Running

Mijn sportweek met OneFit

Schermafbeelding 2017-02-08 om 13.16.12Voor het eerst in vijf jaar train ik in januari niet voor een marathon. Dat die marathon er ergens dit jaar nog wel gaat komen, staat vast. Ik heb alleen nog geen idee welke dit gaat worden. De Berenloop op Terschelling? Lekker pittig wel over het strand. Of de Rock&Roll marathon in Lissabon? Eerst maar eens uitzoeken hoe pittig het parcours is en of ik aan het einde van het jaar nog wel vrije dagen over heb,

Maar met OneFit hoef ik me voorlopig nog niet te vervelen; ik ontdek nieuwe sporten waar ik gek op ben en wanneer ik ook wil sporten, er is altijd wel een box gym of yogastudio open. En ook het hardlopen gaat weer lekker.

Hoe zo’n typische niet typische sportweek eruitziet?

Maandag
Afgelopen weekend heb ik tot en met zaterdag een programma begeleid in de Ardennen. Een mooie afsluiting van een groep young professionals voor een van mijn opdrachtgeefsters. En dus neem ik op maandag lekker een dagje vrij. Ik voel me die dag niet super fit en besluit mijn lesje Power 60 om te wisselen voor een lesje Flex 60. Dit is een wat meer yinachtige vorm van yoga waar stretchen en rust wat meer centraal staan.

Dinsdag
Gelukkig kan ik er op dinsdag weer helemaal tegenaan; overdag werk ik in Hoofddorp. Voor een andere opdrachtgever ontwerp ik een onboardingsprogramma en, als alles goed gaat, kan ik in de lente naar Ottawa en Bejing om daar een aantal trainingen te geven. Leuk, maar ook wel spannend. ’s Avonds om half 8 ga ik naar Crossfit Hofplein, niet voor een WOD maar om daar te boksen. Begin januari deed ik mee aan mijn eerste lesje Fight Fit en sindsdien ben ik hooked. Heel veel blauwe plekken op mijn scheenbeen en een eigen paar bokshandschoenen later en ik sla met liefde iedere week op een bokszak.

Woensdag
Op woensdag werk ik een dagje thuis en dan begin ik meestal erg vroeg. Ik ben ’s ochtends gewoon op mijn scherpst (dat was toen ik mijn scriptie schreef wel anders) en dus kan ik ook eerder stoppen om lekker te gaan sporten. Ik volg een lesje Yin/Yang bij studio Balansz. Balansz zit helaas nog niet bij OneFit aangesloten; de studio’s in Den Haag al wel. Hopelijk volgt Rotterdam snel.

Donderdag
Op donderdag ben ik meestal laat thuis; gelukkig hoeft dat geen belemmering voor het sporten te zijn. Ik check ’s avonds in mijn OneFit app wat er nog te doen is en zie om 20.00 uur een lesje Bikram Yoga. De Bikram Yoga studio in Rotterdam ziet er zoveel beter uit dan een paar jaar geleden; een mooie strakke vloer (in plaats van vloerbedekking) en fijne kluisjes in de kleedkamers. Super fijn om met dit weer een avondje in 40 graden door te brengen. 

Vrijdag
Op vrijdagochtend volg ik een vinyassa flow lesje bij Balansz. Een van mijn favoriete yogalessen; pittig en met een zen element tegelijk.

Zaterdag
In het weekend ben ik wel even klaar met het indoor sporten. Het is mooi weer en ik loop een fijn rondje Kralingse Plas met Joanne. Omdat ik iets meer dan 5 kilometer wil lopen plak ik er nog 1,5 kilometer aan. Langzaam ben ik weer aan het uitbouwen naar een 10 kilometer en daarna ga ik me weer inschrijven voor een halve marathon. Zin in.

Een aanrader na een rondje rennen om de plas is trouwens een tosti bij Woodz. De rest van de dag hoef je niet meer te eten ;) 

Zondag
Op zondag zou ik eigenlijk weer naar Yogaground gaan, maar de afsluitende borrel van het International Film Festival was net iets te gezellig. Liever draai ik me deze zondag nog een keer om; om later lekker lang en laat te brunchen bij C&T.

Ook aankomende maand ga ik lekker verder met sporten bij OneFit; de lesjes Fight Fit houd ik er in enne dat sportief paaldansen moet ik ook echt maar eens proberen.

*Dit zijn geen blogs voor en door Onefit. Ik mag het abonnement testen in ruil voor content die ik voor hun eigen blog creëer en krijg hier niet voor betaald. De studio review serie is dan ook (zoals altijd) 100% mijn eigen mening.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jessica
  February 8, 2017 at 17:09

  Wow veel Yoga Lin! Wel een lekker weekje. Wil yoga ook nog steeds inpassen in mijn schema, maar lukt niet echt.

 • Reply
  Sarah
  February 16, 2017 at 15:31

  Druk schema! Vind je blog super inspirerend!

Leave a Reply

%d bloggers like this: