Food

Oeuf cocottes met ricotta

Mmm Easy peasy sunday breakfast. De zaterdageditie van de Volkskrant erbij, glaasje verse jus, en scrollen over vacaturesites. Afgelopen vrijdag ben ik afgewezen voor een baan die ik erg zag zitten, maar dat schijnt er helaas bij te horen in het huidige klimaat. Ik kan niet ontkennen dat ik hier erg verdrietig door was, maar gelukkig zijn er nog meer leuke vacatures, niet veel, maar ze zijn er wel. Gewoon blijven zoeken dus.

Intussen vrolijken deze simpele oefs au cocottes met ricotta me een beetje op.

Ingrediënten voor twee:
4 eieren
twee eetlepels ricotta
vers fijn gesneden bieslook (ik groei het op mijn  balkon)
twee kleine tomaatjes
zout en peper
4 boterhammen

twee kleine ovenvaste schaaltjes.

Snijd de tomaat zeer fijn en verdeel over de bodem van de ovenschaaltjes. Tik de eieren hier overheen kapot en maak af met een grote eetlepel ricotta en de verse bieslook. Zet de schaaltjes in een voorverwarmde over (150 graden) en check na tien minuten of het eiwit al gestold is. Ik vind het het lekkerst wanneer het eigeel nog runny is, lekker dopen.

Toast de boterhammen (of leg ze ook even in de oven) en maak de eieren af met wat zout en peper.

Enjoy!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Joyce
  May 26, 2013 at 12:26

  Lijkt me erg lekker!

 • Reply
  Sophie
  May 26, 2013 at 12:30

  Jammer van die baan, been there, done that. Het suckt maar geloof me, al snel zie je tal van andere mogelijkheden, of ben je op een positie terecht die je niet voor mogelijk had gehouden. Waar een deur sluit, opent een raam. Cliché maar waar. Succes met je zoektocht!

 • Reply
  Food Love and Happiness
  May 26, 2013 at 13:01

  Hmm lekker. Goede foto ook! En jammer van die functie, maar er gaat ongetwijfeld iets anders leuks op je pad komen:)

 • Reply
  Rachel
  May 26, 2013 at 13:08

  Heerlijk! Lang niet meer gemaakt. Ga ik gauw weer eens doen!

 • Reply
  Jesdiny
  May 26, 2013 at 14:47

  Wat lekker!!

 • Reply
  Phine
  May 26, 2013 at 15:42

  Perfect for a sunday & wat een heerlijk ga ik snel uitproberen…

 • Reply
  Nanda
  May 26, 2013 at 16:03

  Lekker zeg! En jammer van die baan, been there done that. Vriendinnen van me hebben na veel sollicitaties alsnog niks, helaas is dat de realiteit tegenwoordig.. Succes met zoeken, je komt vast iets anders leuks tegen :)

 • Reply
  Marieke
  May 26, 2013 at 22:43

  Die perfecte baan komt er zeker babe! Maak ik me geen moment zorgen om. :)
  En wat een mjammie eitjes heb je gemaakt!

 • Reply
  Petra
  May 27, 2013 at 09:19

  Ik herken me helemaal in de frustraties. Ik heb inmiddels gelukkig wel een plekje gevonden waar ik het naar mijn zin heb. Kijk wel uit dat je deze afwijzingen niet te veel op jezelf gaat betrekken.

 • Reply
  Roos
  May 27, 2013 at 15:26

  Herkenbaar Lin! Maar dat komt wel goed met jou hoor ;-)
  Gewoon blijven doorgaan. Dat receptje ziet er trouwens heerlijk uit!

Leave a Reply

%d bloggers like this: