Sorry, deze Lemon Milano is misschien een beetje mosterd na de maaltijd zo twee dagen na kerstmis. Maar wellicht ga je nog uitgebreid met vrienden eten tijdens NYE. Misschien wil je nog een keer heerlijk sinnen voor je in januari met een gezond regime begint (pro-tip als je echt voor een healthy lifestyle wil gaan raad ik je aan afentoe te genieten van recepten die niet door de Eat Clean Movement goedgekeurd worden ;)). Dit goddelijke dessert is ook nog eens heel snel klaar.
Dit recept voor Lemon Milano komt uit Smart cooking compleet van Julius Jaspers – dit boek is perfect voor als je graag etentjes geeft. Alle gerechten kunnen ‘s ochtends / ‘s middags al gemaakt worden, wanneer de gasten aan tafel zitten heb je nog maar 5/10 minuten nodig om alles af te maken. Ik heb het recept iets aangepast, de slagroom vervangen voor magere kwark en iets minder suiker toegevoegd. Normaal vervang ik producten niet, maar eh de slagroom was ik vergeten en de suiker was bijna op ;) Het dessert was alsnog goddelijk, dus ik laat het voortaan zo.
Ingrediënten
250 gram mascarpone
250 ml magere kwark
100 gram suiker
125 ml citroensap
200 gram lange vingers
2 citroenen in plakken
Meng de mascarpone met de kwark, suiker en 75 ml citroensap en klop stijf met een mixer. Maak een bodem van de helft van de lange vingers en besprenkel ze voor de helft met het overgebleven citroensap. Bedek vervolgens met de helft van het mascarpone-mengsel.
Maak met de rest van de lange vingers een nieuwe laag en besprenkel met de rest van het citroensap. Bedek met de rest van de mascarpone en garneer met de citroen. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Andere lekkere dessertrecepten vind je hier.
Bon appetit!
20 Comments
Josianne
December 28, 2013 at 18:32Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! Dat recept ga ik zeker even opslaan :D
Jessica
December 28, 2013 at 19:05Ziet er heerlijk uit! En helemaal eens met je tip om je af en toe te laten gaan, dat zorgt er tenminste voor dat het leuk blijft ;)
Stephanie
December 28, 2013 at 19:08Ohmy dat klinkt echt overheerlijk!
OURTASTE.NL, Carlijn
December 28, 2013 at 19:12Easy en ziet er lekker ‘s zomers uit!
Judith
December 28, 2013 at 19:20Ziet er heerlijk uit! Uit zelfbescherming ga ik dit maar nooooit maken ;)
Ilse
December 28, 2013 at 19:38Ik heb net gegeten, maar nu gelijk wéér honger. Wat ziet dat er goddelijk uit!
Nanda
December 28, 2013 at 19:40Dat ziet er heerlijk uit! Eind januari ben ik jarig en wilde misschien een diner geven, als ik dat ga doen is dit zeker een kanshebber!
Lisa
December 28, 2013 at 20:13Lekker! Hij ziet er supermooi uit, ga er bijna van kwijlen :p
Maurits Harmsen
December 28, 2013 at 20:35Woaaa!!! LEKKER!!!! :D
Rosanneke
December 28, 2013 at 21:15Jaaaa, ik als citroen-fanaat moet dit dessert eens gaan proberen. Wellicht op Oudejaarsavond!
Ise
December 28, 2013 at 21:21Oeh dat ziet er goed uit!
We Are Travellers
December 28, 2013 at 21:24Dit ziet er echt heel lekker uit…!
Olga
December 28, 2013 at 23:04Ziet er goed (en mooi) uit, maar was het niet enorm machtig?
Con leche
December 28, 2013 at 23:08Ziet er echt heerlijk uit, ga ik onthouden!
Mandy
December 29, 2013 at 16:54Deeeeeelicious. Die tover ik met NYE op tafel!
Marieke
December 30, 2013 at 11:00Mmmm looks delicious!!!
Kiek
January 6, 2014 at 12:58Heerlijk! Ik heb dit zaterdag gemaakt met Limoncello ipv citroensap. Ook een aanrader!
Rianne
September 28, 2014 at 16:12Ik heb hem net gemaakt, en vanavond eten we hem als toetje… Ik ben benieuwd :D
Maaike
December 30, 2015 at 21:28Ik heb het vanavond gemaakt… het is echt zo lekker… deze ga ik vaker maken!
Lin
December 30, 2015 at 23:59:D En lekker simpel ook he.