Die ene keer dat ik vijf instinkers op een rijtje zette

By | Career | No Comments

Foto 4

Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik nog nooit in een instinker ben getrapt. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik doortrapte vossenstreken van managers van tien kilometer afstand zie aankomen en van twintig kilometer afstand kan ruiken. Het mooiste zou zijn als ik ook nog eens diplomatiek kan omgaan met de listen van de werkvloer. Maar dat is dus niet zo. Ik ben wel een miljard keer (overdrijven is mijn vak) nietsvermoedend verleid en uiteindelijk slachtoffer geworden van sluwe trucjes en slinkse praktijken.
Read More

Vega Portobello Burger

By | Food, Foodlou | No Comments

IMG_8822Een beetje meer vega wordt niemand op de wereld slechter van. En ondanks dat ik ontzettend kan genieten van vlees of vis, eet ik tegenwoordig minstens de helft van de week vegetarisch – iets wat steeds gelukkig steeds makkelijker wordt met het stijgende aanbod!

Read More

Die ene keer dat ik me bedacht wat ik vroeger later wilde worden

By | Career | No Comments

Foto 4

Ze waren niet aan te slepen op de basisschool: vriendschapsboekjes. Gigantische aantallen stickers, glitterplaatjes en pasfotootjes heb ik (en als het netjes moest: mijn moeder) in zulke boekjes geplakt. Praktisch de hele klas mocht erin schrijven om het rijtje met standaardvragen beantwoorden. Wat is je lievelingsdier, je favoriete gerecht en… wat wil je later worden?
Beroepen die er écht uitsprongen in de early nineties waren kapster, moeder (nog nooit een openstaande vacature van gezien trouwens), en dierenverzorger. The sky was the limit!
Read More

Zoete Pompoenpap

By | Food, Foodlou | No Comments

IMG_8527Vandaag is de herfst officieel begonnen, en ook al komt ons gelukkig nog heerlijk warm weer tegemoet, ik ben stiekem ook blij met de herfst, omdat de pompoen dan steeds lekker wordt. Waarom ik fan ben van pompoen? Je kunt het koken, grillen, bakken, hartig of zoet eten, het is lekker laag in calorieën en brengt altijd een leuk kleurtje aan tafel!

Read More

Race report – Marathon du Medoc

By | Running | 2 Comments
Processed with VSCO with a5 preset

Het is godsgruwelijk vroeg wanneer mijn wekker om 05.00 uur gaat. Heb ik überhaupt wel geslapen? Met mijn ogen nog half dichtgeknepen stommel ik naar de keuken om een bordje macaroni te maken. Niet omdat ik een kater heb, maar omdat ik een marathon ga lopen. Een marathon met 20 wijnstops wel te verstaan. Een goede bodem is dus geen overbodige luxe.

Om kwart over 6 stappen we in de Uber die ons naar de pendelbus brengt; zodra ik Ginger spice en Baby spice ontwaar en een paar meter verder op twee Boy George’s zie wandelen weet ik dat ik op de goede weg ben.

Als je nu denkt dat ik niet goed geworden ben of hallucineer heb je het mis. Ik ben onderweg van Bordeaux naar Paulliac waar de 33ste editie van de fameuze wijnmarathon wordt gehouden en traditiegetrouw verkleden mensen zich in thema dit jaar: Vinyl on Music.

Read More

Die ene keer dat ik werd lastig gevallen

By | Career | 4 Comments

Foto 4

Eén keer per maand komen we op vrijdagavond weer samen; alle vriendinnen waarmee we ons studentenavontuur zijn begonnen. Zo’n avond is goed voor heel wat flessen wijn en gin tonic, finger lickin’ food, ontelbare lachsalvo’s en soms een traan. Want we houden het niet altijd bij oppervlakkigheden.
De laatste keer kwam Sanne gehaast binnen uit haar werk. Ze excuseerde zich meteen voor haar ‘suffe kleding’ en schoot de badkamer in om zich om te kleden. Gehesen in een stuk speelser pakje legde ze uit dat ze zich heel netjes moet kleden voor haar werk. Ze wil namelijk niemand uitdagen of verkeerde signalen afgeven. ‘Gets’, dacht ik. ‘Dat voelt alsof ze in een imkerpak of harnas naar haar werk moet gaan, omdat er overal wellustige collega’s, patiënten of klanten op de loer liggen.’ Maar, eerlijk is eerlijk, het gebeurt vaker dan je denkt dat je op een ongewenste manier benaderd wordt.

Read More