Pangasius met Pesto & Serranoham

By July 27, 2017 Food, Foodlou 2 Comments

IMG_6843Sommige mensen vinden witvis de saaiste vissoort die er is – geen uitgesproken smaak en misschien niet zo fancy als verse zalm of tonijn. Maar ik bewijs graag het tegendeel, want in een ander jasje kan iets saais opeens opzettend chique en lekker worden!

Vroeger maakte ik deze surf & turf combinatie heel erg vaak, en na hem een tijdje uit het oog verloren te zijn, heeft ie de afgelopen weken alweer vaak op het menu gestaan: pangasiusfilet met pesto en serranoham uit de oven. Oven aan, filet inpakken met ham, pesto en kruiden er overheen en klaar, makkelijker kan bijna niet. En dit gerecht doet het ook nog eens ontzettend goed op een etentje. Gegrilde asperges, wortels of broccoli erbij (kan ook samen met de vis in de oven) en je smaakpapillen vieren een heel lekker feestje!

Ingrediënten (voor 1 persoon):IMG_6844

  • 1 pangasiusfilet (ca. 175 gram)
  • 3 plakjes serranoham
  • 2-3 theelepels groene pesto (zelfgemaakt nog lekkerder)
  • kruiden: peper, dille, knoflookpoeder, zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg drie plakjes serranoham op bakpapier op een bakplaat en leg daarbovenop de pangasiusfilet
  3. Bestrooi de filet met de kruiden (knoflookteen in plaats van poeder kan natuurlijk ook)
  4. Vouw daarna de serranoham om de filet heen
  5. Verspreid als laatste de pesto over de ingepakte pangasiusfilet en zet voor 20-25 minuten in de oven
  6. Zodra de serranoham en pesto donkerder worden, de vis er gaar uit ziet en de keuken heerlijk begint te ruiken kun je opscheppen en aan tafel!

Tip: Meer fan van rode pesto of een andere soort ham? Variëren kan zeker!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

2 Comments

  • Bibi says:

    Hmm, het ziet er heerlijk uit. Het zou niet de eerste combinatie zijn waar ik aan zou denken, maar daarom kijk ik natuurlijk ook op allemaal blogs voor inspiratie. Ik ga dit een keer maken, nog tips als bijgerecht?

    • Leuk Bibi! Gegrilde groenten uit de oven passen hier perfect bij: bijvoorbeeld asperges, wortels of broccoli in een ovenschaal doen, ui, knoflook, olijfolie en veel kruiden erbij en grillen maar. Zelfgemaakt yoghurtsausje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Leave a Reply