Running

Mijn sportweek met Onefit #2

Onlangs bijgewerkt172Inmiddels sport ik alweer bijna 2,5 maand via Onefit en ik moet zeggen, dat bevalt fantastisch. Om sporten uitdagend te houden vind ik afwisseling een belangrijke factor.

Het enige nadeel? Met het hondenweer van deze week maand en het afwisselende aanbod van lessen, was verdomd makkelijk om niet te gaan rennen. Geen ramp, was het niet dat ik me wel inschreef voor marathon nummer 5! Deze gaat begin september pas plaats vinden, dus na mijn vakantie in Vietnam (vrijdag vertrek ik samen met mijn moeder) ga ik dat rennen wel weer ietsje serieuzer oppakken.

Maandag
In het weekend zie ik dat er een nieuwe locatie is toegevoegd in het aanbod van Onefit; de Pilates Place in Kralingen. Pilates, ooit bedacht door Joseph Pilates, moet je lichaam doormiddel van (vooral) core oefeningen sterker en soepeler maken. Het wordt meestal uitgevoerd op een matje, hoewel er ook speciale Pilates apparaten zijn die je helpen bij het uitvoeren van de oefeningen.

De les zit toevallig vol beginners en daarom gaat de docent echt back to basic. Een klein beetje te rustig voor mij en ik kom dan ook niet helemaal voldaan naar buiten. De studio is wel erg mooi en de docent heel erg leuk en grappig. Volgende keer beter.

Dinsdag
Op dinsdag is Fight Fit voor mij vaste prik. In een uur leer je verschillende boks moves en de volgende dag zijn mijn schenen altijd blauwer dan blauw. Ik ben er absoluut niet goed in maar vind het een heerlijke manier om stoom af te blazen. De trainer is mega enthousiast en motiveert mensen tot het uiterste. Binnen 30 minuten ben ik of compleet bezweet of sta ik naar adem te happen, I like it!

Woensdag
Woensdag kom ik later thuis dan gepland, door allerhande NS perikelen, ik heb het koud en heb absoluut geen zin om te sporten. Ik wil warmte. Dan bedenk ik me opeens dat een van de sportclubs (op 300 meter van mijn huis) over een sauna beschikt. Ik ga voor een 30 minuten durend lesje van Les Mills; intensief maar minder pittig dan het boksen op dinsdagavond. Op muziek doe je oefeningen met een lichte (oké, hele lichte) barbell, en gewichtjes.

Na 30 minuten kom ik bij in de sauna. Toch gesport en de warmte waar ik behoefte aan had. Score.

Donderdag
Donderdag werk ik thuis en dan ga ik meestal rond een uur of 14.00 even sporten om lekker fris te blijven. Het regent en mijn geplande rondje hardlopen wissel ik in voor… de sportschool. Ik krijg flashbacks naar de middelbare school als ik de ruimte met apparaten van Techno Gym binnenstap. Ik maak een goed rondje, ren een stukje op de loopband, doe oefeningen in een heel fancy squat rek en probeer nog wat apparaten uit.

Nope, dit is echt niets voor mij. Geef mij maar losse gewichten en een box. De spierpijn is er overigens de volgende dag niet minder om.

Vrijdag
Op vrijdag ga ik naar Balansz, een studio die niet aangesloten zit bij Onefit. Balansz vind ik een van de mooiste studio’s in Rotterdam, de ruimte waar de yoga wordt gegeven is heel ruimtelijk en licht en vooral de flow lessen vind ik altijd heerlijk. De ruimte is vaak verward tot een graad of 30, warm, maar niet warm genoeg om de ruimte binnen 5 minuten in een sauna te veranderen.

Schermafbeelding 2017-03-08 om 07.26.14

Zaterdag
Zaterdagochtend neem ik G mee naar de ochtend helden les van Staal en Kracht. Van 10.00 tot 11.30 wordt hier een parcours uitgezet voor een ieder die z’n weekend sterk wil beginnen. Dit keer worden er flinke klappen op banden uitgedeeld, zandzakken van 45 kilo versjouwd en zijn er veel Kettlebell oefeningen. Met recht mijn favoriete les van de week. Naast Staal & Kracht vind je trouwens Evermore, een zaakje met heel goede koffie.

Na deze work out en de goede koffie wacht een top ontbijtje bij Gys op de nieuwe Binnenweg.

Zondag
Jaaa, op zondag ben ik helemaal blij want Hot Yoga Place is een nieuwe locatie bij Onefit. Deze studio van yoga- en pilates docente Ester is een studio alleen voor vrouwen en de sfeer is er heel goed. Op zondagochtend volg ik de Hot Yoga Pilates Sculpt class en dat is een heel goed begin van je zondag.

Na de les staat er altijd een volle pot Yogi tea op tafel.

Benieuwd naar het volledige aanbod van Onefit in Rotterdam? Check het hier.

Ik mag de Onefit locaties testen via Onefit, ik krijg niet betaald voor deze blogs.  

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ise
  March 8, 2017 at 10:43

  Wat een sportieve week! Klinkt erg leuk allemaal, zelf zou ik denk ik ook voor boxen gaan ;)

 • Reply
  Anna
  March 8, 2017 at 10:54

  Wauw, super sportief! Heerlijk! :)

 • Reply
  Bente
  March 8, 2017 at 11:03

  Wauw, sportieveling! Leuk om op deze manier allemaal verschillende sportscholen en locaties uit te kunnen proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: