Wortelspaghetti Met Gerookte Zalm

By | Food, Foodlou | 2 Comments

IMG_1893Groenten eet ik veel, heel veel. Vaak neem ik als lunch een zak wokgroenten met gerookte kip of iets anders mee, eet ik meestal 1 tussendoortje met groenten (komkommer, snoeptomaatjes, paprika) en ‘s avonds ligt er eigenlijk ook altijd groente op mijn bord. Een halve kilo haal ik denk ik zonder moeite. Waarom? Omdat ik het echt heel lekker vind, het vol vitamines, mineralen en vezels zit en het goed vult, wat weer handig is als je wat minder wil snaaien.

Read More

Spicy Falafel Schotel

By | Food, Foodlou | 2 Comments

IMG_1711Happy New Year! Hopelijk heb je een geweldige jaarwisseling gehad en kijk je terug op een fijn jaar, maar misschien ben je ook blij dat 2017 achter de rug is en er een heel nieuw jaar in het verschiet ligt. Hoe dan ook, een nieuw jaar is voor veel mensen vaak een moment om even stil te staan. Wil ik dingen veranderen of wil ik lekker doorgaan waar ik mee bezig ben? Read More

Best of 2017

By | Diary | One Comment

IMG_1365Geen blog zonder een jaaroverzicht; dit jaar geen chronologisch overzicht met hoogte- dan wel midden- dan wel dieptepunten, maar een lekker los uit de pols random best of, geïnspireerd op het altijd fijne overzicht van Iris.

Read More

Work out – 5×5 strong lift program

By | Running, Work out | 2 Comments

WhatsApp Image 2017-12-24 at 10.17.39

Trainen is iets wat ik echt heel graag doe; ik loop ieder jaar een marathon en vind het daarnaast super leuk om verschillende sporten te doen: yoga, boksen en crossfit doe ik allemaal graag. Zeker sinds ik met Onefit sport, probeer ik veel verschillende dingen.

Maar de laatste tijd mis ik een beetje structuur en vooral progress tijdens het sporten. Ja, al die verschillende sporten houden me lekker bezig en overall fit, maar ik weet niet meer of ik sterker en beter word. En als ik iets leuk vind zijn het statistiekjes en progress, iets waardoor hardlopen heel lang uitdagend blijft. Read More

Truffel Steak Tartare

By | Food, Foodlou | 3 Comments

IMG_1106Bijna Kerst! Voor sommigen nu nog een stressvolle gedachte: cadeaus inslaan, voorbereidingen voor het perfecte diner, een mooie kerstoutfit scoren… én dan moet het straks ook nog allemaal gezellig zijn. Uiteindelijk komt het toch vaak wel weer goed – ook als je nieuwe jurk niet op tijd is bezorgd, je gerecht niet zo uitpakt als gepland, of als je net niet het juiste cadeau voor je schoonmoeder hebt gevonden. Kerst is vooral een fijn moment om weer eens echt samen te zijn met de mensen die je liefhebt – meestal dan. En goed eten,  lekkere drankjes en kerstlichtjes maken dat moment extra leuk. Read More

5 years – 5 marathons

By | Running | One Comment

Ergens tussen mijn eerste en tweede marathon besloot ik al: trainen voor een marathon brengt me zoveel goeds, hier wil ik ieder jaar tijd voor maken. Een marathon per jaar, niet meer, niet minder. En zo geschiedde.

Nu ik net ben ingeschreven voor nummer 6 in 2018, blik ik graag even terug op de eerste 5 marathons. Dat er nog maar veel mogen volgen.

Read More

Lazy Tuna Sushibowl

By | Food, Foodlou | No Comments

IMG_0766Sushi: ik ken weinig mensen die het niet lekker vinden. Waar ik vroeger nog wel eens onbeperkt sushi ging eten bij een Sumo, vind ik het tegenwoordig veel lekkerder om het zelf te klaar te maken. Alleen zelf sushi maken kost tijd, veel tijd… Read More

Happy new home – ik ben verhuisd

By | Diary | 8 Comments

IMG_9016Het is dinsdagavond en ik woon nu net iets meer dan twee weken in ons nieuwe huis. Vandaag voelde dat voor het eerst niet meer gek, maar helemaal als thuis komen.

Even heb ik moeten wennen aan dit nieuwe huis, deze nieuwe wijk. Ik woon al heel lang in Rotterdam. Eerst een paar in Delfshaven, vervolgens in noord, waar een klein dorpsgevoel soms overheerste. Een heerlijk, eerlijk volksbuurtje met jarenlang dezelfde buren, dezelfde postbezorger en de appie op loopafstand.

Read More

High Protein Zalm Quiche

By | Food, Foodlou | No Comments

Quiche 2Soms heb je van die periodes dat je een bepaald gerecht heel vaak maakt. Zo heb ik periodes dat wraps niet aan te slepen zijn, afgewisseld met bijvoorbeeld periodes van zelfgemaakte soepen of simpele wokgerechten. Het is dan ook weer extra lekker als je iets maakt wat je al eeuwen niet gegeten hebt.

Read More