Running

MARATHON DE PARIS – #68 DAYS

Desktop99

Whoop, whoop, over 68 dagen mag ik weer! Wat vorige week vooral voelde als dikke paniek en oh god 42,2 kilometer is nog zo ver weg, is nu iets waar ik juist naar uit kijk. Heel fantastisch getraind heb ik niet afgelopen week (te weinig) maar de trainingen die ik deed, gingen heel erg lekker.

Maandag
Maandag is druk, maar dan ook echt extreem druk. In mijn planning had ik precies drie kwartier ruimte om na het eten een klein rondje hard te lopen en daarna snel weer verder te werken. Maar ach, je weet vast hoe dat gaat.. Mij to do’s stapelde zich op en ergens na 01.00 uur klapte ik mijn laptop dicht. Soms is het niet anders.

Dinsdag
Rise and shine! Ik begin met mijn MBTI training en ben al vroeg op weg naar Amsterdam. Nog even en ik mag gecertificeerd MBTI trainingen geven; ontzettend leuk. ’s Avonds ben ik moe van alle informatie en helaas pauzeert mijn werk niet als ik drie dagen op training ben; ook deze avond maak ik geen tijd om te sporten en kies ik voor een lege (semi) inbox. Tot het als ik op het punt sta om naar bed te gaan toch begint te kriebelen; die marathon komt razendsnel dichterbij. Hup, schoenen aan en gaan. Ik loop een snelle 10 kilometer en heb meteen weer energie voor 10.

Woensdag
Na nog een volle dag training besluit ik ’s avonds mijn laptop niet aan te raken; ik vind het prima of afentoe ’s avonds over te werken, maar sporten is ook erg belangrijk. Ik ga met G mee naar Crossfit en begin aan een op maat gemaakt schema; veel deadliften en veel sqauten is wat ik de aankomende 8 weken ga doen.

Donderdag
De laatste dag van mijn training zit er op en ik moet ’s avonds eigenlijk hardlopen; maar ik heb geen zin. 99 van de 100 keer geef ik hier niet aan toe, maar vanavond wel. En ik geniet er dan ook met volle teugen van. Ik lig op de bank met de slechtste serie die ik ooit gezien heb, een Linda. en een glas wijn.

Vrijdag
Ik heb deze dag een hoop werk in te halen en dat doe ik dan ook. Ik begin lekker vroeg en hoop dan ook een uurtje eerder klaar te zijn; maar dat lukt me helaas niet. Gelukkig rond ik wel al mijn taken af, verstuur ik de belangrijkste mails en beantwoord ik ook nog wat blogmails die lang overdue zijn. Als ik mijn laptop dichtklap, maak ik een to do list voor volgende week. Zo blijft er in het weekend niets door mijn hoofd spoken. Daarna spring ik snel onder de douche voor een date night met Lianne; we eten Frans, drinken Champagne en kletsen de hele nacht. Het wordt heel laat en ik zet nog wel braaf mijn wekker voor een run de volgende ochtend, maar…

Zaterdag
Die druk ik na 4 uurtjes slapen mooi uit. Ik heb geen zin om brak te lopen; ik heb zin in een leuke zaterdag. Ik slaap nog wat langer door en doe de rest van de dag alleen maar fijne dingen. Ik bewonder de tentoonstelling van Nicky Assmann in tent (Rotterdammers, loop even naar binnen op de Witte de With) ontbijt bij Lof der Zoetheid en geniet van de stralend blauwe lucht. In de buurt van Katendrecht kijken we naar een potentieel huis. ’s Avonds eet ik een groot bord vega pasta, als voorbereiding op mijn duurloop van zondag, geen straf kan ik je vertellen.

Zondag
Yes, naar deze duurloop heb ik heel de week uitgekeken. Eindelijk ga ik de 21km weer voorbij; het echte kilometers maken is nu begonnen. Iets later dan gepland sta ik bij de Kralingse Plas en ik besluit 5x een rondje van 5 kilometer te lopen. Saai? Een klein beetje, maar het is fijn om zonder stoplichten te lopen en om mezelf uit te dagen loop ik ieder rondje sneller dan het rondje ervoor:

5k in 5.56
5k in 5.48
5k in 5.38
5k in 5.25
5k in 5.15

Ieder rondje denk ik dat het volgende rondje wel zwaar zal worden, maar bij iedere ronde moet ik een klein beetje inhouden om niet nog sneller te gaan lopen. De rondes vliegen voorbij en na een kleine pitstop op de 15kilometer voor een blikje chocomel, tikken de 20 en 25 kilometer verrassend makkelijk weg. Dit soort runs geven zoveel vertrouwen en ik heb zin om volgende week weer 25 (of 27) kilometer te lopen.

Hoe ik al mijn trainingen in deze week ga proppen weet ik nog niet; naast mijn runs en crossfit trainingen staan er ook nog een work-out van Nike en Adidas op het programma. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Liefs!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jessica - Eat.Run.Love.
  January 25, 2016 at 15:23

  Drukke week had je en die van komende week wordt nog veel uitdagender zo te lezen ;) Bij mij hetzelfde! Morgen stap ik in het vliegtuig voor twee dagen Londen (werk), maar de hardloopschoenen gaan zeker mee! En donderdag en vrijdag zie ik jou :) Wordt heel gezellig!

 • Reply
  Lisa
  January 25, 2016 at 17:09

  Jeetje mina jij kunt wel goed zonder slaap zeg! Ik word al moe als ik het lees. Goed bezig!

Leave a Reply

%d bloggers like this: