Running

Marathon Madness*

De afgelopen weken heb ik meer hardgelopen dan ik van te voren had durven dromen. Waar ik in Vietnam na 3 kilometer met een rood aangelopen hoofd de handdoek snel in de ring gooide, ging het me op Bali en Lombok een stuk beter af. Veel aan de marathon denken deed ik echter niet, ik liep gewoon relaxte, korte stukjes. Tot een blogje van Annemerel me terug naar de realiteit bracht: nog minder dan tien dagen.

Op dit moment zelfs nog maar acht dagen. Er is geen tijd meer om hard te trainen, geen tijd meer om nog aan mijn conditie te werken. Ondanks een voedselvergifitng ben ik redelijk fit thuis gekomen. Ik heb heel veel gelopen op Bali, gemountainbiked en ik heb veel verschillende yogavormen uitgeprobeerd. Meer dan tien lessen heb ik de afgelopen weken gevolgd en mijn benen voelen sterk aan. Maar mijn laatste lange duurloop voelt aan als eeuwen geleden.

Gelukkig heb ik een fantastische crew. Genoeg meiden om gemotiveerd door te raken, die me helpen geloven dat het wel goed komt, volgende week zondag. Soms haal ik inspiratie bij de een, de volgende keer bij de ander. Deze dagen en tijdens de marathon zal ik voornamelijk aan Fieke denken. Zij liep vorig jaar de marathon van New York, met misschien niet de meest ideale voorbereiding. Ze ging er in zonder hele hoge verwachtingen en kwam met een schitterend resultaat en een grote glimlach over de finish.

Fiek, deze week ben jij mijn inspiratie en motivatie. Niet te hard van stapel lopen. GenietenΒ  van het parcours, van de mensen en het feit dat ik ga starten. Ik ben licht nerveus maar heb er vooral zin in. Coolsingel, 42.2 kilometer, here I come again.

Liefs!

* Titel schaamteloos gepikt van Annemerel, maar Marathon madness is marathon madness. Geen betere woorden voor.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  the Self Help Hipster
  April 4, 2014 at 15:47

  Champ!

 • Reply
  josie
  April 4, 2014 at 15:47

  You can do it!

 • Reply
  Annemieke
  April 4, 2014 at 15:51

  Yes, I can’t wait anymore! Ik heb het idee dat ik er klaar voor ben, maar als ik me bedenk dat ik het over een week ook echt moet waarmaken, wordt ik gek, zenuwachtig en enthousiast tegelijk. Wat een marathon lopen met je kan doen, craziness. Together we beat the distance, Lin!

  • Reply
   Lin
   April 8, 2014 at 10:22

   Yes, we will!

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  April 4, 2014 at 18:26

  Veeeeel succes !!!! Ik had een halfjaar geleden nooit gedacht dat ik een marathon lopen zo leuk zou vinden :-)

 • Reply
  Fieke
  April 4, 2014 at 19:19

  Lin! Ik weet dat je het kunt. Zo vet dat je straks gewoon 2 marathons achter je naam hebt staan! Dan mag je jezelf echt voorstellen als Lindsey de marathonloopster!

  Gogogo
  X Fiek

 • Reply
  Erlinde
  April 4, 2014 at 19:59

  Wat goed dat je op Bali nog behoorlijk veel hebt kunnen lopen. Ik vond de halve marathon in Berlijn al een enorme opgave en jij gaat gewoon het dubbele lopen. Knap hoor. Alvast veel succes en heel veel plezier volgende week.

 • Reply
  Louise
  April 4, 2014 at 20:32

  Wat ben je geweldig bezig zeg!! :)
  Ik ga zeker kijken en misschien zie ik je, net als vorig jaar, weer op tv voorbij zien komen! :D
  Succes met de laatste voorbereidingen

 • Reply
  Katrien
  April 4, 2014 at 20:37

  Inderdaad ervan genieten, ik hoop dat het mooi weer wordt voor je!

 • Reply
  Iris
  April 4, 2014 at 20:55

  Nog even volhouden en dan alleen maar genieten (en afzien, maar daar moet je nog maar niet aan denken haha).

 • Reply
  Josianne
  April 4, 2014 at 21:11

  Spanneennnd, maar het gaat je lukken! Ik moedig je in gedachten aan :D

 • Reply
  Tessa
  April 5, 2014 at 10:55

  Help Help!! Ik zit met hetzelfde probleem. 26 april had ik een groot tentamen en ik had geen tijd om 3-3,5 uur te gaan hardlopen. En om in 2 en een halve week die hard te gaan trainen heeft helaas ook geen zin. Wel meerdere malen de 20-25k aangetikt en 1 keer de 30k, maar dat is ook al een tijd geleden. Heb jij toevallig tips om de marathon toch uit te lopen? Fieke schreef dat ze een bepaald schema aanhield, weet je toevallig welke dat is?
  Alvast bedankt! En heel veel succes!!

  • Reply
   Lin
   April 8, 2014 at 10:23

   Nee, sorry weet ik niet precies. Volgens mij is Fieke rond de 10km per uur gestart, maar zeker weten doe ik het niet. De enige tip die ik heb is niet te hard van stapel lopen de eerste 30 km ;)

 • Reply
  Jenny
  April 5, 2014 at 12:19

  Wat spannend!!

 • Reply
  Chezzelia
  April 6, 2014 at 11:28

  Dit ga jij zo halen! Alle vertrouwen in! Wat jij mij hebt geleerd: Impossible is nothing! Go girl!!!

 • Reply
  Madelon
  April 10, 2014 at 15:49

  Gaat helemaal goed komen! Nog een paar dagen aftellen en genieten van al het moois dat Rotterdam te brengen heeft. You rock!

Leave a Reply

%d bloggers like this: