My Sydney Favorites

By June 12, 2013 Travel 16 Comments

Sydney, stad naar mijn  hart en met deze waardeloze lente mis ik de bruisende city meer dan ooit. Mensen die ooit hun hart verloren aan NY en Londen kennen vast het speciale gevoel dat deze steden je geven; het gevoel dat je zo Alive bent? Deze vibe heeft Sydney ook, alleen dan gecombineerd met prachtige stranden, sapjes-to-go en de Australische laid-back culture.

Hier is mijn lijstje met favoriete adressen van mijn favoriete stad:

Alira’s
Alira’s is een restaurant met een Libanese keuken en ieder gerecht dat ik er at was mouth wathering. Met romantisch uitzicht op het water is dit een hele fijne plek om iets speciaals te vieren. Zoete aardappeltjes, stevige stukken vlees en zoete kaneel desserts staan er op het menu.

Anna bay


Sydneysiders die de stad een weekend willen verlaten rijden in zo’n 2.5 uur naar het idyllische Anna Bay in New South Wales. Met eindeloos uitgestrekte stranden een welkome afwisseling van het vaak overvolle Bondi Beach. In de buurt kun je genoeg leuke cabins (of meerdere voor grote vriendengroepen) huren. Naar goed Ozzie gebruik gooi je de koelbox vol met steak, burgers and beer en wordt er gegeten, gedronken en gesurft.

Moo gourmet burgers
The best burgers in town vind je vlak bij Bondi beach, en ik zag dat de Beef burger met avocado en bacon nog steeds op het menu staat. Must try! Voor vegetariërs is er een linzen, falafel of gegrilde haloumni burger.

Boost
Boost vind je door de hele stad en met het motto Coffee is for Sissy’s kunnen alle health freaks hier terecht. Verschillende sapjes, smoothies en bananenbrood to go.

Arthur’s pizza
In Sydney aten G en ik vaker buiten de deur dan dat we zelf kookten en dit was mede de schuld van Arthur’s. De pasta met bacon, mushrooms en cream sauce is al jaren een begrip in de buurt van Bondi Junction.

Botanical gardens


Gelegen aan toeristische trekpleister nummer een (the opera house) en dus bijna niet te missen zijn de Botanical Gardens. Bij de entree vind je het volgende op een bord:  Please walk on the grass! We also invite you to smell the roses, hug the trees, talk to the birds and picnic on the lawns.

Bronte beach

Het fijnste strand van Sydney, een beetje verscholen tussen Bondi en Coogee beach. Met een charmante boulevard waar je heerlijk kunt brunchen. Ga naar het zaakje helemaal links en bestel een Big All. Je krijgt dan een sapje van ananas, watermeloen en sinaasappel.

Gertrude and Alice


Tweedehands boekenwinkel meets hipster coffee place. Dit zaakje was al hipster voordat het woord hipster bestond. Lever je boeken in en zoek hier nieuwe uit, bestel intussen een stukje vegan pizza of neem plaats in het open raamkozijn met je nieuwe aanwinst en een chai tea latte. Poppyseed bagels, raspberry pear bread en morocan stew zijn andere aanraders. Ook de naam vind ik zo leuk gekozen: Check G & A Story

Max Brenner


Max Brenner zat in Sydney ontzettend dicht bij mijn huis en ik dacht dat het een local gem was. Later bleek dat deze zaak ook in de VS, Singapore en zelfs Israël te vinden is. Nog nooit heb je zoveel chocolade op een menukaart gezien. Hug Mugs gevuld met warme, drinkbare chocolade, salted caramel milkshakes, Choc-banana pizza, chocolate souffles, verse aardbeien met chocodip. De vloeibare chocolade stroomt in glazen buizen door het plafond, dit is as charlie and the chocolate factory as it gets ;)

Zucht… en nu wil ik terug. Ben jij wel eens in Sydney geweest?

16 Comments

Leave a Reply