Food Foodlou

Krokante Zalm Met Dille

IMG_0278
Tijdens uit eten verkies ik vaak vis boven vlees, en zeker als dat stukje vis zalm heet. Gebakken, gerookt, rauw: zalm komt er bij mij altijd in. Helaas werken de prijzen niet altijd in het voordeel, want zo’n vijf euro kwijt zijn aan een stukje vis word je niet echt vrolijk van.

De keren dat ik dan toch een zalmmoot in mijn mandje gooi, mag de bereiding natuurlijk niet misgaan. Maar ik moet bekennen dat ik zelf geen held ben in het perfecte stukje vis (of vlees) bakken. Gelukkig heb ik mensen om mij heen die sommige dingen toch echt veel beter kunnen bereiden dan ik, dus maak ik daar graag gebruik van.

En het resultaat? Met een beetje hulp lag deze zalm met perfect krokant gebakken huid even later te schitteren op een bord vol met gegrilde groenten, aardappels uit de oven en zelfgemaakte tzatziki. Natuurlijk kun je zalm met van alles en nog wat combineren, maar dit was in ieder geval een geslaagd AV(is)G’tje!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 1 zalmmoot met huid (ca. 175 gram)
 • 2 el olijfolie
 • kruiden: zout, peper, verse dille
 • Optie voor erbij: cherrytomaatjes, groene asperges, aardappels, knoflook, oesterzwammen en tzatziki

Bereiding:

 1. Bestrooi de zalmmoot met peper
 2. Verhit een koekenpan totdat ie goed heet is
 3. Doe er daarna olijfolie in en strooi zout in de pan
 4. Olijfolie heet? Veeg met een papiertje het zout uit de pan en doe er daarna een beetje nieuwe olijfolie in
 5. Leg daarna de zalmmoot met huid aan de onderkant in de pan
 6. Bak de moet voor een paar minuten (ca. 3) op hoog vuur en draai daarna om
 7. Houd zelf in de gaten hoe gaar je de zalm wil eten (liever niet roze van binnen? Bak dan beide kanten wat langer)
 8. Serveer de zalmmoot met lekker veel verse dille erop en kies bijvoorbeeld voor groene asperges, cherrytomaatjes en aardappel uit de oven, gegrilde oesterzwammen en frisse tzatziki voor erbij.

Heb jij een favoriete manier om zalm te bereiden? Let me know!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: