Hotspots Travel

London: Borough Market

Zaterdagmorgen in Londen, een drukte van jewelste op Borough Market. Wat een geweldige plaats. Borough Market is een overdekte marktplaats waar alle foodies van Londen samen komen. Bij het zien van al die kraampjes, met zoveel verschillende soorten eten werd ik ontzettend vrolijk. Veganisten en bourgondiers naast elkaar, de een genietend van een organic juice en een falafel met pompoen, de ander met een glaasje wijn en een broodje heerlijke worst.

Het viel me op dat weinig mensen in hun oude kloffie rondliepen en iedereen op zijn of haar manier leuk aangkleed was. Mooie jurkjes met pumps, hipsters en zakenmannen, alles liep door elkaar. Naast de oesterbar kon je dutch pancakes krijgen, iets verderop stond een Franse slager en daarnaast stond een leuk meisje chai tea lattes met kaneel te verkopen. Ik baalde er gewoon van dat ik na mijn juice, chai tea latte en gedeelde broodje worst bommetje vol zat. Er kon geen hap meer bij, zelfs voor een oester met een glaasje champagne was geen plek meer.

Borough Market is een lust voor al je zintuigen, prachtige gerechten om te zien en de geuren van vers gebakken brood en een varken dat aan een spit hangt te roosteren.

Echt, ga je binnenkort naar Londen? Maak tijd voor Borough market!

Laatste 4 foto’s via Borough Market.

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Nuria
  October 10, 2012 at 09:18

  Wat een prachtige foto’s! Het lijkt me heerlijk om op zo’n markt lekker rond te lopen en van alles te proberen en te proeven!!

 • Reply
  Femke
  October 10, 2012 at 10:24

  Oh gaaaaaaaf! Ik word een beetje hebberig van al die potjes en zakjes, merk ik. Ziet er heel gezellig uit in ieder geval! :)

 • Reply
  Milou
  October 10, 2012 at 10:44

  Ah dat ziet er super tof uit! Altijd leuk, van die schattige marktjes ontdekken. Klinkt erg lekker allemaal!

 • Reply
  Yara
  October 10, 2012 at 11:14

  Ah wat leuk om te zien!! Ik wil zoiets ook graag bezoeken ooit.

 • Reply
  Rosanneke
  October 10, 2012 at 11:35

  Drunk cheeses….Kill.Me.Now.

 • Reply
  Marjolein
  October 10, 2012 at 12:55

  Wat een gave plek!

 • Reply
  Evey
  October 10, 2012 at 13:16

  Mooie foto’s! Lijkt me n leuke plek om heen te gaan. Ben 2x in London geweest, maar daar nog niet :-)

 • Reply
  Laura -SnakeskinJacket
  October 10, 2012 at 13:50

  Argh I Love Borough Market. Heerlijk dat je ook zoveel mag proeven hè?

  Love from London,

  L.

 • Reply
  nettelie
  October 10, 2012 at 14:28

  Oké, ik KWIJL echt achter de computer nu. Snel een ticket naar Londen boeken, dus…

 • Reply
  Elise
  October 10, 2012 at 15:48

  Mocht ik nog een keer naar Londen gaan dan ga ik hier zeker langs! Mooie foto’s ook :)

 • Reply
  Ankie
  October 10, 2012 at 16:22

  Wauw! Ik wil zeker nog een keer naar Londen en dan komt dit op mijn lijstje!

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  October 10, 2012 at 18:10

  Je beste Londen tip denk ik! Ziet er super uit! Geloof het gelijk dat het jammer is dat je niet meer op kon, want je wil natuurlijk zo’n beetje alles proeven. En chai latte….hmmmm =)

 • Reply
  Wilja
  October 10, 2012 at 18:21

  Wow, wat een mooie foto’s! Volgende week ben ik weer in Londen en dan wil ik hier zeker wel heen. Het ziet er zo leuk uit!

 • Reply
  Les is more
  October 10, 2012 at 21:32

  Ziet er geweldig uit! En heerlijk. Leuke sfeerfoto’s
  xoxo
  http://www.lesismoreblog.com

 • Reply
  Jolien
  October 11, 2012 at 09:06

  Wat een leuke post! En mooie foto’s babe! Like!!

 • Reply
  Marahschrijft
  October 11, 2012 at 09:46

  Daar ga ik zeker heen als ik weer naar London ga!

 • Reply
  tineke
  October 11, 2012 at 12:28

  Thanks for the tip! nou ga ik toevallig niet binnenkort naar londen, maar ik zal dit zeker onthouden!

 • Reply
  Nina
  October 11, 2012 at 14:27

  Echt super leuk is het daar. Ik kan mij er ook echt op verheugen om erheen te gaan. Mooie foto’s!

 • Reply
  zoetedagdromen
  October 11, 2012 at 20:25

  oh wat een leuke plek om te zijn en te proeven, ik wil heeeeen!

 • Reply
  In search of lost passion
  October 13, 2012 at 13:26

  Ah wat een heerlijke plaatjes! Ik snap niet hoe ik al minstens 20 keer in London geweest kan zijn zonder een bezoekje te hebben gebracht aan Borough Market..

 • Reply
  Vijf tips voor een goedkope maaltijd | Travel on a Budget
  November 2, 2012 at 13:10

  […] 5. Ga naar de markt! Niets zo sfeervol als een authentieke markt waar je tussen de locals met de boodschappenkarretjes snuffelt tussen de meest diverse kraampjes. Een flink stuk watermeloen, een paar appels, een stuk brie, een vers stokbrood… De gemiddelde markt heeft prima lunches te bieden en je hoeft echt niet altijd grote hoeveelheden te kopen. Sommige hippe plaatsen als Londen hebben ook speciale food markets waar je net even wat meer bijzonder voedsel koopt. Denk aan groentesmoothies, oesters of een bakje gemengde olijven. Lees bijvoorbeeld de verhalen van Lindsay over Borough Market. […]

 • Reply
  Maud
  March 26, 2013 at 10:40

  Ik word al blij als ik het lees en de foto’s zie!
  Ben er al een keer geweest en ga dit weekend weer :-)

 • Reply
  Cynthia van Egmond
  January 28, 2014 at 11:51

  Ik ben daar afgelopen zaterdag geweest! En inderdaad, geweldige markt! Ik werd ook spontaan vrolijk bij het zien van al dat lekkere eten! Jammer dat we geen keukentje hadden en ‘s avonds met al die ingrediënten een heerlijke maaltijd konden maken haha.

Leave a Reply

%d bloggers like this: