Travel

The one item bucket list – met mijn moeder naar Azie

IMG_0086

Ik denk dat ik wel honderden items op tientallen bucket lists heb gehad. Waarvan ik veel dingen heb kunnen ‘afvinken’ (in Australië wonen, skydiven en roadtrippen door Nieuw Zeeland) en velen die ik kan doorstrepen omdat ze me nu simpelweg niet meer interesseren (zelf macarons maken anyone?).

Inmiddels kots ik het woord bucket list ook een beetje uit; maar goed hoe noem je anders dingen die je in je leven graag nog wil doen? Toen dit onderwerp pas weer eens ter sprake kwam(de dingen die je wel doen, niet per se hoe dat dan moet heten) besefte ik me dat er al een hele tijd nog maar een ding echt bovenaan mijn lijst staat; met mijn moeder naar Azië. Vanuit huis heb ik liefde voor reizen meegekregen en door het jong overlijden van te veel familieleden dat je dingen niet moet uitstellen tot later.

Later is nu heb ik altijd van mijn moeder meegekregen. Mijn moeder die alleen de camino de Santiago liep, in januari ja. Mijn moeder die veel door Noord Amerika en Europa met mijn vader reisde. Mijn moeder die heel graag naar Azië wil, maar dat alleen net een stap te ver vindt en mijn vader die al buikpijn krijgt als hij denkt aan alle mogelijke voedselvergiftigingen die je daar kunt opdoen.

Dus al jaren loop ik met het plan rond samen met mijn moeder te gaan; maar nooit maakte ik hier prioriteit nummer een van. Want met heel weinig vakantiedagen wilde ik toch het liefst met G weg. Met net een nieuw huis gekocht is een vakantie in Europa misschien een verstandige optie. Maar fuck dat.

Zo is er elk jaar wel iets, ieder jaar wel een goede reden om het niet te doen. Totdat ik er later misschien spijt van krijg dit nooit te doen. En dus gaan we begin 2017 samen op reis. Nog steeds niet heel lang want vakantiedagen en huis. Maar we gaan wel. Ik laat de keuze van het land (of landen) met liefde aan mijn moeder over. Al hoop ik stiekem op Laos of Cambodja. Of Nepal.

Riep ik vroeger altijd met grote mond dat het toch super belachelijk is om in twee weken meer dan een land te willen zien; kom ik ook hier mooi van terug. Want wat als mijn moeder maar een keer naar Azië gaat? Dan is het haar goed recht om zoveel mogelijk in die dagen te stoppen.

Ik kijk er naar uit.

Als jij een item op je bucketlist mocht laten staan, wat zou het dan zijn?

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Ashley
  June 29, 2016 at 09:40

  Wat gaaf dat jullie dat gaan doen Lin! Dat wordt vast een mooie herinnering die je de rest van je leven met je mee zult dragen :) (ok dat klinkt cheesy, maar je snapt me vast, haha). Ik heb eigenlijk nooit echt nagedacht over een bucketlist, dat wordt misschien maar eens tijd! Ik ga er eens over nadenken. xx

 • Reply
  Natasja
  June 29, 2016 at 11:49

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ben de afgelopen zes jaar een paar keer met mijn vader op reis geweest, om dezelfde reden: omdat het nu nog kon. Nu zou ik graag nog eens met mijn zusje door Nieuw-Zeeland reizen. Alleen haar nog ‘even’ overtuigen dat dat echt een geweldig idee is :)

 • Reply
  Eva
  June 29, 2016 at 12:02

  Heel tof dat je dit met je moeder gaat doen!

 • Reply
  Marieke
  June 30, 2016 at 10:10

  Top dat je dit gaat doen met je moeder! Wordt vast een onvergetelijk avontuur! :)

 • Reply
  Ise
  June 30, 2016 at 10:53

  Wat super dat je dit gaat doen! Later is inderdaad nu, mooi geschreven.

 • Reply
  Stephanie
  June 30, 2016 at 17:33

  Tof dat jullie het gewoon gaan doen, heel goed, daar moet je tijd voor maken en niet wachten tot het te laat is. Ben benieuwd wat de bestemming gaat worden!

 • Reply
  marijke
  July 3, 2016 at 23:00

  Hoi Lindsey,
  Gaaf zeg om dit samen met je moeder te gaan doen!
  Wat zal ze genieten!
  Marijke

 • Reply
  Sabine
  July 6, 2016 at 12:38

  Gaaf dat je met je moeder zo’n bijzondere reis gaat maken, wat de bestemming ook gaat worden.

  Ik had altijd een ellenlange bucket list, nu hbe ik nog wel wensen, maar neem ik genoegen met de reizen die op mijn pad komen en het gezelschap dat daar bij past. Een huwelijk in Frankrijk stond nooit op m’n wishlist, maar nu er eentje op de planning staat, heb ik er juist heel veel zin in.

 • Reply
  Moemski
  March 3, 2017 at 14:36

  En volgende week is het zo ver…….Vietnam en Angkor Wat in Cambodja……I am super excited XX

Leave a Reply

%d bloggers like this: