Frankrijk NIET in de tomtom van Manfriend stond en later bleek dat ik G’s laptop had meegenomen) vertrokken we om 07.00 richting Paris. Zonder ook maar enige file rond Antwerpen en Brussel kwamen we rond 11.30 in de zonnige voorsteden van Parijs aan. Na enthousiaste uitroepen bij het zien van de Eifeltoren kwamen we steeds dichter bij ons hotel. Ik voelde me heel bad ass na door hartje Parijs te hebben gereden. Ik verwachtte ieder moment tegen een andere auto aan te botsen of een Parijzenaar te scheppen maar het viel mee. Phew. Overleefd.

Om 13.00 checkten we in bij 123 Sebastopol, een prachtig hotel middenin het tweede arrondissement. Grote kamer, badkamer en een heel mooi balkon; maar daarover later meer. We hadden intussen ontzettend veel honger. Op loopafstand van ons hotel zit Frenchie to Go. Frenchie bar a vins stond al lang op mijn verlanglijstje en afgelopen week zag ik bij Sabine voorbij komen dat ze ook een lunchzaak hebben. En wat goed genoeg is voor Sabine (en Rachel Khoo!) is goed genoeg voor mij ;) Check Li’s happy bacon face op bovenstaande foto. De bacon sandwich, frietjes met gembermayonaise en wijntjes gingen er goed in.

Na deze lunch vertrokken we met de metro richting de Eifeltoren; het was zonnig en we hadden geen verdere plannen voor de middag ,behalve door Parijs dwalen. De Eifeltoren blijft voor mij iets magisch; ik heb dat met alle gebouwen die iconisch zijn voor een stad. Ook de Big Ben en het Opera house vervelen gewoon nooit.  Na een wandeling kregen we weer honger en vooral DORST. Dus namen we pain et fromages en een fles Champagne mee naar onze hotelkamer. Tijd om even onze spullen uit te pakken, om te kleden en even uit te rusten.

’s Avonds wilde ik namelijk heel graag naar Frenchie’s bar a vins – het hippe zusje van restaurant Frenchie waar je niet kunt reserveren. Om 22.00 was het hier nog helemaal afgeladen en vonden we een klein statafeltje aan de muur van de zaak. Het leek alsof tout hip Parijs zich hier verzamelde en genoot van goede wijnen en mooie to share gerechtjes.  Huiswijnen gaan vanaf 6 euro per glas en je kunt het zo gek maken als flessen tot 800 euro. Wij kozen voor een glaasje Champagne – altijd goed. Na wat brood en een machtig bordje paté liepen we weer terug naar onze hotelkamer.

Om heel snel in slaap te vallen…

Liefs!

19 Comments

Leave a Reply