Diary

My Life Lately

DSC_0057

My Life Lately of eigenlijk meer een My Weekend Lately. Hoe leuk mijn werk ook is, het is niet het moment om een berg selfies te nemen. Dit keer in plaats van een diary een review van mijn weekend ;)

Afgelopen weekend spendeerde ik in Amsterdam voor een mini staycation. Ik bezocht de UK editie van Awakenings in de gashouder en at de volgende dagen mijn weg door Amsterdam en dit allemaal met mijn semi-buren.


Schermafbeelding 2014-12-08 om 20.49.50
Awakenings 10/10
Als fervent bezoeker van Awakenings had ik ook niet anders verwacht dan dat dit feestje het hoogtepunt van mijn weekend zou zijn. De DJ die bij binnenkomst draaide was niet mijn favoriet; daarna werd het al snel beter en beter. Rollende technobeats en een waanzinnige lichtshow zorgden ervoor dat we tot in de vroege uurtjes dansten. Ook fijn aan Awakenings? In plaats van alleen maar vette zooi verkopen ze er ook ijsjes en fruitsalades en (mijn favoriet) ice tea green.

DSC_0001
Hotelbedden 10/10
Na Awakenings sliepen we twee nachten in een Mercure hotel; ik houd van hotelbedden, ik houd nog meer van hotelbedden na een nachtje dansen 10/10 do reccomend.

DSC_0022 DSC_0021 DSC_0013
Mercure hotel Amsterdam City*  8/10
Uitbrakken in een hotel? Ik kan het iedereen aanraden. De afgelopen maanden heeft het Mercure hotel in Amsterdam een geheel nieuw gezicht gekregen: van interieur tot menukaart en incheck-procedure. Ik had vooraf geen hoge verwachtingen van dit hotel, maar was blij verrast door het hippe design in de lobby en de knipoog naar Nederlandse grootmeesters op de slaapkamer. Tussen het uitgaan en bezoekjes aan Amsterdam in genoten mijn gezelschap en ik van een prima plek om wat uurtjes te bloggen, een glas wijn aan de bar en na het stappen was het goed om de kater in de sauna uit te zweten. Een prima hotel voor een weekendje Amsterdam voor een fijn prijsje!

DSC_0039 DSC_0026
Great company 9/10
Mijn gezelschap dit weekend zat heel dicht tegen het halen van een 10 aan. Helaas kan ik ze in deze review niet hoger dan een 9 geven. Hoewel ze lang genoeg dansten, prettig converseerde en geen tegenspraak in de door mij geopperde horeca inbrachten aten ze net iets teveel van mijn carrot cake en cinnamon bun om de volle score te halen. Better luck next time guys!

DSC_0054 DSC_0052
Scandinavian Embassy 9/10
Dit zaakje zag ik voor het eerst op het blog van Sabine voorbijkomen en sindsdien wil ik er al een keertje heen. Een lang weekend Amsterdam en hongerige vrienden waren de perfecte gelegenheid om dit plan ook daadwerkelijk uit te voeren. En (zoals gewoonlijk met tips van Sabine) viel Scandinavian Embassy niet tegen. Ik houd van de lichte inrichting met veel wit en hout en de Zweedse en Deense medewerkers kletsen er flink op los in hun legotaaltje (dat zeg ik met heel veel liefde, niets klinkt mij zo vrolijk in de oren als Zweeds). De koffie was er heel erg goed, net als de Carrot Cake en Cinnamon buns. De cheesecake was mij iets te zoet, maar mijn tafelgenoten lieten zich daar niet door tegenhouden.

DSC_0045 DSC_0036

DSC_0027
SLA 8.5/10
SlA, kom alsjeblieft naar Rotterdam. Amsterdam heeft nu wel genoeg vestigingen hoor. Als er een SLA in mijn stad zat zou ik vaker gezonder eten, SLA maakt salades allesbehalve saai. Een punt aftrek omdat die heerlijke geitenkaas niet meer op de kaart stond.

Bm2

Bar Moustache – 9/10
Op zaterdagavond konden we laat op de avond nog terecht bij Bar Moustache, een leuk zaakje in de Utrechtstestraat. Afgelopen zomer heb ik hier al een hele middag heerlijk in het open raam zitten borrelen, dit keer gingen we terug om de menukaart verder uit te proberen. We deelden verschillende bordjes antipasti: burrata met tomaatjes, een salade met zeevruchten, vitello tonato en perfect gegaarde tonijn. Tijdens het hoofdgerecht kreeg ik serieus last van food envy; mijn pasta smaakte prima maar deed me niet watertanden zoals de pasta met pompoen en het piepkuiken van mijn tafelgenoten dat wel deden.

 

 

En dat was het, een review van mijn weekend. Ik vond dit weekend een uitermate fijn weekend en zou het iedereen van harte aanbevelen.

Liefs!

Most photo’s by Lianne

 

 

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Josianne
  December 9, 2014 at 08:05

  Klinkt inderdaad als een heel fijn weekend. Hóe leuk dat je dat met je beste vriendin en jullie mannen kunt doen! Het Mercure hotel vond ik ook heel fijn om te slapen, en op prima afstand van het centrum :-)

  • Reply
   Lin
   December 9, 2014 at 22:48

   Haha ja hashtag blessed ;) Lucky me!

 • Reply
  Farah - Food and other Friends
  December 9, 2014 at 08:26

  Klinkt als een leuk weekend!
  Lekker al dat uit eten gaan met vrienden :). En het Mercure hotel ziet er inderdaad erg mooi en hip uit, in de lobby. Is vast een fijne plek om uit te brakken.

  • Reply
   Lin
   December 9, 2014 at 22:49

   “One of the delights in life is eating with friends, the other one is talking about eating.”

 • Reply
  josie
  December 9, 2014 at 09:50

  Die weekend reviews moet je echt vaker doen als het kan! Heel leuk om te lezen :)

  • Reply
   Lin
   December 9, 2014 at 22:50

   Thanks sis

 • Reply
  Robin
  December 9, 2014 at 10:31

  Oei dit klinkt allemaal heel goed. Ik vind Scandinavian Embassy ook heel erg leuk, maar ik vergeet steeds dat het er is.

 • Reply
  Mandy
  December 9, 2014 at 11:58

  Haha, leuk geschreven. Klinkt als een heerlijk weekend!

 • Reply
  Bente
  December 9, 2014 at 12:03

  Klinkt echt al een heerlijk weekend! Heel fijn :) Dansjes, lekker eten, goed gezelschap en een fijn hotelbed. Nice :)

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  December 9, 2014 at 12:10

  Hahahaha die opmerking over je gezelschap, priceless ;). Klinkt als een heerlijk weekend!

 • Reply
  Felice
  December 9, 2014 at 12:11

  Fijn weekend hoor! Maandagen daarna vakken dan altijd weer een beetje zwaarder, terug naar het dagelijkse leven ;-). Gelukkig is er vrijdag weer een nieuw weekend!

 • Reply
  Anne
  December 9, 2014 at 12:44

  Een weekend zoals een weekend moet zijn toch! Vrienden, dansen, lekker eten. Work hard play hard ;)

 • Reply
  Sabine de Witte
  December 9, 2014 at 18:14

  Klinkt als een heerlijk weekend en thanks voor het lieve compliment. Leuk dat je SE eindelijk hebt kunnen proberen en enthousiast bent!

 • Reply
  Annemieke
  December 9, 2014 at 18:44

  Awakenings nog nooit geweest (schande), maar technofeestje <3 Klinkt en ziet eruit als een heerlijk weekend! En je Nike trui; very pretty babe!

 • Reply
  Kim
  December 10, 2014 at 12:10

  Wat een lekker weekend zo met vrienden! Leuk :) Mercure hotel is ook een goede om te onthouden, ziet er namelijk super tof uit!

 • Reply
  Tamara
  December 10, 2014 at 18:24

  Heerlijk weekend met veel lekkers en leuke dingen!!

 • Reply
  Andrea
  December 10, 2014 at 19:09

  Wat een heerlijk weekend en wat een leuke plekjes! Ik heb er een paar opgeschreven :)

 • Reply
  Claire
  December 11, 2014 at 00:24

  Hoe gezellig! Ik ben zo’n slechte reageerder maar in deze post spat jullie vriendschap er zo vanaf dat ik er niet omheen kon ;) Jullie hebben het echt getroffen met z’n vieren (:

 • Reply
  Nadia
  December 29, 2014 at 20:43

  Wat een fijn weekend! En mooie foto’s weer.

Leave a Reply

%d bloggers like this: