Hotspots

Mijn favoriete adresjes op Katendrecht

Onlangs bijgewerkt141Als er een wijk is in Rotterdam die zich de laatste tijd leuk heeft ontwikkeld dan is het de wijk Katendrecht, beter bekend als de Kaap. Nieuwe restaurants, koffietentjes en loodsen die als food hall gebruikt worden schieten er momenteel als paddenstoelen uit de grond.

De Matroos en het Meisje
De eerste keer dat ik naar Katendrecht reed, ging ik eten bij restaurant De Matroos en het Meisje. Een restaurant in de stijl van een Franse table d’hote; je schuift aan tafel en kunt vervolgens kiezen uit een drie-, vier- of vijfgangenmenu. De chef-kok verrast je vervolgens met zijn keuzes van die avond.

CEO Baas van het Vlees
Kan je vriendje geen verantwoord stukje vis of vegaburger meer zien? Neem hem mee uit eten naar CEO Baas van het Vlees. Deze ‘vleeskantine’ van Mario Ridder die eerder een ster bemachtigde met restaurant de Zwetheul, heeft een menukaart waar carnivoren heel gelukkig van worden. Van patés tot entrecotes en van goede burgers tot gedroogde hammen, alles is hier van zeer goede kwaliteit. Flesje rood erbij bestellen en een kaasplankje na, zorgen voor een hele fijne date night.

De Fenix food factory
Dit jaar opende op Katendrecht de Fenix food factory. Zeven jonge ondernemers zochten een ruimte waar ze zich konden vestigen en huurden gezamenlijk een gigantische loods van de gemeente Rotterdam. Hier kun je de hele week terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar vooral in het weekend wordt het er gezellig druk. Met brood van Jordy’s bakery, vlees van Firma Bijten (neem vooral een stukje paté mee naar huis) en echt Kaaps gebrouwen bier van Kaapse brouwers.

Schermafbeelding 2014-09-02 om 08.43.12

De Zeeuwse meisjes
Dit koffietentje annex interieurschattenwinkeltje heeft een mooi terras van bij elkaar geraapte stoeltjes en tafeltjes. Twee vriendinnen uit Zeeland reisden samen de hele wereld over en genoten van gezellige koffiezaakjes. Intussen vormde de wens om ook zo’n fijne plek voor zichzelf te beginnen. Deze wens realiseerde ze uiteindelijk op de Sumatraweg in Katrendrecht. Bezoek ze voor lekkere koffie en taartjes (de citroentaart!) maar ook voor een leuk cadeautje voor een vriendin of nieuw accessoire voor in je huis.

Delibird
Eigenlijk kom ik meestal bij het zusje van Delibird, Soi3 op de West-Kruiskade. Maar de Thaise keuken smaakt hier even goed en voor een snelle (maar lekkere) hap, ben je hier aan het juiste adres.

Restaurant Day
15 november is het weer Restaurant Day in Rotterdam. Afgelopen mei, was dit een van mijn favoriete dagen van het jaar. Op Katendrecht verschenen allemaal kraampjes van mensen die een dag hun eigen restaurantje opende. Van wijnmeisjes tot oestermannen en van stoofpotjes uit een Marokkaanse broodje tot zoete aardappel op een stokje. 15 november staat alvast in mijn agenda!

Zijn jullie wel eens op Katendrecht geweest? Doen hoor!

 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Lieve
  September 2, 2014 at 09:52

  Leuke adressen Lin! Kwiezien is ook echt heel lekker, zeker een aanrader om eens te gaan eten!

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 13:46

   Daar ben ik heel benieuwd naar! Al vaak goede verhalen over gehoord.

 • Reply
  Laura
  September 2, 2014 at 09:54

  Toen ik dit artikel aanklikte hoopte ik dat de matroos en het meisje erbij zou staan, ik heb daar ongeveer een maand geleden gegeten en ben sindsdien verliefd.. echt een aanrader voor iedereen haha :)

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 13:46

   Haha, yeah! Heel fijn restaurant.

 • Reply
  Con leche
  September 2, 2014 at 10:34

  Ook heel leuk is Kopi Soesoe en een aanrader is de Zeeuwse bolus mét roomboter bij de Zeeuwse Meisjes!

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 13:47

   Alles met roomboter is een aanrader ;)

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  September 2, 2014 at 12:35

  Oooh ik houd van deze lijstjes, ik heb als goed voornemen om voor het eind van het jaar nog een keer naar Rotterdam te gaan, dus dan onthoud ik deze tips sowieso!

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 13:47

   Jaaa leuk! Echt doen hoor.

 • Reply
  Nathalie
  September 2, 2014 at 15:16

  Ik studeer nu al twee jaar in Rotterdam, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet echt verder kom dan het centrum. En dat ik zelfs hier de leuke plekjes nog iet echt ken. Bedankt voor de tips dus!

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 23:23

   Even de brug over en je bent er zo ;)

 • Reply
  Let's travel and see
  September 2, 2014 at 19:12

  Tijdens een weekendje Rotterdam belanden mn vriend en ik bij Restaurant Day, was heel leuk inderdaad! (en ik zag jou daar nog voorbij lopen – ik dacht ‘hey bekend gezicht’ en later bedacht ik me dat jij het was;)) Voor de overige adresjes moet ik zeker nog eens terug naar Rotterdam!

  • Reply
   Lin
   September 2, 2014 at 23:23

   Ben je er in november ook weer bij?

 • Reply
  Mathieu
  June 5, 2017 at 12:31

  Ik zou hier wel een Italiaanse wijnbar willen openen! Waar moet ik zijn voor meer info?

Leave a Reply

%d bloggers like this: