Vijg met Geitenkaas

By | Food, Foodlou | No Comments

12107962_497119217115682_4679714736117594202_nSoms zorgen de meest voor de hand liggende combinaties voor de lekkerste smaaksensaties – dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. En ben je kaas & fruitliefhebber? Dan ga je dit sowieso lekker vinden!

Read More

Ik ga trouwen!

By | Diary | 15 Comments

Onlangs bijgewerkt175Yes, wij gaan trouwen en ik vind me het toch een potje leuk! Dat ik ooit met G wilde trouwen, was voor mij al heel lang een feit. Maar of dat een big wedding of een spontane actie in Vegas zou zijn, zo ver had ik het nog niet uitgedacht. Daarnaast hebben we vorig jaar een huis gekocht, waar we eind dit jaar eindelijk naar toe verhuizen, met trouwen was ik dus niet heel erg bezig.

Tot dat..

Read More

Foodlou Visits Spingaren

By | Foodlou, Hotspots | No Comments

Spingaren bannerVorige week stapte ik samen met een vriendin aan boord van een luxe sloep van Amsterdam Boat Experience, waarop Spingaren een varend proefevent organiseerde – weer eens wat anders dan aan een tafeltje in een restaurant! Met de boottocht van de week ervoor nog in mijn achterhoofd stapte ik met iets verstandigere voornemens aan boord, maar minder gezellig was het zeker niet. Read More

Die ene keer dat ik alleen zijn best oké vond

By | Career | No Comments

Foto 4

Dat gevoel wanneer je alleen thuis komt na een weekendje weg met vriendinnen. Of na een vakantie met vrienden. Of misschien gewoon na een  volle dag met continu een grote groep mensen om je heen, zoals je collega’s. Het hectische van een groepsdynamiek (er is bijna altijd iemand die wel wat vraagt, vertelt of terloops een opmerking maakt) verdwijnt, er is geen dagprogramma meer dat je moet volgen, dus er komt weer ruimte voor je eigen ritme. In alle rust en stilte. Juist díe stilte die dan overblijft, vond ik jarenlang zó lastig. Alsof ik een omgekeerde heimwee had. Een verlangen naar interactie, contact, méémaken. Op welke plek dan ook, waar of wanneer dan ook. Alsof ik een klein beetje high ervan werd.

Read More

Aubergine Pizza met Zalm

By | Food, Foodlou | No Comments

IMG_6131Soms heb je van die weken dat alles anders loopt dan dat je van tevoren in je hoofd had. Vorige week had ik er zo eentje. Ondanks dat het niet mijn grootste voorkeur heeft om te werken met het kwik rond de 30 graden, had ik een fijn begin van de week met ‘s avonds een lekkere BBQ die mij het idee gaf dat ik nog een dagje weekend had. Daarnaast had ik wat leuke uitjes in het vooruitzicht, mijn maaltijden goed voorbereid en mijn sportmomenten ingepland, so all good. Maar midden in de week ging het roer om…

Read More

Geroosterde Sesam Maiskolf

By | Food, Foodlou | No Comments

FullSizeRender (5)Terug uit Italië met heel veel lekker brood, olijfolie, pizza, caprese, vis, kaas, charcuterie, wijn en aperol spritz achter de kiezen. Ik kan het iedereen aanraden om aan het begin van de drukke en snikhete zomerperiode naar Napels en een nabijgelegen eiland te gaan – ik was op Ischia en dat was geweldig! Samen met een vriendin was ik maar 4 dagen weg, maar hebben we de ultieme combi van stad, strand, actie en chillen gehad.

Read More

Die ene keer dat mijn maandag suikerzoet was

By | Career | No Comments

Foto 4

Nog half sukkelend van het slaapgebrek loop ik rechtstreeks naar het koffiezetapparaat. Links en rechts mompel ik iets wat lijkt op “Goedemorgen” en probeer er een oprechte lach aan toe te voegen. Mijn collega’s kunnen er immers niets aan doen dat ik inmiddels toe ben aan minimaal een heel jaar aan ongestoorde slaap. En opnieuw, zoals iedere maandag, neem ik mezelf voor om het komend weekend véél rustiger aan te doen. Ik spreek mezelf in gedachten streng toe: komend weekend vinden er géén uit de hand gelopen borrels plaats. En ook spontane geen feestjes die ‘opeens’ tot vijf uur ’s nachts duren, waarbij ik toch ook ‘heel veel positieve energie’ op doe. Komend weekend ga ik gewoon, na wat kopjes thee, om 22:30 uur naar bed. Ik ga bijtanken, ontzettend volwassen en zen zijn.
Read More