Kokos Appelbol

By March 2, 2017 Food, Foodlou 3 Comments

IMG_2666De basis van mijn ontbijt is al jaren hetzelfde: kwark en appel. Waar dit vroeger nog een bak kant en klare appel-kaneel kwark was, gebruik ik nu het liefst zo min mogelijk bewerkte producten. Magere kwark, een appeltje en een snufje kaneel dus! Afgewisseld met extra dingen als havermout, honing, walnoten, rozijnen en pure chocola, maar van kwark en appel krijg je mij niet zo snel af.

Laatst stond ik op met heel veel zin in iets warms voor ontbijt, dus dook ik mijn voorraadkast in en verzamelde dingen die lekker zouden smaken bij appel. Terwijl de oven voorverwarmde, gooide ik wat dingen bij elkaar – die koud ook al lekker smaakten – en deed het bij mijn appel. Deze warme kokos appelbol was uiteindelijk het resultaat! Heel erg makkelijk om te maken en net weer een andere smaaksensatie dan dezelfde producten zonder bakken in de oven. Ook leuk om ‘s avonds als toetje te serveren!

Ingrediënten:IMG_2664

  • 1 kleine tot middelgrote appel 
  • 1-2 el rozijnen
  • 1 tl kokossnippers
  • 2 el honing
  • snufje kaneel
  • snufje koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prik met een scherp mesje een zigzag patroon in de rondte van de appel
  3. Snijd daarna het resterende klokhuis uit beide helften van de appel
  4. Meng de rozijnen, kokossnippers, honing, snufjes kaneel en koek- en speculaaskruiden in een bakje door elkaar 
  5. Leg de appel met de schil naar beneden op bakpapier op een bakplaat
  6. Verdeel het kokos-rozijnenmengsel over de appel
  7. Zet in de oven voor 12 minuten en eet direct warm op

Tip: Extra lekker met magere kwark of een beetje vanillevla erbij!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

3 Comments

Leave a Reply