Running

Marathon 2.0 – week 22

Net als vorig jaar hoop ik in april aan de start van de Rotterdamse marathon te verschijnen. Inmiddels heb ik me ingeschreven (ik was nr. 42 woohoo) dus er is geen weg meer terug. Om mezelf (en hopelijk jullie) te motiveren, zal ik wekelijks verslag doen van mijn hardloopavonturen.

Aaah aankomende week is de laatste week voordat ik naar Bali vertrek en daarmee de laatste week dat ik in full marathon (madness) mode ben. En het gaat best goed. Kijk; ik heb altijd het idee dat ik nog meer kilometers zou moeten maken, dat ik nog meer kan trainen, maar vooralsnog heb ik er vertrouwen in.

The miles
Afgelopen week liep ik 2x, iets minder dan normaal. Maar omdat mijn kilometers deze week toch op 35 uitkomen, ben ik niet ontevreden.

30km
Dinsdag liep ik een duurloop van 30 kilometer. Het weer is niet top, maar zeker vergeleken met vorig jaar mag ik niet klagen. Vorig jaar heb ik vaak met sneeuw gelopen, over ijzige paden en ben ik meerdere keren tot op het bot doorweekt geraakt. Als het dit jaar 2x is voorgekomen is veel. Ik vertrek richting de stad; niet mijn favoriete route maar ik wil de Erasmusbrug meepakken in mijn training. Ik loop snel, ondanks de stoplichten en vlieg de bruggen over. Bij 9km passeer ik een benzinestation en koop ik een flesje AA. Hiermee spoel ik mijn sportgel weg.

Na 12 kilometer begint het te miezeren en bij 16 kilometer ben ik doorweekt. Ik krijg het koud en probeer door te lopen. Hoe sneller dit voorbij is, hoe beter. Op 22 kilometer passeer ik mijn huis en is het inmiddels droog geworden. Ik pauzeer mijn nike-app en ga naar binnen voor droge kleding en eet een banaan. Na 10m hervat ik mijn run. Mijn benen zijn stram geworden van het stilstaan en ik verlies wat aan snelheid maar bijt door. Helaas vliegt op de laatste 3 kilometer mijn telefoon uit mijn jaszak en heb ik een mega kras op mijn scherm. Merde, geen runnershigh voor mij. Thuis aangekomen heb ik 3 uur en 1 minuut gelopen, een mooi tempo, al heb ik natuurlijk tussendoor even gepauzeerd. Al heb ik het idee dat de pauze mijn snelheid meer naar beneden hielp maar goed.

De rest van de week doe ik rustig aan en zondag loop ik heerlijk 5km door de zon. De laatste kilometer leg ik in 4 minuten en 56 seconde af, yes!

Blessures
Vorig jaar had ik in de aanloop naar de marathon vaak last van pijnjtes; een gevoelige knie hier, last van shin splints daar. Hopelijk jinx ik niets maar dat valt me dit jaar echt mee.  

Last week
This is it. De laatste week om echt goed te trainen. Ergens deze week loop ik nog 35 kilometer en dan hoop ik maar dat ik in Bali niet al mijn conditie verlies. Mijn hardloopschoenen gaan mee, maar echt lange afstanden lopen in zo’n tropisch klimaat kan ik niet. Ik vind dat echt veel te warm. Wel zal ik veel lopen, yoga’en, zwemmen en duiken dus helemaal verzwakken zal ik niet. 

Ik heb er zin in.

Liefs!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Erlinde
  March 3, 2014 at 09:28

  Goed gedaan! Mooi tempo op die 30 km. Succes met de laatste 35 km. Ik snap dat je in een tropisch klimaat geen lange afstanden gaat lopen. Maar wat een goed vooruitzicht: yoga, duiken, surfen enz. op Bali. Alvast heel veel plezier!

 • Reply
  Mandy
  March 3, 2014 at 13:14

  Goed bezig! Je zit straks in Bali niet stil, dus je condititie zal zeker niet hard achteruit gaan.

 • Reply
  Lisanne
  March 3, 2014 at 15:37

  Altijd weer een inspiratie om jou trainingsweken te volgen!

 • Reply
  Leonie
  March 3, 2014 at 18:03

  Heel veel succes alvast, hopen dat je geen last krijgt van je blessures! En natuurlijk: Veel plezier in Bali. :) Liefs

 • Reply
  Iris
  March 3, 2014 at 20:28

  Ik kijk erg uit naar je Bali blogs!! Echt knap van je dt je zo ver gaat voor je marathon. Ik ben al trots op mn 4km ;)

 • Reply
  Ines
  March 3, 2014 at 22:24

  Go girl! Veel succes in de marathon en véél plezier in Bali :)

 • Reply
  Marieke
  March 4, 2014 at 10:36

  Respect babe, dat je je er zo goed toe kunt zetten om die lange afstanden te lopen. Damn. Het gaat je gewoon lukken in april, ik heb er alle vertrouwen in!

 • Reply
  Annemieke
  March 4, 2014 at 13:20

  Een vliegreisje van een x-aantal uur waarin je je benen non-stop rust kan geven: een beter herstel na een 35km is er volgens mij niet. Ik geef mijn benen de nodige rust als ik achter mijn pc aan mijn thesis zit. Nee, ik ben niet jaloers op je hoor. ;-)
  Geniet van je verdiende me-time weken in Bali!

 • Reply
  Annemerel
  March 4, 2014 at 17:46

  Heel knap, even langs huis gaan en dan toch weer verder gaan. Ik loop expres zover mogelijk bij mijn huis vandaan zodat ik niet in de verleiding kom om te stoppen ;-). In de maand voor de New York Marathon liep ik nog geen 60 kilometer, rust is goed. Succes met de 35K deze week, ik loop ongeveer hetzelfde aantal kilometers zondag ;-)

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  March 5, 2014 at 22:50

  Ik heb 2 weken mijn 30km gelopen en daarna eigenlijk geen tijd meer gehad. Dit weekend is het laatste weekend voor de marathon dus helaas zal het bij 30km blijven. Ik hoop dat dit genoeg is voor de marathon goed uit te lopen op 16 maart in Barcelona :)
  Groetjes Julie

Leave a Reply

%d bloggers like this: