Running

Marathon 2.0 – week 16

Net als vorig jaar hoop ik in april aan de start van de Rotterdamse marathon te verschijnen. Inmiddels heb ik me ingeschreven (ik was nr. 42 woohoo) dus er is geen weg meer terug. Om mezelf (en hopelijk jullie) te motiveren, zal ik wekelijks verslag doen van mijn hardloopavonturen.

Running – the miles
Ehm… Als ik je vertel hoeveel kilometers ik afgelopen week gelopen heb, dan zou je niet denken dat ik hard aan het trainen ben voor een marathon. Of voor welke afstand dan ook. Afgelopen week had ik gewoon helemaal geen zin om te lopen. 0,0% motivatie. Nergens te vinden.

Normaal gesproken is dat voor mij geen reden om niet te gaan lopen. Normaal denk ik dan: Doesn’t matter. Maar na de niet helemaal top weken van begin januari besloot ik mezelf een weekje rust te geven. Even toegeven aan geen zin hebben en zien wat er gebeurt. Uiteindelijk liep ik zaterdag toch. Met heel veel tegenzin trok ik mijn schoenen aan, G spoorde me aan wel te gaan, hij had net 25 k gelopen had. Uiteindelijk vlogen de 6.5 kilometer voorbij. Morgen loop ik sowieso met mijn Girlslove2run-crew en woensdag wil ik +23km lopen. Ik ben benieuwd.

Running & Bikram
Zin om hard te lopen was er niet, zin om 90 minuten lang te zweten in een ruimte van 40 graden des te meer. Ik wilde heel graag naar yoga. Van beide sporten krijg ik energie, maar op een hele andere manier. Na een lekkere run krijg ik instant-stuiterbal-energie. Het is direct en ik krijg het na bijna iedere run. Van Bikram yoga krijg ik een meer mellow energie, maar die energie neemt toe naarmate ik vaker ga en blijft de dagen na de lessen toenemen. Het is wat stabieler. En daar had ik afgelopen week behoefte aan. 4x zocht ik de hot room op en de les van vanochtend was het fijnst. Heel rustig maar tegelijkertijd vol energie liep ik naar buiten. Dit voelde heel goed.

Ook fijn; alles wordt weer wat soepeler. Ben alleen benieuwd voor hoelang, wanneer de lange duurlopen weer toenemen.

Running – inspiratie
Lees dit stukje dat Annemerel over Zelia schreef. Ik ben het er helemaal mee eens! Je bent een inspiratie!

Running – early bird workouts / NTC
Als ik een zware workout gepland heb, of een duurloop, dan kan ik maar beter ‘s ochtends gaan. Op die manier hoef ik er niet de rest van dag tegen op te zien. Zo ook deze zondag. Ik ging naar de yogales van 08.00 en heb nu lekker de hele zondag voor me. Die ik ga vullen met bloggen, pannekoeken met aardbeien eten (G is bezig in de keuken, as we blog) en verdere zondagse activiteiten.ย NTC work outs vind ik later op de dag /’s avonds laat wel goed te doen. Super Fusion is KILLING. En de foto’s hierboven zijn dan ook de before foto’s ;)

Hoe gaat het sporten bij jullie?

Liefs!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Andrea
  January 19, 2014 at 15:20

  Qua hardlopen heb ik ook een dipje. Het gaat niet echt lekker. Ik ga wel, maar het is elke keer weer een strijd. Ik ben nu helemaal into pilates. Ik wil binnenkort samen met mijn vriend Bikram Yoga proberen. Gisteren rende we er langs en hebben we even een foldertje meegenomen. Lijkt ons allebei wel wat!

 • Reply
  Nanda
  January 19, 2014 at 16:11

  Mijn motivatie is ook ver te zoeken, maar ik heb over 2 weken weer een wedstrijd dus ik schop mezelf de deur uit.
  Hopelijk vinden we snel die motivatie terug!

 • Reply
  Chezzelia
  January 19, 2014 at 16:40

  Aaah lief! Weet dat juist jullie een inspiratie zijn voor mij! En die motivatie komt er weer, soms moet je even niet gemotiveerd zijn om weer dubbel gemotiveerd te zijn! Succes deze week!

 • Reply
  Willemijn
  January 19, 2014 at 17:22

  Bij mij gaat het weer helemaal goed !

 • Reply
  Anne
  January 19, 2014 at 22:21

  Veel succes, ik ben benieuwd naar de verslagen :) Ik kan wel een beetje motivatie gebruiken haha Xx

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  January 20, 2014 at 11:14

  Ik train voor mijn eerste marathon! In maart loop ik die in Barcelona.
  Voorlopig gaat alles goed! Het is me nog niet overkomen dat ik geen zin in hardlopen heb :)
  Gr. Julie

 • Reply
  Reismeisje
  January 25, 2014 at 10:00

  Ik ontdek je blog net, superleuk! Ik ben ook aan het trainen voor de marathon van Rotterdam ;-). Good luck!

Leave a Reply

%d bloggers like this: