Food

OMG: lemon milano

Sorry, deze Lemon Milano is misschien een beetje mosterd na de maaltijd zo twee dagen na kerstmis. Maar wellicht ga je nog uitgebreid met vrienden eten tijdens NYE. Misschien wil je nog een keer heerlijk sinnen voor je in januari met een gezond regime begint (pro-tip als je echt voor een healthy lifestyle wil gaan raad ik je aan afentoe te genieten van recepten die niet door de Eat Clean Movement goedgekeurd worden ;)). Dit goddelijke dessert is ook nog eens heel snel klaar.

lemon milano

Dit recept voor Lemon Milano komt uit Smart cooking compleet van Julius Jaspers – dit boek is perfect voor als je graag etentjes geeft. Alle gerechten kunnen ‘s ochtends / ‘s middags al gemaakt worden, wanneer de gasten aan tafel zitten heb je nog maar 5/10 minuten nodig om alles af te maken. Ik heb het recept iets aangepast, de slagroom vervangen voor magere kwark en iets minder suiker toegevoegd. Normaal vervang ik producten niet, maar eh de slagroom was ik vergeten en de suiker was bijna op ;) Het dessert was alsnog goddelijk, dus ik laat het voortaan zo.

Ingrediënten
250 gram mascarpone
250 ml magere kwark
100 gram suiker
125 ml citroensap
200 gram lange vingers
2 citroenen in plakken

Meng de mascarpone met de kwark, suiker en 75 ml citroensap en klop stijf met een mixer. Maak een bodem van de helft van de lange vingers en besprenkel ze voor de helft met het overgebleven citroensap. Bedek vervolgens met de helft van het mascarpone-mengsel.

Maak met de rest van de lange vingers een nieuwe laag en besprenkel met de rest van het citroensap. Bedek met de rest van de mascarpone en garneer met de citroen. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Andere lekkere dessertrecepten vind je hier.

Bon appetit!

 

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Josianne
    December 28, 2013 at 18:32

    Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! Dat recept ga ik zeker even opslaan :D

  • Reply
    Jessica
    December 28, 2013 at 19:05

    Ziet er heerlijk uit! En helemaal eens met je tip om je af en toe te laten gaan, dat zorgt er tenminste voor dat het leuk blijft ;)

  • Reply
    Stephanie
    December 28, 2013 at 19:08

    Ohmy dat klinkt echt overheerlijk!

  • Reply
    OURTASTE.NL, Carlijn
    December 28, 2013 at 19:12

    Easy en ziet er lekker ‘s zomers uit!

  • Reply
    Judith
    December 28, 2013 at 19:20

    Ziet er heerlijk uit! Uit zelfbescherming ga ik dit maar nooooit maken ;)

  • Reply
    Ilse
    December 28, 2013 at 19:38

    Ik heb net gegeten, maar nu gelijk wéér honger. Wat ziet dat er goddelijk uit!

  • Reply
    Nanda
    December 28, 2013 at 19:40

    Dat ziet er heerlijk uit! Eind januari ben ik jarig en wilde misschien een diner geven, als ik dat ga doen is dit zeker een kanshebber!

  • Reply
    Lisa
    December 28, 2013 at 20:13

    Lekker! Hij ziet er supermooi uit, ga er bijna van kwijlen :p

  • Reply
    Maurits Harmsen
    December 28, 2013 at 20:35

    Woaaa!!! LEKKER!!!! :D

  • Reply
    Rosanneke
    December 28, 2013 at 21:15

    Jaaaa, ik als citroen-fanaat moet dit dessert eens gaan proberen. Wellicht op Oudejaarsavond!

  • Reply
    Ise
    December 28, 2013 at 21:21

    Oeh dat ziet er goed uit!

  • Reply
    We Are Travellers
    December 28, 2013 at 21:24

    Dit ziet er echt heel lekker uit…!

  • Reply
    Olga
    December 28, 2013 at 23:04

    Ziet er goed (en mooi) uit, maar was het niet enorm machtig?

  • Reply
    Con leche
    December 28, 2013 at 23:08

    Ziet er echt heerlijk uit, ga ik onthouden!

  • Reply
    Mandy
    December 29, 2013 at 16:54

    Deeeeeelicious. Die tover ik met NYE op tafel!

  • Reply
    Marieke
    December 30, 2013 at 11:00

    Mmmm looks delicious!!!

  • Reply
    Kiek
    January 6, 2014 at 12:58

    Heerlijk! Ik heb dit zaterdag gemaakt met Limoncello ipv citroensap. Ook een aanrader!

  • Reply
    Rianne
    September 28, 2014 at 16:12

    Ik heb hem net gemaakt, en vanavond eten we hem als toetje… Ik ben benieuwd :D

  • Reply
    Maaike
    December 30, 2015 at 21:28

    Ik heb het vanavond gemaakt… het is echt zo lekker… deze ga ik vaker maken!

    • Reply
      Lin
      December 30, 2015 at 23:59

      :D En lekker simpel ook he.

Leave a Reply to OURTASTE.NL, Carlijn Cancel Reply

%d bloggers like this: