Travel

My Sydney Favorites

Sydney, stad naar mijn  hart en met deze waardeloze lente mis ik de bruisende city meer dan ooit. Mensen die ooit hun hart verloren aan NY en Londen kennen vast het speciale gevoel dat deze steden je geven; het gevoel dat je zo Alive bent? Deze vibe heeft Sydney ook, alleen dan gecombineerd met prachtige stranden, sapjes-to-go en de Australische laid-back culture.

Hier is mijn lijstje met favoriete adressen van mijn favoriete stad:

Alira’s
Alira’s is een restaurant met een Libanese keuken en ieder gerecht dat ik er at was mouth wathering. Met romantisch uitzicht op het water is dit een hele fijne plek om iets speciaals te vieren. Zoete aardappeltjes, stevige stukken vlees en zoete kaneel desserts staan er op het menu.

Anna bay


Sydneysiders die de stad een weekend willen verlaten rijden in zo’n 2.5 uur naar het idyllische Anna Bay in New South Wales. Met eindeloos uitgestrekte stranden een welkome afwisseling van het vaak overvolle Bondi Beach. In de buurt kun je genoeg leuke cabins (of meerdere voor grote vriendengroepen) huren. Naar goed Ozzie gebruik gooi je de koelbox vol met steak, burgers and beer en wordt er gegeten, gedronken en gesurft.

Moo gourmet burgers
The best burgers in town vind je vlak bij Bondi beach, en ik zag dat de Beef burger met avocado en bacon nog steeds op het menu staat. Must try! Voor vegetariërs is er een linzen, falafel of gegrilde haloumni burger.

Boost
Boost vind je door de hele stad en met het motto Coffee is for Sissy’s kunnen alle health freaks hier terecht. Verschillende sapjes, smoothies en bananenbrood to go.

Arthur’s pizza
In Sydney aten G en ik vaker buiten de deur dan dat we zelf kookten en dit was mede de schuld van Arthur’s. De pasta met bacon, mushrooms en cream sauce is al jaren een begrip in de buurt van Bondi Junction.

Botanical gardens


Gelegen aan toeristische trekpleister nummer een (the opera house) en dus bijna niet te missen zijn de Botanical Gardens. Bij de entree vind je het volgende op een bord:  Please walk on the grass! We also invite you to smell the roses, hug the trees, talk to the birds and picnic on the lawns.

Bronte beach

Het fijnste strand van Sydney, een beetje verscholen tussen Bondi en Coogee beach. Met een charmante boulevard waar je heerlijk kunt brunchen. Ga naar het zaakje helemaal links en bestel een Big All. Je krijgt dan een sapje van ananas, watermeloen en sinaasappel.

Gertrude and Alice


Tweedehands boekenwinkel meets hipster coffee place. Dit zaakje was al hipster voordat het woord hipster bestond. Lever je boeken in en zoek hier nieuwe uit, bestel intussen een stukje vegan pizza of neem plaats in het open raamkozijn met je nieuwe aanwinst en een chai tea latte. Poppyseed bagels, raspberry pear bread en morocan stew zijn andere aanraders. Ook de naam vind ik zo leuk gekozen: Check G & A Story

Max Brenner


Max Brenner zat in Sydney ontzettend dicht bij mijn huis en ik dacht dat het een local gem was. Later bleek dat deze zaak ook in de VS, Singapore en zelfs Israël te vinden is. Nog nooit heb je zoveel chocolade op een menukaart gezien. Hug Mugs gevuld met warme, drinkbare chocolade, salted caramel milkshakes, Choc-banana pizza, chocolate souffles, verse aardbeien met chocodip. De vloeibare chocolade stroomt in glazen buizen door het plafond, dit is as charlie and the chocolate factory as it gets ;)

Zucht… en nu wil ik terug. Ben jij wel eens in Sydney geweest?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Anne
  June 12, 2013 at 08:10

  Ja, in februari was ik in Sydney! Wat een heerlijke, prachtige stad :-)

 • Reply
  Mirjam
  June 12, 2013 at 09:03

  Ah zucht.. 2 jaar geleden alweer! Herkenbare favorieten! En.. de Timtams mis ik nog steeds..

 • Reply
  Dunja
  June 12, 2013 at 09:37

  Jaa, dit komt als geroepen! Ik ga over een dikke 2 weken, 1 maand reizen en 4 maanden studeren aan the University of Sydney. Schrijf deze adresjes zeker weten op :)

 • Reply
  Nanda
  June 12, 2013 at 09:57

  Ik zou ook graag nog een keer terug willen :) wat een heerlijke stad!

 • Reply
  Anke
  June 12, 2013 at 11:20

  Toevallig had ik het van het weekend nog met iemand over Sydney, want ja, ik ben er ook geweest! 4 jaar geleden alweer… Maar ook zeker nog steeds mijn favoriet! De weekend markets, de stranden, het weer, de mensen, wijkjes als New Town en Glebe… Mooie herinneringen :)

 • Reply
  Marieke
  June 12, 2013 at 12:24

  Oi oi oi, wat zou ik daar graag heen willen. Staat echt bovenaan m’n travel wishlist!

 • Reply
  Liselot
  June 12, 2013 at 13:06

  Leuk om te lezen! En je foto’s zijn echt mooi :)

 • Reply
  Joyce
  June 12, 2013 at 14:13

  Mooie favorieten! Sydney lijkt me echt een prachtige stad, ga er graag eens heen.

 • Reply
  Ise
  June 12, 2013 at 15:47

  Nee, maar ik wil er nu wel heel erg graag heen!

 • Reply
  Lindsey
  June 12, 2013 at 18:08

  Staat zeker op mijn lijstje van bestemmingen, helaas verzin ik altijd wel weer een naar mijn idee goeie smoes om niet kunnen gaan haha

 • Reply
  Sharon
  June 12, 2013 at 19:24

  Oh Sydney is inderdaad heerlijk! Wij hebben een fantastische trip mogen maken van Sydney naar Cairns, ook zeker een aanrader!

 • Reply
  Zoë nd Jill
  June 12, 2013 at 23:25

  Dat ziet eruit als een heerlijke omgeving. Ik ga toch eerst voor Marrakech, haha ;-).

 • Reply
  Marcella
  June 13, 2013 at 11:23

  Wow, ik wil daarheen!! Klinkt zó goed! Gelukkig heb ik al wel een trip naar buurland Nieuw Zeeland op de planning voor komende februari. Zin in!!

 • Reply
  Iris
  June 15, 2013 at 00:48

  Ohhhh, bomen knuffelen in de Botanical Gardens! Dat lijkt me wel wat. En daarna koffie drinken in een hipsterzaakje.

 • Reply
  Danielle Poortier
  June 16, 2013 at 20:20

  Helaas nog nooit geweest, maar staat stipt op nr 1 op m’n lijstje ‘nieuw te ontdekken bestemmingen’!

 • Reply
  Daphne
  June 19, 2013 at 13:21

  Sydney is geweldig en past inderdaad in het rijtje NY en Londen! De Boost heb ik toch regelmatig verblijd met mijn bezoekjes en inderdaad de Max Brenner, OMG! De hippe wijk The Rocks, de ferry naar Manly Beach, de trein naar de Blue Mountains en lunchen bij het uber chique Catalina in Rose Bay. Sydney has it all :)!

Leave a Reply

%d bloggers like this: