Travel

My Life Lately: Paris

Onlangs bijgewerkt183
Paris is always a good idea. En ik was dus ook niet heel moeilijk over te halen toen Joanne voorstelde mijn verjaardaglunch in Parijs te laten plaatsvinden. Ik houd van Parijs, maar zo mogelijk nog meer van de Franse keuken.

Onlangs bijgewerkt184
Zaterdagochtend vertrokken we met de Thalys. Geen onchristelijk vroeg tijdstip, gewoon rond een uur of 09.00. Ook al sliep ik de nacht ervoor maar vijf uurtjes, ik kom redelijk uitgeslapen aan op Rotterdam centraal. Met een banaan en kokoswater en wat lezen vermaak ik me het eerste uurtje prima. Vervolgens slaap ik nog een klein uurtje et voilà we zijn alweer in Parijs.

Onlangs bijgewerkt185We slapen in Hotel Hidden, op nog geen vijf minuten lopen van de Arc de Triomph en de ChampsÉlysées. Fijn Voor Joanne, zij wil in Parijs voornamelijk winkelen, mijn favoriete bezigheid in Parijs is eten, maar ik ga met liefde een middagje mee winkelen.

Onlangs bijgewerkt186De ingang van ons hotel vind ik al heel mooi, dat beloofd veel goeds. Alles in het hotel is van natuurlijke kleuren, de vloeren in de hotelkamer zijn van hout en verder zijn er veel natuurlijke elementen in het hotel terug te vinden. Heel erg mooi en door de kleuren en materialen heeft het hotel een hele zachte en relaxte uitstraling.

Onlangs bijgewerkt187Time form y birthday lunch! We gaan eten bij Clamato, een zaakje dat me werd aangeraden door de chef van het Franse restaurant waar ik vroeger werkte. Eerder tipte hij me al Frenchie bar a vin en Le Comptoir, beide aanraders.

Onlangs bijgewerkt188Na een glas witte wijn vertelt de ober ons dat er een probleem is in de keuken en vraagt hij of we het erg vinden om 40 minuten te wachten. Oké, als we maar vast een mandje brood kunnen krijgen. Dat brood en de roomboter zijn zo lekker (of we hadden zo’n honger) dat het al bijna de moeite waard was om voor naar Clamato te gaan ;)

Onlangs bijgewerkt189We delen krab met gegrilde witlof en perfect geserveerd eigeel en inktvis met citroen en kerriemayonaise. Het is een zaak waar ik met gemak de hele middag zou kunnen blijven zitten, verschillende gerechtjes proeven en mensen kijken.

Onlangs bijgewerkt190

Maar Joanne wil winkelen en dus gaan we. Instant een blij gezicht.

Onlangs bijgewerkt191Ik denk een klein middagje te gaan winkelen maar pas om 20.00 uur ’s avonds lopen we de laatste winkel uit. Shopping is ook een vorm van cardio toch ;) Ik ben echter blij dat de winkels om 20.00 dichtgaan want tegen die tijd ben ik er wel een klein beetje klaar mee, ik vermoed dat Joanne de hele nacht door had kunnen gaan.

Onlangs bijgewerkt192Terwijl ik bijkom met macarons, legt Joanne haar aankopen vast. Louboutins, een Celine bag en een tasje vol met spullen van de Zara. Arme creditcard… De volgende dag heb ik een klein beetje spijt, ik heb een hele mooie tas gezien maar twijfelde. Helaas zijn zondag de winkels gesloten en heb ik pech.

Onlangs bijgewerkt193Om half 11 hebben we een tafeltje geserveerd bij Le Hide. Ik houd van late night dinners. De kaart is waanzinnig, de sfeer typisch bistro Frans en mijn favoriete wijn, een pouilly-fume staat op de kaart. Ik ben als een kind zo blij. Vooraf bestel ik open ravioli met citroenboter en rivierkreeftjes. Joanne gaat voor een waanzinnige pomoepanijsoep.

Onlangs bijgewerkt194Gevolgd door een perfecte steak en de beste risotto die ik in tijden at. Hoewel de dessertkaart vol stond met Franse klassiekers (Peer Helene, citroentaart, crème brulee) kan er echt niets meer bij. Ik heb zelfs geen ruimte meer voor een stukje kaas. Le Hide bevindt zich op nog geen minuut lopen van ons hotel en we rollen dan ook naar bed.

Onlangs bijgewerkt195Om 09.00 word ik wakker van een knock, knock, roomservice. We ontbijten in bed en dat is het perfecte begin van de dag.

Onlangs bijgewerkt196

Groene thee, cappuccino, fruit met yoghurt en overvense croissantjes. Van mij mag iedere dag zo beginnen.

Onlangs bijgewerkt198Ik heb vanwege een blessure al een week niet hardgelopen maar wil in Parijs graag een klein rondje proberen. De Eifeltoren bevindt zich op een kleine 2,5 kilometer van ons hotel en dus besluiten we daar naar toe te rennen. Het lijkt wel alsof de hele stad nog slaapt en we rennen rustig. Het is koud, maar zonnig, perfect loopweer.

Onlangs bijgewerkt199

Een easy peasy 5 kilometer is het niet. Veel trappen en veel vals plat.

Onlangs bijgewerkt200

Na een second breakfast is het tijd om uit te checken. We winkelen nog wat en dan is het helaas alweer tijd om richting Gare du Nord te gaan. Twee dagen Parijs voelen aan als een kleine vakantie. I’ll be back soon!

Fijne week!

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply
  Josianne
  January 19, 2015 at 07:56

  Heerlijk om zo voor eventjes naar Parijs te gaan. Hardlopen is helemaal fantastisch daar!

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:04

   Jaaa, zou leuk om in een andere omgeving te lopen, langs alle landmarks.

 • Reply
  Farah
  January 19, 2015 at 09:42

  Heerlijk zeg! En wat hebben jullie heerlijk gegeten.

  Ik was afgelopen weekend een weekendje naar Gent en dat voelde ook echt als een mini vakantie aan. Een beetje shoppen en vooral veel eten en drinken. Heerlijk!

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:04

   Ik ben nog nooit in Gent geweest, staat wel op mijn lijstje. Ik vond Brugge vorig jaar heerlijk.

 • Reply
  Caroline
  January 19, 2015 at 10:11

  Heerlijk zo’n spontaan reisje naar Parijs, leuke post!

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:04

   Dankje Caroline!

 • Reply
  Sam
  January 19, 2015 at 10:19

  Ooh jaloers! Paris is inderdaad always a good idea. Hotel Hidden ziet er mooi uit.

 • Reply
  Nancy
  January 19, 2015 at 10:43

  Ik vind Parijs ook altijd een goed idee. Ik kom er ook voornamelijk voor het eten, want dat kan je er zo goed. Ik heb er een tijdje gewoond en dan kregen we allemaal leuke tips van collega’s van J. Zaten we elke avond ergens anders te eten. Ik kan me nog herinneren dat zijn collega’s zeiden: Straks hebben jullie in deze tijd nog meer gezien van Parijs als wij in al die jaren dat we hier wonen. Daar kwam het wel een beetje op neer, maar tijd in Parijs moet goed besteed worden ;) Veel te leuk.

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:05

   Helemaal mee eens ;)

 • Reply
  Anouk
  January 19, 2015 at 10:48

  Heerlijk. Parijs kan ALTIJD. Zelfs voor een klein/kort weekendje weg. Fijne foto’s en leuk verhaaltje om te lezen. Happy new week.

 • Reply
  Nanda
  January 19, 2015 at 10:59

  Ik ben nog nooit in Parijs geweest maar het ziet er zo leuk uit! Mooie hotels, lekkere restaurants en goede winkels om te shoppen.. Hopelijk ga ik hier snel een keer naartoe :)

 • Reply
  Tamara
  January 19, 2015 at 11:08

  Wat een heerlijk tripje! Mag ik vragen van welk merk je truitje op de laatste foto is?

  • Reply
   Lin
   January 19, 2015 at 11:25

   Yes, van de Zara!

 • Reply
  Anne
  January 19, 2015 at 11:35

  Dat klinkt zeker alsof je twee heerlijke dagen hebt gehad, Parijs is zo fijn!

 • Reply
  Jenn
  January 19, 2015 at 11:52

  heerlijk, zo’n spontaan reisje! En dat hotel ziet er zeker super uit!

 • Reply
  Michelle
  January 19, 2015 at 13:49

  En nu heb ik trek… Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! En wat een fantastisch hotel zeg, heel uniek!

 • Reply
  josie
  January 19, 2015 at 14:15

  Oh wat een geweldige foto’s!

 • Reply
  Kayleigh | Con leche
  January 19, 2015 at 14:41

  Heerlijk hoor zo’n minibreak en wat ziet al het eten er weer heerlijk uit!

 • Reply
  Suuz
  January 19, 2015 at 17:27

  Ooh zalig zo’n tripje he! Ik was met oud&nieuw ook even 2 daagjes in Parijs! love it! en even over die ingang van het hotel; TE SCHATTIG!!

 • Reply
  Annemieke
  January 19, 2015 at 19:20

  Wat een heerlijke foto’s weer, Lin! Ze doen me verlangen naar ook weer een paar dagen Parijs, zo zoo fijn daar. Voelt op de een of andere manier altijd als een warm thuiskomen daar. Hidden Hotel schrijf ik op en je food tip(s) ook. Man wat ziet het er heerlijk uit. Fijn dat je zo genoten hebt voor komende, drukke week weer.

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:06

   Ik weet zeker dat je Hotel Hidden fantastisch vindt!

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  January 19, 2015 at 19:21

  Leuke adresjes en dat eten *hartjesogen*!!!

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:06

   Ik weet zeker dat je Hotel Hidden fantastisch vindt!

 • Reply
  Joanne
  January 19, 2015 at 21:33

  Paris is always a good idea! Ik droom nu al van L’eclaire de genie voor de volgende keer <3
  X

  • Reply
   Lin
   January 20, 2015 at 00:05

   Oui oui!

 • Reply
  Lizet
  January 20, 2015 at 20:31

  Oooh, dat klinkt echt heerlijk! Ik ben al veel te lang niet in Parijs geweest, ik moet er snel maar weer een keertje naartoe! En dat hotel ziet er echt prachtig uit

 • Reply
  Nuria
  January 20, 2015 at 20:36

  Wat een hemels ontbijt!! Heerlijk

 • Reply
  Mieke
  January 20, 2015 at 22:40

  Wat een heerlijke foto’s! Wat is Parijs toch een fijne stad. En hardlopen in Parijs lijkt me helemaal top!

 • Reply
  Tewa
  January 21, 2015 at 06:36

  superleuk om weer een reis/eetverslag van je te lezen! Ben zo benieuwd naar Frenchie, heb er ve goeds over gehoord! Groetjes Tewa

 • Reply
  Andrea
  January 27, 2015 at 20:53

  Wat een heerlijk weekend!

Leave a Reply

%d bloggers like this: