Running

Marathon 2.0 – week 15

Net als vorig jaar hoop ik in april aan de start van de Rotterdamse marathon te verschijnen. Inmiddels heb ik me ingeschreven (ik was nr. 42 woohoo) dus er is geen weg meer terug. Om mezelf (en hopelijk jullie) te motiveren, zal ik wekelijks verslag doen van mijn hardloopavonturen.

Running – the miles
3x trok ik deze week mijn hardloopschoenen aan (tweemaal mijn New Balance shoes, 1x mijn nikes), want wat was het prachtig hardloopweer afgelopen week. Ik houd van  vrieskou wanneer deze vergezeld wordt door een strakblauwe lucht en een prachtig winterzonnetje. Woensdag liep ik de spierpijn van de halve marathon eruit, met een relaxte 5km. Vrijdag liep ik 10 kilometer in precies een uur. Zondag wilde ik 15 kilometer lopen, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Mijn benen waren zwaar, ik liep langzaam en had het mentaal zwaar. Hoewel het prachtig weer was en het gezellig druk was langs de Kralingse plas, was het niet mij dag. Normaal loop ik altijd het aantal kilometers dat ik mezelf voorneem te lopen, altijd. Dit keer vond ik het wel prima. Bij 12 kilometer stopte ik en genoot ik van een lange warme douche en een powernap van 25 minuten.

Running & yoga
2x rolde ik deze week mijn matje uit in de Bikram yoga studio. Ik ga de laatste tijd wat regelmatiger en ik merk wat verbetering. Mijn spieren zijn wat minder stijf dan normaal en sommige houdingen lukken me iets beter. Nadeel? Mijn benen voelen na een dagje bikram yoga zwaarder dan na een rustdag en ik denk dat het lopen zondag daarom wat zwaarder ging.

Running – de marathon (?)
Zoals jullie hebben kunnen lezen ga ik binnenkort bijna een maand op reis. Dit gooit mijn marathonschema erg in de war. In die maand zou o.a. een duurloop van 35 kilometer moeten plaats vinden en moet ik alweer beginnen met afbouwen. Wanneer ik terug kom heb ik nog 10 dagen voor de marathon. Mijn trainer heeft het me afgeraden; 3.5 week op reis is geen goede marathontraining. Zelf twijfel ik nog; ik wil dit jaar nog een marathon lopen en het liefst in het voorjaar. In de zomer train ik liever voor kortere afstanden en op snelheid. Voorlopig train ik nog even goed door, voor een andere marathon kiezen kan altijd nog.

Running – quote
“People sometimes sneer at those who run every day, claiming they’ll go to any length to live longer. But don’t think that’s the reason most people run. Most runners run not because they want to live longer, but because they want to live life to the fullest. If you’re going to while away the years, it’s far better to live them with clear goals and fully alive then in a fog, and I believe running helps you to do that. Exerting yourself to the fullest within your individual limits: that’s the essence of running, and a metaphor for life.” –  Haruki Murakami – What I talk about when I talk about running 

Hoe gaat het sporten bij jullie?

Liefs!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Chezzelia
  January 13, 2014 at 22:47

  Amen voor de quote!
  Bikram yoga lijkt me ze gaaf maar ik durf het nog niet en als ik het ga doen, dan na de halve marathon!
  Succes deze week met je training!

 • Reply
  Jacqueline
  January 13, 2014 at 23:00

  Heerlijk loop weer was het! Jammer van je 15 km, de volgende keer beter;) Ik had hetzelfde, sinds vorige week volg ik een les pilates en 1 les power yoga. Daarbij had ik dinsdag mijn hardloopgroepje en donderdag heb ik 10 km gelopen. Zondag ging ik voor de 12 a 13 maar ben ook niet verder gekomen dan 8km.

 • Reply
  Laura
  January 13, 2014 at 23:35

  Goed bezig, zeker met de Bikram yoga. Dat is een zwaardere versie van gewone yoga toch? Ik vind gewone yoga al best (heel) lastig. Ik rende afgelopen week twee keer de vijf kilometer en trainde een beetje met Nike Training Club.

 • Reply
  Willemijn
  January 13, 2014 at 23:51

  Bij mij gaat hardlopen echt goed. Vandaag eerste training voor de halve marathon gedaan, ging echt goed!

 • Reply
  Anneke
  January 13, 2014 at 23:54

  Ik kan me er steeds niet toezetten om te gaan hardlopen. Maar heb vandaag besloten morgen weer te beginnen. No excuses (het is te koud, mijn oordopjes zijn kwijt, ik heb geen zin) en gewoon gaan! Jouw hardloop updates helpen enorm voor mijn motivatie. Dus: morgen weer een rondje lopen!

 • Reply
  Olga - teamconfetti
  January 14, 2014 at 00:29

  Jeetje mina wat een mooie voornemens. Wij (vriend & ik) renden vandaag voor het eerst 2 km zonder pauze. Een record! En terwijl anderen fluitend 10 km rennen ben ik toch ontzettend trots :)

 • Reply
  Amber
  January 14, 2014 at 08:40

  Wat een goeie quote ook, ik ken inderdaad mensen die zo reageren als ze iemand zien lopen!

 • Reply
  Marije
  January 14, 2014 at 09:46

  Wat een heerlijke quote op deze morgen! Ik moet nog even wachten tot dat ik weer mag rennen (blessure..), maar kan niet wachten om te gaan! Succes met trainen voor de marathon!

 • Reply
  Sasha
  January 14, 2014 at 18:37

  Ik vind het zelf ook heerlijk om bikram te doen. De fysieke moeheid, gepaard met het mentale. Na de les heb ik ook geen behoefte aan gesprekken met anderen. Ik kan genieten van de mentale rust, geen gedachten die door me ronddwalen. Ik ben gewoon even mezelf, een bewustzijn zonder mijn ego. No-mind.

 • Reply
  Nanda
  January 14, 2014 at 19:16

  Wat ben je toch goed bezig, ik raak daar zo gemotiveerd door :) Ik ga vanavond mijn buikspieren trainen en morgen en vrijdag hardlopen. Lekker met dit weer!

 • Reply
  Milou
  January 14, 2014 at 22:24

  lekker bezig:)
  ik heb zondag de Halve van Egmond gelopen, oeps, dat was heel zwaar. maar wel uitgelopen dus nu wel weer gemotiveerd om hardlopen vast te houden, mn lange afstanden!

 • Reply
  Anne
  January 16, 2014 at 17:04

  Wat goed dat je bezig blijft, hoewel je niet zeker weet of je de marathon wel kan lopen. Bij mij gaat het sporten slecht, ik moet er maar snel iets op verzinnen…

 • Reply
  Marieke
  January 16, 2014 at 17:46

  Ik heb me voorgenomen binnenkort een keer te gaan bikram yoga’en. Ben als de dood dat ik het niet trek en van mijn stok ga, maar wil het zo graag eens proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: