Travel

New York, New York (Eat, do, sleep)

2016-09-154
Een blogje vol New York tips die je, eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, vast ook op andere blogs had kunnen lezen. Maar New York voelt alweer als lichtjaren geleden en niets zo fijn om je vakantie her te beleven door een blogje schrijven. Misschien niet de meest originele tips, maar wel door mij persoonlijk goedgekeurd en daarmee ben je verzekerd van good food tijdens je tripje naar the Big Apple. You’re welcome!

2016-09-152

Hotel Giraffe
Holy wat zijn hotels in New York city duur. Als blogger zijnde kun je je via het platform Buzz & Go aanmelden voor gratis overnachtingen in tal van steden. Een soort marktplaats dat bloggers en hotels bij elkaar brengt. Zij exposure, jij een gratis overnachting. Aangezien ik en de vliegtickets en overnachtingen als surprise voor G’s 30th Bday gaf, vond ik het best fijn om twee nachtjes gratis te mogen komen overnachten.

Zou ik het Hotel Giraffe ook aanraden? Ja, vooral als je een eerste keer naar New York gaat. De locatie (vlakbij Madison Square park) is top en dichtbij veel toeristische highlights. Het rooftop terras zorgde voor welkome afkoeling.

2016-09-153

Shake Shack @ Madisson Square park
Ook wel de beste burgers van NYC genoemd. I dare to disagree. Ik vind de broodjes erg zoet en ook de burgers zelf heb ik beter gegeten. Maar de locatie is zo leuk als het mooi weer is en de cheesey fries maken heel veel goed.

Millenial Bridge @ Central park
Rennen door Central park vond ik een van de leukste dingen om te doen. Al rennend langs het standbeeld van Alice in Wonderland, maar vooral over Millenial bridge voelde ik me echt intens gelukkig. De brug zag ik twee weken eerder in de laatste Woody Allen film (ook al een aanrader).

Penelope
Zet brunch @ Penelope zeker op je must visit list bij een bezoekje aan New York. Je moet misschien een uur wachten (in dat uur kun je de buurt verkennen, je hoeft niet voor de deur te blijven wachten) maar de mimosa’s en farmer eggs zijn het wachten meer dan waard.

 2016-09-15

Sushi Nakazawa
Oh mijn god, dit is de beste sushi die ik ooit heb gegeten en die ik waarschijnlijk ooit ga eten, tenzij ik binnenkort nog een tripje naar Tokyo kan maken om bij de original sushi master uit Jiro dreams of sushi te eten. Een van de leerlingen uit deze documentaire werd naar New York gehaald om hier een eigen zaak te openen. De sushi hier is echt zo ontzettend goed. Sushi liefhebbers, dit moet op je bucketlist. 

By Chloe
All vegan, all day restaurant met to die for zoete aardappelfrietjes.

River Deli
River Deli in Brooklynn ontdekte we per ongeluk; een Italiaan met een goede en betaalbare wijnkaart en goede anti pasti. 

Two Hands
Banana bread the size of my head please. Op onze laatste ochtend in NYC ontbeten we bij Two Hands, please als je er ooit bent, eet een stukje bananenbrood voor mij.

2016-09-151

Yankees
Ik heb me nog nooit zo’n toerist gevoeld als tijdens het aanschaffen van een giant foam finger voor een Yankee wedstrijd. Voor een spel waarvan ik niets van de spelregels snap, waar niet alleen de national anthem maar ook andere Amerikaanse liederen werden gezongen en iedereen ging staan (petjes af) voor het kiezen van ‘the veteran of the match’. Je gaat hier niet alleen heen om de wedstrijd te volgen, maar om echt de Amerikaanse sfeer te proeven (en wellicht bacon on a stick te eten, hoe Amerikaans wil je het hebben?).

 20160915-213328

DOUGH
Beste donuts ever. In alle kleuren- en smaken van de regenboog maar volgens mij blijven de ouderwetse gesuikerde donuts de allerbeste. Er zitten volgens mij meerdere vestigingen van in New York. Mocht het tijdens jouw bezoek ook +30 graden zijn, de ijskoffie is er 10/10.

Ample Hills Creamery
De reden (naast het bezoeken van vrienden die in New York wonen) om Brooklyn te bezoeken was voor mij stiekem Ample Hill Creamery. Ben & Jerry’s aint got nothing on you Ample hill. Cinnamon brown sugar oatmeal cookie iceream anyone?

That’s it for now.

Bye!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna
    October 1, 2016 at 23:13

    Ik sla je artikel meteen op voor als ik hopelijk ooit eens naar NYC ga!

Leave a Reply

%d bloggers like this: