Lazy Tuna Sushibowl

By December 8, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_0766Sushi: ik ken weinig mensen die het niet lekker vinden. Waar ik vroeger nog wel eens onbeperkt sushi ging eten bij een Sumo, vind ik het tegenwoordig veel lekkerder om het zelf te klaar te maken. Alleen zelf sushi maken kost tijd, veel tijd…

Gelukkig heb ik een stel vrienden die echt masterchefs zijn in sushi maken. Voor mijn gevoel toveren die bijna wekelijks een plateau sushi voor een heel weeshuis op tafel, en soms mag ik lekker aanschuiven. Maar op de momenten dat ik zin heb in sushi en het zelf moet maken, ben ik soms te lui om uren in de keuken te staan. De oplossing? Een lazy sushibowl! Ondertussen niet meer weg te denken uit sushi-land, en voor een reden: het is sneller te bereiden dan het vullen, rollen en snijden van maki’s, nigiri’s en sashimi’s, ziet er onwijs leuk uit en is ook nog eens een feestje om te eten!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 125 gram verse tonijnfilet
  • 50 gram knoflookgarnalen
  • 40 gram zeewiersalade
  • 50 gram avocado
  • 75 gram mango
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • 75 gram komkommer
  • 60 gram verse sojaboontjes
  • 100 gram sushirijst
  • 1/2 nori vel
  • 1 tl wasabi
  • Voor de tonijnmarinade: 3 el soyasaus, 2 el rijstazijn, 1 el sesamolie, 1 el sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Bereid de sushirijst volgens verpakking
  2. Snijd de tonijn in vierkante blokjes en doe in een kommetje
  3. Doe alle ingredienten van de marinde ook in de kom, meng goed door elkaar en laat even staan
  4. Snijd dan de komkommer, avocado, en mango in kleine stukjes
  5. Rijst klaar? Schep de rijst op in het midden van het bord en leg daaromheen alle overige ingrediënten
  6. Knip als laatste een half norivel in stukjes en strooi eroverheen
  7. Maak af met wasabi en nog een beetje soyasaus naar smaak
  8. Aanvallen maar!

Tip: Liever zalm dan tonijn? Je kunt dezelfde bereidingswijze gebruiken!

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply