Travel

Looking back: Beautiful Bali

IMG_0351Zo jammer, dat we dit jaar niet naar Azië op reis kunnen, zei ik deze week tegen G. Daarbij vergeten dat ik afgelopen april nog terugkwam van het prachtige Bali. Terugblikken op reizen doe je makkelijker als je ergens samen bent geweest. We hebben het meer over Vietnam, omdat we daar samen zijn geweest. Maar ik wil mijn tijd op Bali, dit eigenlijk nog maar kort geleden was, niet vergeten. Daarom vandaag een kleine terugblik, met jullie.

IMG_0353

IMG_0357

IMG_0384

IMG_0388

IMG_0389

IMG_0391

IMG_0395

IMG_0305

IMG_0319

IMG_0323

 

Bali wat was (ben) je mooi. Wat ben ik blij dat ik de stap heb gezet om alleen met mijn backpack op reis te gaan. Wat dit jaar verder ook brengt, hier ben ik blij mee, hier ben ik trots op. Wat heb ik me eenzaam gevoeld, maar vaker on top of the world.

Bali, met de meest prachtige zonsondergangen, droomachtige stranden en 1001 tinten groen. Bali, waar je soms makkelijker raw&vegan kon eten dan authentiek Indonesisch (en ik dit afwisselend heel fijn en vervelend vond). Bali, al je cliches zijn waar: de altijd glimlachende mensen, de uitnodigingen, de praatjes op straat. Het helse verkeer dat zo vaak vaststaat, de uitlaatgassen van de scooters, maar ook de rook van offers die iedere ochtend en avond door vrouwen neergelegd worden. Een bijzonder ritueel om te zien.

IMG_0073

IMG_0086Geen Bali, geen Azië voor mij deze zomer. Maar wel nieuwe steden, nieuwe plekken om te ontdekken (en er te rennen..). En dat is al heel fijn. Deze zomer niet alleen, maar met G. En samen naar Bali? Dat komt gewoon op mijn ellenlange travel bucketlist.

Liefs!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Rosanne
  July 4, 2014 at 12:10

  Heerlijk om even terug te blikken (wat je soms nogal eens vergeet, herkenbaar..)! Heb je al concrete plannen voor reisjes met G? Ben benieuwd :)

 • Reply
  Sandra
  July 4, 2014 at 12:14

  Mijn drang om naar Azië te gaan wordt steeds groter. Ooit ging ik bijna naar Bali en bij het boeken was de reis ineens 500 euro duurder. Dat ging niet door dus ;)

 • Reply
  KarlijnTravels
  July 4, 2014 at 12:26

  Wat fijn om even mee terug te blikken met deze mooie foto’s! Ik houd ook echt van Bali, zo’n fantastisch eiland (behalve dan de ellende die Kuta heet ;)

 • Reply
  Suuz
  July 4, 2014 at 14:26

  ooh ik droomde ook weer even terug naar mijn bali avontuur! love it! prachtige foto’s!

 • Reply
  Rianne
  July 4, 2014 at 14:33

  Vorig jaar zat ik 2,5 maand op Bali voor m’n studie en ohhh wat mis ik het!

 • Reply
  Noëlle
  July 4, 2014 at 14:50

  Oh Lin, wat krijg ik hier vlindertjes van in mijn buik. Ik ben afgelopen mei/juni er geweest voor 4 dagen (wat veel te kort was, maar ja, het was niet anders, we gingen met een rondreis en moesten op tijd terug zijn voor mijn eindexamen uitslag) en heb daarvoor met veel plezier je verslag gelezen, niet beseffend dat ik achteraf misschien heel anders naar de foto’s zou kijken. Ik kan nu begrijpen hoe het eiland er achter de foto’s eruit ziet en hoe de mensen die op de foto’s staan zich gedroegen.
  Moet je nagaan, ik was er maar 4 dagen en vond het al zo geweldig! Ik heb een rondreis gedaan, de combi Java en Bali en terwijl ik niet perse terug hoef naar Java (wat overigens geweldig was, maar ik heb er echt veel gezien en ga dan liever naar een ander eiland denk ik), wil ik zo zo zo graag terug naar Bali. Ik riep dit zelfs al op de eerste dag. Het contrast tussen toerisme en het authentieke Bali is zo groot en toch gaat het zo goed samen, dat het een perfecte vakantiebestemming maakt. Overigens is het ook helemaal niet erg dat er zo veel (surfende) Australische mensen zijn, wat een geweldig volk is dat.

  Sorry voor dit enorme verhaal (van iemand die je niet eens kent haha), maar het is gewoon heel fijn om mijn fantastische ervaring met iemand te delen die waarschijnlijk precies dezelfde indruk had.

  Heel veel plezier op je (niet-Aziatische) vakantie deze zomer!

 • Reply
  Erlinde
  July 4, 2014 at 18:41

  Beautiful Bali inderdaad! Leuk die foto met die surfplanken. Heb jij zelf ook nog gesurft op de Balinese golfen?

 • Reply
  Mieke
  July 4, 2014 at 20:43

  Wat een fijne terugblik. Bali is prachtig inderdaad, ik zou er ook graag nog eens naar terug willen.

 • Reply
  Raf
  July 4, 2014 at 22:22

  Liefde voor deze post

 • Reply
  cheyenne
  July 5, 2014 at 08:13

  wat prachtig zeg :)
  xo, cheyenne

 • Reply
  josie
  July 5, 2014 at 11:14

  Zo mooi!

 • Reply
  Lonneke
  July 5, 2014 at 12:44

  Wat een heerlijke post! Die laatste foto, wauw!

 • Reply
  Shirley
  July 5, 2014 at 13:14

  Wat een ervaring heb je daar opgedaan. Je hebt dan niemand om het ‘echt’ mee te delen, maar je foto’s spreken boekdelen. Ik wil ook weer!

 • Reply
  Marcella
  July 5, 2014 at 23:25

  Prachtige foto’s, heerlijk nagenieten van je bijzondere avontuur!

 • Reply
  annouska
  July 9, 2014 at 18:35

  Zo mooi om te zien, echt ik kan zo genieten van een blogje als dit. Hopelijk ga ik dit volgend jaar zelf meemaken.

Leave a Reply

%d bloggers like this: